Ρεαλισμός και μεταφυσική στην πολιτική

28/05/2014 - 14:38

Εντάξει. ΑΥΤΟΙ δεν έφυγαν τελικά «στις 26 του Μάη» και οι ΑΛΛΟΙ νικήσανε στην Περιφέρεια Αττικής. Μετά ταύτα, δικαιούμαστε να ελπίζουμε πως τα σκουπίδια από τις αφίσες, που είχε κολλήσει σε όλη την Αττική η νικήτρια, θα μαζευτούν πλέον... αντιμνημονιακά!

Εντάξει. ΑΥΤΟΙ δεν έφυγαν τελικά «στις 26 του Μάη» και οι ΑΛΛΟΙ νικήσανε στην Περιφέρεια Αττικής. Μετά ταύτα, δικαιούμαστε να ελπίζουμε πως τα σκουπίδια από τις αφίσες, που είχε κολλήσει σε όλη την Αττική η νικήτρια, θα μαζευτούν πλέον... αντιμνημονιακά!

Η πίστη στις υπερφυσικές δυνάμεις και στα θαύματα δε χαρακτηρίζει μόνο τους θρησκόληπτους, αλλά και τους «μύστες» και τους «προφήτες» ορισμένων κομμάτων του Συνταγματικού και του Αντισυνταγματικού τόξου, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει μια ιδεολογία παρόμοια με τα θρησκευτικά δόγματα, καθότι βασίζεται σε απόλυτες αλήθειες, σε θεωρίες και «τσιτάτα» των «θεόπνευστων» ινστρουχτόρων τους.

Και οι αρχηγοί τους προικισμένοι με «θαυματουργές ικανότητες», οδηγούν τα πλήθη των πιστών στη «Γη Χαναάν» των φαντασιώσεων της «φυλής» ή ως άλλοι Ζούκοφ, στο μεγάλο γιουρούσι για την κατάληψη του... Βερολίνου.

Και με το «χάρισμα» που τους δίνει η «θρησκευτική» τους πίστη, συλλαμβάνουν και πέραν της λογικής τα τεκταινόμενα στον κόσμο του... υπερ-λογικού και ανακαλύπτουν την πονηρία του Σατανά, ο οποίος ως ορκισμένος εχθρός της «περιούσιας» φυλής των Ελλήνων, με τη συνέργεια της πλουτοκρατίας, του διεθνούς ιμπεριαλισμού, του Σιωνισμού, των Ευρωπαίων τοκογλύφων και της Τρόικας οργανώνει την ανθελληνική συνωμοσία, άλλοτε για να ανακόψει την προέλαση των «super-Ελλήνων» για την ανακατάληψη της... Πόλης, κι άλλοτε για να υπονομεύσει τον... «τρίτο δρόμο» προς το σοσιαλισμό και τη «λαοκρατία»!

Ποιος είπε ότι «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού»; Αυτά ισχύουν για όσους μάχονται «πατώντας στη γη» και με τα γήινα μέσα που διαθέτουν, για να αντιμετωπίσουν την υπαρκτή πραγματικότητα. Γι’ αυτούς που μάχονται καβάλα στο Ροσινάντε τους, η πραγματικότητα μπορεί να ανατραπεί και να ανοίξουν οι πύλες του Παραδείσου και μόνο με την πολεμική ιαχή και την υψωμένη γροθιά του αρχηγού, με τις σάλπιγγες της Ιεριχούς ή με τη ράβδο του Μωυσή.

Ο Βολταίρος είχε πει πως «κι αν ακόμα δεν υπήρχε θεός, έπρεπε να τον εφεύρουμε». Τους πολιτικούς μας στην Ελλάδα δεν τους απασχολούν τέτοιου είδους θεολογικές αγωνίες· εκείνο που τους απασχολεί, είναι να εφεύρουν επειγόντως μια «μεγάλη νίκη» στις ευρωεκλογές - με οποιοδήποτε κόστος γελοιότητας - για την «απελευθέρωση του έθνους» και τη «σωτηρία του λαού»!

Ε, λοιπόν, το μήνυμα της κάλπης, ως συνήθως, δεν το έλαβε κανείς τους! Ο λαός που ψήφισε στις ευρωεκλογές, δεν είπε να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα· εκείνο που βροντοφώναξε ήταν ν’ αλλάξουν όλα, ό,τι σάπιο, άχρηστο και αναχρονιστικό· ν’ αλλάξουν όμως με τη δική μας θέληση, με την κοινή απόφαση των Ελλήνων πολιτών και πολιτικών και όχι κατόπιν έξωθεν διαταγής.

Ο λαός που ψήφισε, δεν είπε κατεβείτε εσείς, για ν’ ανέβουν οι άλλοι· εκείνο που βροντοφώναξε ήταν: βάλτε κοντά κοντά τα κεφάλια σας και συνενώστε τις δυνάμεις σας να βγάλουμε τη χώρα από το βάλτο του φόβου και της αδράνειας, από τη λασπουριά των ύβρεων και των απειλών.

Ο λαός που ψήφισε, δεν είπε να γυρίσουμε πίσω στην ευτυχία των φαύλων και των ανάξιων χαραμοφάηδων· εκείνο που βροντοφώναξε, ήταν να τρέξουμε εμπρός και ν’ ανοίξουμε το δρόμο να περάσουν οι άξιοι, αυτοί που έχουν και θέλουν να προσφέρουν, στους Δήμους, τις Περιφέρειες, στο Ευρωκοινοβούλιο.
Το μήνυμα της κάλπης δεν είναι το «εγέρθητος» του απαίδευτου Χρυσαυγίτη. Το μήνυμα της κάλπης είναι: «εγερθείτε πατριώτες»!

ΥΓ. Καλωσορίζουμε την επιστροφή από τη χώρα των... «ψεκασμένων», στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, του πολλά δυναμένου και πολλά υποσχομένου νέου Δημάρχου Λέσβου.

Συγχαίρουμε και ευελπιστούμε ότι ο νέος Δήμαρχος θα καταναλώσει τις δυνάμεις και το χρόνο του, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά, στην αποτελεσματική διακυβέρνηση του αδιαίρετου Δήμου της Λέσβου, αξιοποιώντας την πείρα του ως παλιός Αντινομάρχης και απαλλαγμένος από την αγωνία της... εξόντωσης του «Κακοκράτη» ή της σωτηρίας της χώρας από τη... Μέρκελ (αυτό, άλλωστε το έχουν ήδη αναλάβει άλλοι... γενναιότεροι εθνοσωτήρες)!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey