Έδοξε τη Βουλή...

06/01/2015 - 02:16

Ο πρωθυπουργός στη διακήρυξη που έκανε αμέσως μετά την τρίτη άκαρπη εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, είπε άθελά του την αλήθεια: «ό,τι δεν έκανε η Βουλή, καλείται τώρα να το κάνει ο ελληνικός λαός».

Ο πρωθυπουργός στη διακήρυξη που έκανε αμέσως μετά την τρίτη άκαρπη εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, είπε άθελά του την αλήθεια: «ό,τι δεν έκανε η Βουλή, καλείται τώρα να το κάνει ο ελληνικός λαός».

Αυτό σημαίνει ότι δεν ευδοκίμησε η γνώμη των αντιπροσώπων του λαού για τον απλό και αυτονόητο λόγο ότι υπήρξε διάσταση ανάμεσα στη γνώμη της Βουλής και στη γνώμη του λαού και ότι, όπως ομολογείται, η Βουλή δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει.

Αυτή η στήλη διατυμπανίζει συχνά - πυκνά ότι το οξύτερο ελληνικό πρόβλημα, που αδυνατεί πλέον να το αντιμετωπίσει η χώρα, είναι η φορολογία. Είναι ένα απόστημα που δεν κλείνει. Πάνω της παίχτηκαν όλες οι επιλογές και είναι αυτή που πυροδοτεί τούτη τη στιγμή την τροπή των γεγονότων.
Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να χαρατσώνει αδίκως και ανηλεώς το λαό με φόρους επί φόρων, και να μένει ατιμώρητη. Κι αυτό δυστυχώς άργησαν να το αντιληφθούν οι πατέρες του έθνους.

Ο φόρος είναι ιερή υποχρέωση του πολίτη και είναι σίγουρο ότι εάν ήταν συνταγματικά δίκαιος και προπαντός ανταποδοτικός, θα τον πλήρωνε με μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση. Αυτή ακριβώς την προοπτική πρέπει να σχεδιάσει η πολιτεία, και αυτό είναι το ιδανικό μιας πραγματικής δημοκρατίας.

Σου δίνω με χαρά, για να μου δώσεις και να αποδείξεις ότι με νοιάζεσαι. Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα και λόγια του πολιτικού αέρα, που είναι ο πιο ρυπαρός και ο πιο ψεύτικος αέρας επί της γης.

«Έδοξε, λοιπόν, τη Βουλή και τω Δήμω», όπως άρχιζαν τα ψηφίσματα των αρχαίων Αθηναίων. Και το «έδοξε» σημαίνει ότι έστω και την ύστατη στιγμή κάποιοι δεν άντεξαν την αδικία και προσπάθησαν να αντιδράσουν μπροστά σ’ ένα τεράστιο «φορολογικό άγος».
Αυτό είναι ελαφρώς παρήγορο, εντούτοις δεν αποκαθιστά την τάξη. Είναι πασίδηλον εδώ και χρόνια ότι η Βουλή υπολείπεται δραματικά σε πολιτική κρίση από τον μέσο όρο του ελληνικού λαού.

Και εν μέση δημοκρατία θα ισχυρισθεί κάποιος ότι αυτούς έστειλε στα έδρανα το εκλογικό σώμα, ίσως όμως «άλλα» περίμενε αυτός ο λαός απ’ αυτούς. Και δεν εξετάζεται αν υστερούν σε αισθήματα φιλοπατρίας ή σε ειδικές γνώσεις. Εδώ διακυβεύεται το μείζον που είναι η ορθή και δίκαιη κρίση.

Και μαζί μ’ αυτή και η… γραμματική! Για του λόγου το αληθές, ιδού πρόσφατος μαργαρίτης: «... Κατάφερε να περισυνελέξει (!) τους υπόλοιπους επιβάτες. Ήταν μια πλήρη (!) και ασφαλή (!) επιχείρηση». Την ανακοίνωση δεν την έκανε ούτε Αλβανός ούτε Πακιστανός. Την έκανε Έλληνας υπουργός.

Μήπως θα ‘πρεπε το υπό συζήτησιν νέο σύνταγμα να προβλέπει και εξετάσεις στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας στους εισερχομένους στη Βουλή αντιπροσώπους, και σε περίπτωση αποτυχίας να τους δείχνει το περιστύλιο;…

Καλή Χρονιά! και μη γελαστεί κανείς και ευχηθεί «και του χρόνου»…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey