Σταράτες κουβέντες

31/12/2015 - 13:55

Με το γιατρό Γιάννη Ζερδελή και το φαρμακοποιό Γιώργο Σ. Πάλλη συμπορευτήκαμε στο Συνασπισμό επί σειρά ετών. Με το Γιάννη περισσότερο λόγω ηλικίας.

Γιάννης Ζερδελής - Γιώργος Πάλλης
Με το γιατρό Γιάννη Ζερδελή και το φαρμακοποιό Γιώργο Σ. Πάλλη συμπορευτήκαμε στο Συνασπισμό επί σειρά ετών. Με το Γιάννη περισσότερο λόγω ηλικίας. Προέρχονται και οι δύο από αστικές οικογένειες και είναι προς τιμή τους που τάχθηκαν σε αριστερά κόμματα, που υπόσχονται κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία για όλους τους πολίτες, αξιοκρατία.Ήταν σωστή η απόφαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να τον επιλέξει και να τον προτείνει για υποψήφιο βουλευτή. Ο Γιάννης, όπως τον γνώρισα εγώ, ήταν ο άνθρωπος του μέτρου, των χαμηλών τόνων και της απέραντης κοινωνικής προσφοράς. Ως αγροτικός γιατρός στο ξεκίνημά του αγαπήθηκε πολύ απ’ όπου πέρασε και ως ιδιώτης γιατρός έχει καλό όνομα και πολυπληθή πελατεία.

Γιάννης Ζερδελής (2)
Το Γιάννη τον ξεχώρισα στο Συνασπισμό, γιατί ο λόγος του είχε ουσία και ήταν πραγματιστής.
Στις ατέρμονες συζητήσεις στη Νομαρχιακή, η μεγάλη αρρώστια της Αριστεράς, ήξερε να σιωπά και να επεμβαίνει όταν έπρεπε. Ο λόγος του ήταν καταλυτικός για όλους. Όταν εκλέχτηκε βουλευτής, διαφοροποιήθηκε προς το ριζοσπαστικότερο και άρχισε να υπερασπίζεται τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αυτές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και -το χειρότερο- να δικαιολογεί τα πάντα.
Θυμάμαι την αντίδρασή του όταν το «Εμπρός» άσκησε κριτική σε κάποια θέση του κόμματός του ή δική του. «Να με διαγράψετε από συνδρομητή τής εφημερίδας σας» ήταν η αντίδρασή του!
Έκτοτε έπαψα να τον παρακολουθώ και να τον συμπαθώ ως πολιτικό. Από ανατροφή είμαι εναντίον των δογματισμών και των φανατισμών. Πιστεύω όμως και χωρίς τη δική μου συμπάθεια θα επιζήσει...!

Γιώργος Πάλλης
Ο Γιώργος, όταν ήρθε στο Συνασπισμό, ήταν από τα νεότερα μέλη. Λόγω ηλικίας και λόγω χαρακτήρα απέκτησε τη συμπάθεια όλων μας. Ιδιαίτερα εγώ τη συμπάθειά μου την εκδήλωσα προφορικά και γραπτά και εξακολουθώ να την υποστηρίζω και σήμερα.
Δε χαλώ εγώ τις συμπάθειές μου με τις πολιτικές διαφοροποιήσεις των πρώην συνοδοιπόρων μου. Χώρισαν οι δρόμοι μας πολιτικά όταν ο Γιώργος και ο Γιάννης ακολούθησαν το ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και εγώ τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.
Δεν έπρεπε όμως οι Συριζαίοι να προτείνουν και να εκλέξουν βουλευτή το Γιώργο τον Πάλλη. Ο

Γιώργος λόγω ηλικίας δεν πρόλαβε να προσφέρει, να αγωνιστεί και να ωριμάσει πολιτικά μέσα στις τάξεις του κόμματος. Υπάρχουν στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω με μεγάλη προσφορά και αγώνες, που παραγνωρίστηκαν και πικράθηκαν. Όπως ήταν μεγάλο λάθος η προώθηση της Κυρίτση στην Περιφέρεια.

Βλέπετε οι ιδεοληψίες του ΚΚΕ μεταλαμπαδεύτηκαν και στους αποστασιοποιημένους πρώην κουκουέδες να προτείνουν υποψηφίους τους αφοσιωμένους στο κόμμα και όχι τους αγωνιστές. Δυστυχώς! Αυτά χωρίς πάθος.

Το προσφυγικό και ο Τσίπρας
Και στον τομέα αυτό η Κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο, με τη κ. Τασία να λέει: «Οι πρόσφυγες έρχονται, λιάζονται, ξεκουράζονται και φεύγουν»!
Το προσφυγικό υπήρχε και πριν το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι εισροές δεν ήταν τόσο μεγάλες, γιατί τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων επέβλεπαν το πολεμικό ναυτικό και οι λιμενικοί. Με την έλευση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ τα μέτρα φύλαξης χαλάρωσαν τόσο ώστε ο Μαροκινός και ο Αλγερινός δε χρησιμοποιούν την Ιταλία, την Ισπανία ή και τη Γαλλία για να μπουν στην Ευρώπη, που είναι και πιο κοντά, αλλά έρχονται στην Τουρκία! Αυτό δε σημαίνει κάτι;
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν μερικοί ακόμα που επιμένουν να πέσει ο φράχτης στον Έβρο!

Κώστας Καραμανλής ο μικρός
Ποτέ δεν έβαλα δίπλα στον Καποδίστρια, στον Τρικούπη, στον Ελευθέριο Βενιζέλο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θείο του μικρού, εθνάρχη δε θα τον πεις ούτε στο ελάχιστο, αν γνωρίζεις την πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Ωστόσο, τον αποδέχομαι ως τον πιο εργατικό, πιο ικανό απ’ όλους τους αρχηγούς της συντηρητικής παράταξης από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
Ο Κώστας Καραμανλής ο ανιψιός εξήγγειλε, όταν έγινε Πρωθυπουργός, ότι θα «επανιδρύσει το κράτος» και άλλα ηχηρά παρόμοια προς εσωτερική κατανάλωση.
Αντιθέτως, έφτασε το δημόσιο χρέος στα ύψη και διά του τότε υπουργού Εσωτερικών Παυλόπουλου μονιμοποίησε όλους τους συμβασιούχους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μετά ετράπη σε άτακτον φυγή και εσιώπησε.
Δυστυχώς, υπάρχουν σήμερα Νεοδημοκράτες που θεωρούν «κεφάλαιο» για το κόμμα τους τον Κώστα Καραμανλή!
Έλα... κ.λπ... πιπέρι...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey