Σταράτες κουβέντες

14/01/2016 - 14:40

Καλή χρονιά, φίλοι αναγνώστες, με υγεία. Όλα τα υπόλοιπα αντιμετωπίζονται λίγο πολύ.
Τον Γενάρη η διάρκεια της ημέρας είναι 9.45΄ και η διάρκεια της νύχτας 14.15 ώρες.

Καλή χρονιά, φίλοι αναγνώστες, με υγεία. Όλα τα υπόλοιπα αντιμετωπίζονται λίγο πολύ.
Τον Γενάρη η διάρκεια της ημέρας είναι 9.45΄ και η διάρκεια της νύχτας 14.15 ώρες.

Σας ευχαριστώ για την υποδοχή που επιφυλάξατε στη στήλη μου, ύστερα από απουσία δύο ετών για αποτοξίνωση! Σημαντικό ρόλο στην επιστροφή μου έπαιξε η επιχειρηματολογία του φίλου Π.Μ.

ΝΕΛ - Συνεταιριστική
Λόγω ηλικίας, έχω ταξιδέψει για Πειραιά με τα πλοία «Έλση», «Έλλη», «Κανάρης», «Καραϊσκάκης», «Κολοκοτρώνης», άπαντα «σκυλοπνίχτες» της κακιάς ώρας.
Βρέθηκαν ορισμένοι φωτισμένοι Μυτιληνιοί και με τα χρήματα των συμπατριωτών μας δημιούργησαν τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και έλυσαν το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού με τη ναυπήγηση του πλοίου «Σαπφώ», του «Αρίωνα» και των άλλων νεότερων σύγχρονων πλοίων.

Ανακαινίστηκε έτσι ο ταλαίπωρος Λέσβιος και αισθάνθηκε πολιτισμένος άνθρωπος.
Δυστυχώς, οι προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα συνέπλευσαν με την ανικανότητα και την ασχετοσύνη και διέλυσαν την εταιρεία.

Η δυστυχία αυτού του τόπου είναι ότι εκλέγει τους πλέον ακατάλληλους ανθρώπους για τις καίριες θέσεις και όχι τους πλέον ικανούς και επιτυχημένους επαγγελματίες.
Το δικό μου μέγα ερώτημα είναι: Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της ΝΕΛ;

Συνεταιριστική
Θα παραφράσω τον Σεφέρη: Όπου και αν ρίξω τη ματιά μου, η Λέσβος με πληγώνει. Ομοίως με τους άσχετους ανθρώπους που διέλυσαν τη ΝΕΛ, άλλοι άσχετοι άνθρωποι οδήγησαν τη Συνεταιριστική σε χρεοκοπία, δανείζοντας τις επενδύσεις των συνεταίρων σε επιχειρήσεις και ανθρώπους χωρίς αντίκρισμα.

Τουλάχιστον αυτοί που τυχόν ευθύνονται για τη διάλυση της τράπεζας παραπέμπονται να λογοδοτήσουν ύστερα από δεκατρία χρόνια. Μας έχει συνηθίσει η ελληνική δικαιοσύνη σε τέτοιες μακροχρόνιες αναμονές. Αναμένουμε.
Βιβλία για διάβασμα

1. Τα απομνημονεύματα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου του Β΄, αποτελούμενα από τρεις τόμους, δε μ’ έκαναν σοφότερο μετά το διάβασμα...
2. «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» του Βασίλη Μαρκεζίνη, Εκδόσεις «Λιβάνη».
3. «Απόλυτο σχέδιο Πούτιν» των Peter Eleftherios Baker και Susan Classer, Εκδόσεις «Μοντέρνοι καιροί».
Τα δύο τελευταία είναι για καλλιεργημένους αναγνώστες.

Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται από 28 χώρες, αλλά η είσοδος της καθεμιάς έγινε σε διαφορετικό χρόνο. Αυτό θα αναδείξω σήμερα.
Με τη Συνθήκη της Ρώμης (25-3-1957) έξι ευρωπαϊκά κράτη ως ιδρυτικά μέλη δημιούργησαν την τότε ΕΟΚ, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο.
Το 1973 μπήκαν η Βρετανία, η Δανία και η Ιρλανδία.
Το 1981 η Ελλάδα.

Το 1986 η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Το 1995 η Αυστρία, η Φιλανδία και η Σουηδία.
Το 2004 η Κύπρος, η Μάλτα, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία και η Πολωνία.
Το 2007 η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Το 2013 η Κροατία.

Βοτανολογία - Βουητό στα αφτιά
Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από ιατρό, ο οποίος όμως χρησιμοποιεί την εναλλακτική ιατρική και άλλες μορφές θεραπείας.
Για το βουητό των αφτιών συνιστά τα παρακάτω: Βιταμίνες C και B, μαγνήσιο, ιχθυέλαια, Μπίλτεν. Οι προτάσεις μας ουδέποτε καταργούν τις συνταγές του ιατρού σας.

Μάθετε και τούτα
Παράδεισος είναι ο τόπος όπου οι αστυνομικοί είναι Άγγλοι, οι μάγειροι Γάλλοι, οι παρασκευαστές μπίρας Γερμανοί, οι εραστές Ιταλοί και όλα είναι οργανωμένα από Ελβετούς.
Στρατός: Ένας στρατός θα ήταν ο καλύτερος του κόσμου αν αποτελείτο από Έλληνες φαντάρους, Τούρκους αξιωματικούς, Γάλλους επιτελείς και αμερικάνικο υλικό.
Κάπου τα διάβασα και τα μεταφέρων προς γνώσιν. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσετε...

Αντιγήρανση
Στην αντιγήρανση βοηθούν αβοκάντο, πράσινο τσάι, ντομάτα, καρύδια, ρόδι, κόκκινο κρασί. Όσοι έχετε πίεση και ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή να παίρνετε κάλλιο και μαγνήσιο σε αναβράζοντα δισκία.

Έτσι αποφεύγετε τις κράμπες με την απώλεια καλίου με τα ούρα. Και μην ξεχνάτε ότι με τα βότανα της γης γιατρεύονται τα πάθη.    

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey