Ασφαλιστικά μέτρα

21/07/2015 - 14:23

Πρώτη φορά η υφήλιος παρακολουθεί επί μήνες την ελίτ των κρατών του κόσμου να επιδίδεται σε ένα ακατανόητο βερμπαλισμό και μια βρόμικη και παρελκυστική ρητορεία για θέματα απλά και συγκεκριμένα.

Πρώτη φορά η υφήλιος παρακολουθεί επί μήνες την ελίτ των κρατών του κόσμου να επιδίδεται σε ένα ακατανόητο βερμπαλισμό και μια βρόμικη και παρελκυστική ρητορεία για θέματα απλά και συγκεκριμένα.

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο η Ελλάδα χαροπαλεύει ανάμεσα στον αργό θάνατο και την ευθανασία, και τα ΜΜΕ εξάντλησαν ήδη όλα τα επίθετα του τρόμου και της «Αποκάλυψης»: χάος, συμπληγάδες, με κομμένη την ανάσα, ραγδαίες εξελίξεις, αρμαγεδδών, κρίσιμες στιγμές, αστερίσκοι, κόκκινες γραμμές κι ο ουρανός σφοντύλι…

Η Εσπερία μοιάζει ολόκληρη ένας πύργος Βαβέλ, όχι της ασυνεννοησίας και της πολυγλωσσίας (αυτό τουλάχιστο ξεπεράστηκε) αλλά των αδιαπραγμάτευτων συμφερόντων, της πολιτικής προκατάληψης και της εθνικής καχυποψίας.

Δε λέω ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι άμοιρες ευθυνών, αλλά διερωτώμαι προσωπικά πού πήγαν αυτές οι περιβόητες καταστατικές ευρωπαϊκές αξίες της σύγκλισης, της αλληλοϋποστήριξης, της οικονομικής και θεσμικής ομογενοποίησης και της κοινής τύχης.

Ποια είναι μέχρι τώρα η ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική; Δώσανε χρήματα με τα πακέτα των χρηματοδοτήσεων της ανάπτυξης, με μια ευρωπαϊκή γραφειοκρατική διαδικασία που μπροστά της ωχριά η ελληνική, χωρίς να έχουν μελετήσει ούτε κατ’ ολίγον την κατατομή και της διαρθρώσεις της ελληνικής οικονομίας («κάθε στάνη και ίντερνετ») και προπαντός (όπερ και σοβαρότερο) χωρίς να ελέγχουν την απόδοση των μέτρων.

Μάλιστα θα λέγαμε ότι υπήρξαν και «προγραμματικές» υστεροβουλίες. Επί χρόνια λ.χ. επιδοτούσαν την εκρίζωση θεσπέσιων ελληνικών κλημάτων για να προστατέψουν τις γαλλογερμανικές αγουρίδες.
Τώρα με τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις επιμένουν σε εξωφρενικά ποσοστά ΦΠΑ τουριστικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα φαίνονται ανένδοτοι στο θέμα του ειδικού ΦΠΑ των νήσων.

Να θυμίσουμε ότι στα απέναντι παράλια της γείτονος οι Γερμανοί έχουν τεράστιες επενδύσεις τουριστικού τομέα…

Όσον αφορά δε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τέτοια μέτρα στη διατάραξη της αμυντικής ισορροπίας σ’ αυτές τις εύθραυστες περιοχές, αγρόν ηγόρασαν και ζεύγη βοών πέντε. Αυτό φαίνεται και από τη διαχείριση του καυτού μεταναστευτικού και της εγκληματικής επανάπαυσης στο θέμα της ανθρωπολογικής πίεσης που δέχεται η Ευρώπη από ανατολή και νότο.

Πάντα ήταν ατελέσφορος έως βρόμικος ο ρόλος των διεθνών οργανισμών, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα τους αντέγραφε και η Ενωμένη Ευρώπη.

Ήδη από τα χρόνια του Ομήρου είναι γνωστό ότι ο δανειζόμενος είναι και υποτελής, όχι όμως και μέχρι του σημείου να διατάζεται πόσες καθαρίστριες θα απολύσει !

Έφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν και πόσες θα είναι οι περικοπές των αμυντικών μας δαπανών, ενώ είναι ιστορικά γνωστό ότι αν γίνει καμιά «στραβή» στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, αυτοί θα πίνουν μπίρες και θα τρώνε βαυαρέζικα λουκάνικα. Το σενάριο το ξαναείδαμε στην Προκυμαία της Σμύρνης το 1922.

Το ξαναείδαμε και στην Κερύνεια της Κύπρου το 1974.
Η σημερινή κυβέρνηση της χώρας, καίτοι βρίσκεται έξω από το φάσμα της νεοφιλελεύθερης προκατάληψης, δικαιούται και αυτή τον χρόνο και τις ευκαιρίες της, και πρέπει να της δοθούν.

Εάν όμως παρ’ ελπίδα οι σκληροπυρηνικοί ευρωπαίοι επιλέξουν την έξοδό μας από την Ευρώπη, θα πρότεινα στην Κυβέρνηση να ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επειγόντως ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΕ και να της απαγορεύσει, βάσει των τίτλων γλωσσικής ιδιοκτησίας, να χρησιμοποιεί τη λέξη ΕΥΡΩ και την ελληνική λέξη ΕΥΡΩΠΗ.

Μπορεί να βρει ένα άλλο, βορειότερο, και ας μην είναι και τόσο «ευρωπόν» (ευρύς και ωψ) ….

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey