Επιστολή στο μπάρμπα μου το Στέλιο

01/07/2015 - 13:35

Με ρωτάς, σαν πιο γραμματιζούμενο, να σε ορμηνέψω τι είναι καλύτερο για τη χώρα, να ψηφίσεις στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ.

Αγαπητέ μου μπάρμπα Στέλιο,

Με ρωτάς, σαν πιο γραμματιζούμενο, να σε ορμηνέψω τι είναι καλύτερο για τη χώρα, να ψηφίσεις στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ.

Μπάρμπα Στέλιο, για να κρίνουμε τι είναι καλύτερο πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι λέει η πρόταση των δανειστών μας και τι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί αν ψηφίσουμε ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών εταίρων μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαίνει ότι προτιμάμε την πρόταση για συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δε γνωρίζουμε όμως ούτε τη μια πρόταση ούτε την άλλη: την πρόταση των δανειστών, διότι, απλούστατα, δεν υπάρχει επίσημο κείμενο της τελικής πρότασης των δανειστών, αφού η διαπραγμάτευση δεν είχε λήξει.

Όσο για την πρόταση που υπέγραψε ο Τσίπρας (αυτή που λένε ότι προτείνει φόρους 8 δις ευρώ) ούτε απ’ αυτήν έχουμε το επίσημο κείμενο για να μπορούμε να συγκρίνουμε ποια πρόταση είναι καλύτερη, αφού, μετά τις αντιδράσεις των δικών τους βουλευτών, δεν τόλμησαν να τη φέρουν στη Βουλή και την καταχώνιασαν για να την… ξεχάσουμε!

Ακούω ότι οι δανειστές μας είναι αντίθετοι στην επιβολή τέτοιας βαριάς φορολογίας που πρότεινε η κυβέρνησή του Τσίπρα, διότι κάτι τέτοιο, λένε, θα προκαλέσει και άλλη, ακόμα χειρότερη, ύφεση.

Αντίθετα οι Ευρωπαίοι εταίροι μάς προτείνουν περισσότερες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, που σημαίνει ότι ο Κατρούγκαλος κακώς διόρισε στο δημόσιο τους πελάτες του δικηγορικού του γραφείου και κακώς ξαναδιόρισαν στην ΕΡΤ όλους τους απολυμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εάν περικοπούν και άλλο τα παραπανίσια έξοδα του κράτους, λένε στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές, θα εξοικονομηθούν τα ποσά που χρειάζονται για να μην έχουμε καινούρια ελλείμματα στον προϋπολογισμό του κράτους.

Αυτά, όμως, μπάρμπα Στέλιο, είναι τα «ψιλά γράμματα», που τα ξέρουν καλύτερα οι οικονομολόγοι. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι όλη αυτή η «μανούβρα» του «δημοψηφίσματος» της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε όχι τόσο για να απορρίψουν την πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά για να πάρουν πίσω τη δικιά τους πρόταση -την πρόταση με την υπογραφή του Τσίπρα- (που χαράτσωνε τους Έλληνες φορολογούμενους με 8 δις φόρους), γιατί διαπίστωσαν ότι είχαν ξεσηκωθεί οι δικοί τους βουλευτές και δεν θα πέρναγε -ούτε με τα τανκς, όπως έλεγαν οι ίδιοι- από τη Βουλή.

Πάνε, λοιπόν, για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού για να κάνουν -τάχατες- ακόμα μια… «σκληρή διαπραγμάτευση», την οποία δε μπόρεσαν να κάνουν επί πέντε μήνες που πηγαινοέρχονταν στις Βρυξέλλες και στα Βερολίνα.

Δεν μας λένε, όμως, τι θα την κάνουν την ψήφο του λαού, το αποτέλεσμα, δηλαδή, του δημοψηφίσματος (αν υποθέσουμε ότι θα είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ), εάν οι δανειστές ξαναπούν στον Τσίπρα (κάτι που ήδη το είπαν προκαταβολικά): «Ευχαριστούμε, δεν θα… πάρουμε, διότι κι εμείς έχουμε Δημοκρατία και οι δικοί μας λαοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους»!

Γι’ αυτό φοβάμαι πως κάποιο «λάκκο έχει η φάβα». Μήπως, δηλαδή, χρησιμοποιήσουν το ΟΧΙ του λαού μας ως δικαιολογία για να μας γυρίσουν πίσω στη δραχμή, ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στους «κακούς» δανειστές μας.

Πρόσεξε, λοιπόν, μπάρμπα Στέλιο, μη σε κοροϊδέψουν οι «επαναστάτες του γλυκού νερού» για δεύτερη φορά -όπως έγινε με τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου- και αποσπάσουν την ψήφο σου για να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή της δραχμής του Τσολάκογλου, τότε που γεμίζαμε ένα τσουβάλι εκατομμύρια για να αγοράσουμε -αν βρίσκαμε- εκατό δράμια φασούλες!

Και μην ακούς τις αριστερές ψευτοπαλικαριές για το «γενναίο» ΟΧΙ.
Αυτήν τη φορά γενναίο είναι το ΝΑΙ, γιατί θα είναι ένα περήφανο ΟΧΙ στην κοροϊδία του δημοψηφίσματος, που σκαρφίστηκαν τα «παλικαράκια» της «Παιδικής Χαράς» του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βρήκαν την κατάλληλη εποχή για να κάνουν το δημοψήφισμά τους -τα σαΐνια(!)- μέσα στην τουριστική περίοδο και με τις «οικονομίες» μας παγιδευμένες στις κλειστές τράπεζες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey