Λίγα απ’ όλα

11/04/2013 - 14:40

«Όταν το φύλλο της λυγαριάς γίνει σε μέγεθος όσο το πόδι της πάπιας, φύτεψε στο ύπαιθρο λαχανικά», έλεγαν οι παλαιοί. Και είχαν δίκιο.

«Όταν το φύλλο της λυγαριάς γίνει σε μέγεθος όσο το πόδι της πάπιας, φύτεψε στο ύπαιθρο λαχανικά», έλεγαν οι παλαιοί. Και είχαν δίκιο.

Το ύψος της βροχής και τέλος για εφέτος
Το βροχόμετρο στον Παπάδο μετράει τη βροχή από 1-10-2012 μέχρι 31-3-2013. Μέτρησε 39 ίντσες. Εφέτος προβλέπεται μια καλή χρονιά για τη γεωργία. Και του χρόνου.

Ενδείξεις διαβητικού
Εάν αισθάνεστε συνέχεια δίψα, αν έχετε συχνουρία, αν έχετε ξηρό ή αναψοκοκκινισμένο δέρμα, αν είστε ή αισθάνεστε άρρωστοι, αν αισθάνεστε κόπωση ή σύγχυση, αν έχετε δυσκολία στην αναπνοή, αν έχετε στομαχικό πόνο και φαγούρα στα γεννητικά όργανα, αν τέλος η αναπνοή σας έχει φρουτώδη οσμή, τότε κάντε μια ανάλυση αίματος. Όποια ηλικία και αν έχετε. Αλλά και αν ακόμα διαπιστωθεί ότι έχετε ζαχαροδιαβήτη, μην ανησυχείτε. Ο γιατρός σας θα σας δώσει σωστές κατευθύνσεις. Ευχαριστώ το φίλο γιατρό κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου για τα ιατρικά έντυπα και άλλα που μου έστειλε, και από τα οποία άντλησα τις παραπάνω πληροφορίες.

Και οι τρεις είναι νεοδημοκράτες
Ο γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ., κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές του ιδίου κόμματος κ.κ. Ι. Ιωαννίδης και Ι. Καράμπελας, είπαν «όχι» στην άρση της ασυλίας του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» κ. Κασιδιάρη προκειμένου να δικαστεί για το χαστούκι που έδωσε ο τελευταίος στη βουλευτή τού Κ.Κ.Ε. κ. Λιάνα Κανέλλη.

Ο νέος Πάπας
Είναι 76 ετών ο κ. Μπερκόλιο, Λατινοαμερικανός στην καταγωγή, παιδί Ιταλών μεταναστών πρώτης γενιάς. Γιος φτωχού σιδηροδρομικού υπαλλήλου, σπούδασε στη Γερμανία Θεολογία και Χημεία. Μιλά γερμανικά, λατινικά, ιταλικά, ισπανικά, αγγλικά. Πριν ιερωθεί, εργάστηκε ως σεκιουριτάς και αρραβωνιάστηκε τη συμπατριώτισσά του Αμάλια, η οποία όμως αρνήθηκε να τον παντρευτεί.

Ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, δεν αντιτάχθηκε στη δικτατορία (1976 - 1983), αλλά μάλλον την αποδέχτηκε και συνέπλευσε. Το 2000, η Εκκλησία της Αργεντινής υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να ζητήσει δημοσίως «συγγνώμη» από το λαό, για τη στάση της αυτή. Pontifix Maximus = Μέγας Γεφυροποιός. Και το όνομα αυτού, Φραγκίσκος Α΄.

Τα χαράτσια και η ΔΕΗ
Α. Σύμφωνα με το Νόμο 3419/2005, για κάθε ρολόι τής ΔΕΗ η ΕΡΤ εισπράττει 50,88 ευρώ ετησίως. Εξαιρούνται τα ρολόγια που παρέχουν ρεύμα για άρδευση. Το 2011, η ΕΡΤ εισέπραξε μέσω ΔΕΗ 440 εκατ. ευρώ. Αυτό το τέλος το πληρώνουν και όσοι δεν έχουν ραδιόφωνο ή τηλεόραση. Δε λέγεται χαράτσι αυτό, κ. Τσίπρα;

Β. Στο τιμολόγιο της ΔΕΗ πληρώνουμε ακόμα δημοτικά τέλη, δημοτικό φωτισμό, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Δεν είναι αυτά χαράτσια, κ. Τσίπρα;
Τώρα προστέθηκε το ΕΕΤΗΔΕ και απ’ ό,τι ακούγεται αυτό το χαράτσι θα συνεχιστεί. Είμαι της άποψης ότι όλα τα παραπάνω χαράτσια πρέπει να μην εισπράττονται μέσω του λογαριασμού τής ΔΕΗ.

Γνωρίζετε ότι...
- ... η βάφτιση των παιδιών εδώ και χρόνια δεν είναι υποχρεωτική; Το βαπτιστικό όνομα δηλώνεται από τους γονείς συγχρόνως με την καταχώρηση της γέννησης στο ληξιαρχείο.

- ... οι ληστές των βουνών που υπήρχαν στην Ελλάδα αδιακόπως από το 1830 μέχρι το 1940, ήταν κατά το πλείστον αγωνιστές τού 1821 που δεν πρόλαβαν να πάρουν κλήρο από τις τουρκικές περιουσίες, γιατί τις άρπαξαν οι κοτζαμπάσηδες;

- ... 876 αστυνομικοί όλων των κατηγοριών δεν υπέβαλαν δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) το οικονομικό έτος 2011;

- ... 12 κιλά σπέρμα, κατά μέσο όρο, αντιστοιχεί διά βίου σε κάθε άνδρα;

- ... οι ρωσικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες κυμαίνονται σε 25 - 40 δισ. ευρώ;

Καραμανλής ο Α΄
Παρακολουθώ με προσοχή την προσπάθεια που γίνεται τελευταία από τη Ν.Δ., αλλά και από το πλείστον του πολιτικού κόσμου για την «αγιοποίηση» του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την Πρώτη των Σερρών. Δηλώνω από την αρχή ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ηγέτη της Δεξιάς, δεν υπέστη καμμία ενόχληση η οικογένειά μου, ούτε εγώ. Ωστόσο, η διακυβέρνηση του Κ.Κ. 1956 - 1962 ήταν μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, όπου τα κοινωνικά φρονήματα απέκλειαν τους μισούς Έλληνες να εργαστούν στο Δημόσιο, το Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας και ο χωροφύλακας κυριαρχούσε...

Μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Παπάγου και ενώ είχε οριστεί από το θανόντα αντικαταστάτης του ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο βασιλιάς Παύλος και η γυναίκα του Φρειδερίκη όρισαν ως πρωθυπουργό τον Καραμανλή, Με υπουργό Εσωτερικών τον Τάκο το Μάκρη, κέρδιζαν τις εκλογές με καλπονοθευτικά τριφασικά εκλογικά συστήματα, που ενώ έπαιρναν λιγότερες ψήφους από την αντιπολίτευση, εισέπρατταν περισσότερες έδρες στη Βουλή!

Συνεχίζεται.

Παπάδος 9-4-2013

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey