Λίγα απ’ όλα

28/03/2013 - 14:54

Τρέχουν ακόμα τα γεγονότα στην Κύπρο και ουδείς σοβαρός περί τα οικονομικά μπορεί να προβλέψει, έστω και ακροθιγώς, τις συνέπειες του προβλήματος.

Χριστόφιας - Τσίπρας
Τρέχουν ακόμα τα γεγονότα στην Κύπρο και ουδείς σοβαρός περί τα οικονομικά μπορεί να προβλέψει, έστω και ακροθιγώς, τις συνέπειες του προβλήματος. Γεγονός, πάντως, είναι ότι ο μεγαλοϊδεατισμός και τυχοδιωκτισμός των αδελφών μας Κυπρίων πληρώνονται κάποτε πολύ ακριβά και επιβεβαιώνεται το ρηθέν ότι «τα λάθη των βασιλιάδων τα πληρώνει ο λαός». Όχι βέβαια γιατί δεν έχει και αυτός τις ευθύνες του...

Ο κομμουνιστής κ. Χριστόφιας παρέλαβε την εξουσία από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, με πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, εκτός από τα κεφάλαια από την Ευρώπη που εισέρρευσαν στην Κύπρο, αναγκάστηκε να δανειστεί και 2,5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία, για να κάνει τα ρουσφέτια του.

Χριστόφιας - Τσίπρας (2)
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρά τις εκχωρήσεις που έκανε στους Παλαιστινίους και ευρύτερα στον αραβικό κόσμο, μάταια περίμενε τις επενδύσεις τους. Ο κ. Τσίπρας κουνάει το χέρι στους Ευρωπαίους και πανηγυρίζει το «όχι» των Κυπρίων προσβλέποντας στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Αργεντινή, ακόμα και στον αποδημήσαντα προσφάτως Τσάβες της Βενεζουέλας. Και ήρθε το ηχηρό «νιετ» των Ρώσων προς τους Κυπρίους για να τσουρουφλίσει το μεγαλοϊδεατισμό και τον τυχοδιωκτισμό τους.

Δε δέχτηκαν οι Ρώσοι να αγοράσουν τις χρεωκοπημένες τράπεζές τους, τα λιμάνια για το στόλο τους, την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και του αερίου, την αίτηση για νέο δάνειο. Το μόνο που δέχτηκαν, ήταν η επιμήκυνση του δανείου των 2,5 εκατ. ευρώ. Όχι, παίζουμε! Τέλος, οι Κύπριοι και οι Ελλαδίτες ΣΥΡΙΖΑίοι δεν παραδειγματίστηκαν από το ιστορικό παρελθόν, όπου οι Ρώσοι κάθε φορά που κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο τούς άνοιγε το δρόμο να μπουν σφήνα στην περιοχή, έκαναν τελικά πίσω...

Απλές πολιτικές σκέψεις
Δημοσκόπηση της Κάπα Research δίνει τα παρακάτω ποσοστά στα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, Ν.Δ. 21,7%, «Χρυσή Αυγή» 11%, ΠΑΣΟΚ 7,5%, Κ.Κ.Ε. 5,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,7%, ΔΗΜΑΡ 4%, Άλλο κόμμα 5,9%, Λευκό 1,7%, Αδιευκρίνιστη ψήφος 15,7%. Αυτά. Επαναλαμβάνω, τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα να τις παρακολουθείτε, αλλά να μην τις λαμβάνετε σοβαρά υπόψη. Μπορεί ν’ αλλάξουν σε μία ώρα αν συμβεί κάποιο σοβαρό κοινωνικό γεγονός.

Οι απόψεις μου:

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μόνιμη πτώση, 5% - 6% το δίνουν μυστικές δημοσκοπήσεις, και δεν προβλέπεται ν’ ανακάμψει. Οι αμαρτίες κάποτε πληρώνονται!

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ευκαιριακό κόμμα, χωρίς πολιτικό υπόστρωμα. Συγκέντρωσε τους πικραμένους τής Ν.Δ. και λίγους τού ΠΑΣΟΚ και φούσκωσε. Σύντομα θα διαλυθεί, όπως όλα τα μικρά και ευκαιριακά κόμματα του παρελθόντος.

Απλές πολιτικές σκέψεις (2)
«Χρυσή Αυγή»: Μέχρι που η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα βρίσκεται σε ύφεση, η Χ.Α. θα ανέρχεται. Θα εισπράξει το κατιτίς της και από την κατεδάφιση του κ. Καμμένου.

Κ.Κ.Ε.: Έχει ρίζες ιστορικές και δε θα εξαφανιστεί. Θα περιπλανιέται στο 4% - 6%. Δεν προβλέπω ανάκαμψη.

ΔΗΜΑΡ: Θα είναι και στην επόμενη Βουλή. Οι έντιμοι άνθρωποι θα εκτιμήσουν τον πολιτικό θάρρος και την υπευθυνότητά της.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ιταλικές εκλογές με τον Μπέπε Γκρίλλο - άλλη έκδοση της Τσιτσιολίνας - αναπτέρωσε το ηθικό των ΣΥΡΙΖΑίων. Τα γεγονότα της Κύπρου υπήρξαν ένα ηχηρό χαστούκι στις ανερμάτιστες πολιτικές ακροβασίες του. Δεν μπορώ να κάνω άλλες προβλέψεις για το ΣΥΡΙΖΑ, για την ώρα. Δυσκολεύομαι.

Ν.Δ.: Επιστρέφουν στο μαντρί τής Ν.Δ. τα απομεινάρια του κ. Καρατζαφέρη και οι πικραμένοι του κ. Καμμένου. Αν θα μπορέσει να αποκτήσει αυτοδυναμία και να κυβερνήσει ξανά τη χώρα, θα συμβεί, γιατί οι πολίτες δεν έχουν άλλες εναλλακτικές προτιμήσεις. Όμως εξακολουθούν να είναι αμετανόητοι ρουσφετολόγοι.

Ευδοκία Ασμάνη - Κουρσουμπά
Πέθανε και κηδεύτηκε στον Παπάδο την περασμένη Κυριακή, παρουσία πλήθους κόσμου, η Ευδοκία Ασμάνη - Κουρσουμπά, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια. Η Ευδοκία υπήρξε πραγματική ΚΥΡΙΑ, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και τον καλό λόγο. Μεγάλωσε δυο θαυμάσιους γιους, στην κυριολεξία καλά παιδιά, τους προσέφερε πανεπιστημιακή μόρφωση και τους παρέδωσε στην κοινωνία και στις οικογένειές τους άξιους και χρηστούς. Με το σύζυγό της πορεύθηκαν στη ζωή με αγάπη και αλληλοσεβασμό. Αυτήν τη γυναίκα την τιμούσα και με τιμούσε. Θα μου λείψει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, ΚΥΡΙΑ ΕΥΔΟΚΙΑ.

Παπάδος 26-3-2013

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey