Προς τους αντιμνημονιακούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες

05/03/2014 - 14:17

Ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας στις συνεντεύξεις που δώσατε, άμα τη ανακηρύξει σας ως υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, ότι ως αυριανοί τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες θα στρατευθείτε και εσείς στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον ξένο ζυγό!

Ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας στις συνεντεύξεις που δώσατε, άμα τη ανακηρύξει σας ως υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, ότι ως αυριανοί τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες θα στρατευθείτε και εσείς στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον ξένο ζυγό!

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσα στην αυταπάτη ότι, χάρις στον ηρωικό αγώνα των αντιμνημονιακών κομμάτων, είμαστε σχεδόν έτοιμοι να «σχίσουμε» τα μνημόνια και να απαλλάξουμε και ολόκληρη την Ευρώπη από το «ζουρλομανδύα» που της φόρεσε η... αιμοδιψής Μέρκελ. Ύστερα, όμως, από τη δική σας κάθοδο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τη δημόσια δήλωσή σας ότι αναλαμβάνετε αυτοπροσώπως τον αντιμνημονιακό αγώνα, αντιλήφθηκα σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, επαφιέμενοι μέχρι τώρα στην πρωτοβουλία των αντιμνημονιακών κομμάτων μας: δυστυχώς κινδυνεύουμε να βγούμε από το μνημόνιο με τη μέθοδο... Σαμαρά, χωρίς εμείς οι αντιμνημονιακοί να έχουμε «σχίσει» ούτε... χαρτί υγείας!

Η βεβαιότητα, πάντως, που μου εμπνεύσατε, αφότου αναλάβατε στα στιβαρά σας χέρια τον αντιμνημονιακό αγώνα, θα είχε ενισχυθεί έτι περαιτέρω εάν μας γνωστοποιούσατε και τα συγκεκριμένα στοιχεία του δικού σας σχεδίου, το οποίο έχετε επεξεργαστεί, ως δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες, για την απελευθέρωση της χώρας από τη δανειακή εξάρτηση και τα μνημόνια, σχέδιο που δεν ακούσαμε, κατά την πρώτη συνέντευξη που δώσατε με τη δήλωση της υποψηφιότητάς σας - και ως προς αυτό, βεβαίως, η ευθύνη βαρύνει και τους δημοσιογράφους, στους οποίους παραχωρήσατε τη συνέντευξή σας, οι οποίοι δε σας διευκόλυναν με τις ερωτήσεις τους, προκειμένου να εκθέσετε λεπτομερώς το μεγαλόπνοο αντιμνημονιακό σας σχέδιο.

Ευελπιστώ, πάντως, ότι συντόμως θα έχουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία του σχεδίου σας, το οποίο θα μας απαλλάξει από τα δεσμά των δανειστών μας· και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι αποτελεσματικότερο από εκείνο που εφάρμοσαν τα κόμματά σας (το μόνο «επεξεργασμένο» σχέδιο που έγινε γνωστό μέχρι στιγμής είναι αυτό για το... ξανάνοιγμα της ΕΡΤ, αλλά αυτό, προφανώς, αποτελεί ιδιαίτερο, προσωπικό πόνημα της υποψήφιας περιφερειάρχισσας Β. Αιγαίου).

Θα ήθελα επίσης να θέσω υπόψη σας τις αναχρονιστικές θεωρίες τις οποίες αντιπαραθέτουν στη δική σας εθνοσωτήρια αγωνιστική θέση οι μνημονιακοί αντίπαλοί σας, ότι οι δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες έχουν, πρωτίστως και κυρίως, την υποχρέωση να «οικονομούν» τα του οίκου τους, τουτέστιν να επιλαμβάνονται των ζητημάτων που αφορούν στο Δήμο ή την Περιφέρειά τους, όπως είναι αυτά «της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, της αποκομιδής και της διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς και της κατασκευής, συντήρησης και διαχείρισης συστημάτων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού», «της συντήρησης και διαχείρισης συστημάτων ύδρευσης, έργων ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων, της δημιουργίας χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής», «της προστασίας του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος, της ανάδειξης και προβολής των φυσικών και πολιτισμικών πλεονεκτημάτων της περιοχής», «της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας», «του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού», «της εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων», «της ασφάλειας και της προστασίας της υγείας των κατοίκων», «της συντήρησης και κατασκευής έργων κοινής ωφελείας και υποδομών» με την απορρόφηση των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, καθώς και πολλών άλλων που επικαλείται το... φαύλο «σύστημα», για να αποπροσανατολίσει τους δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες από την εθνική τους αποστολή.

Και, ασφαλώς, μαντεύω την υπερήφανη, «ριζοσπαστική» απάντησή σας, η οποία και θα αποστομώσει τους υπηρέτες των μνημονίων: ότι εσείς οι υποψήφιοι αντιμνημονιακοί άρχοντες δε θα πέσετε στην παγίδα των μνημονιακών κομμάτων, δεν πρόκειται να διαθέσετε το χρόνο και τις δυνάμεις σας για θέματα ήσσονος σημασίας. Ότι εσείς είστε πλασμένοι και προορισμένοι για τα μεγάλα και υψηλά. Για τα... σκουπίδια θα μιλάμε τώρα!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey