Λίγα απ’ όλα

21/03/2013 - 13:52

Στις ημέρες μας φτάσαμε στο σημείο να προβάλλουμε τα αυτονόητα ως επιτεύγματα, όταν η διοίκηση και οι κοινωφελείς οργανισμοί έχουν επηρεαστεί από το γενικό ξεχαρβάλωμα που παρουσιάζει σήμερα το κράτος.

Του ΟΤΕ
Στις ημέρες μας φτάσαμε στο σημείο να προβάλλουμε τα αυτονόητα ως επιτεύγματα, όταν η διοίκηση και οι κοινωφελείς οργανισμοί έχουν επηρεαστεί από το γενικό ξεχαρβάλωμα που παρουσιάζει σήμερα το κράτος. Ειδοποιήσαμε την τεχνική υπηρεσία τού ΟΤΕ ότι το σταθερό τηλέφωνο παρουσιάζει βλάβη, που μας επιτρέπει να ακούμε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των γειτόνων μας. Μας ζήτησαν τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου μας. Έκτοτε με μηνύματα και με τηλεφωνικές επαφές μάς ενημέρωναν για την πρόοδο των προσπαθειών, μέχρι που αποκατέστησαν τη βλάβη. Αυτό δε συνέβαινε στο παρελθόν. Η πρόοδος στο σέρβις τού ΟΤΕ είναι εμφανής. Μην τους βασκάνω κιόλας!

Νέοι επιστήμονες
Η Βασιλική Σταυράκη, κόρη του Νίκου και της Ευανθίας Επανωμάτη - Σταυράκη, έλαβε το πτυχίο της από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και από τη Σχολή της Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στη νέα επιστημόνισσα ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία. Στους γονείς, να την χαίρονται και να την καμαρώνουν, και στους παππούδες Γιάννη και Βασιλική Επανωμάτη, και άλλες τέτοιες χαρές.

Τα μεγάλα αμαρτήματα της Καθολικής Εκκλησίας
Έχω γράψει σ’ αυτήν εδώ τη στήλη ότι τα περισσότερα θύματα στην ανθρωπότητα δεν τα δημιούργησαν οι πολιτικές αντιπαλότητες και πόλεμοι, αλλά ο θρησκευτικός φανατισμός όπου Γης και η θρησκευτική μισαλλοδοξία. Η Καθολική Εκκλησία βαρύνεται με τρία μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας:

α) Ιερά Εξέταση: Δημιουργήθηκε από την Καθολική Εκκλησία το 1231 επί πάπα Γρηγορίου Θ΄, για να καταπολεμήσει τις αιρέσεις, την αλχημεία, τη μαγεία και τη βασκανία, και οδήγησε στην πυρά χιλιάδες ανθρώπους. Παράλληλα, κάθε καταδίκη συνοδευόταν από δήμευση της περιουσίας. Κινδύνευσε ακόμα και ο Βολταίρος!

β) Σταυροφορίες: Οργανώθηκαν κατά το Μεσαίωνα από τους χριστιανούς της Δύσης για την απελευθέρωση των κατεχόμενων από τους μουσουλμάνους Αγίων Τόπων, και κυρίως της Ιερουσαλήμ. Μ’ αυτό το πρόσχημα οι καθολικοί σταυροφόροι πλιατσικολόγησαν κάθε τόπο απ’ όπου πέρασαν και ιδιαίτερα την Κωνσταντινούπολη το 1204.

γ) Διευκόλυνση των ναζί: Μετά την κατάρρευση του Γ΄ Ράιχ, οι ηγέτες των ναζί διευκολύνθηκαν από την Παπική Εκκλησία να καταφύγουν στη Λατινική Αμερική και να γλυτώσουν την καταδίκη και το θάνατο. Και τούτο διότι ο Χίτλερ, που ήταν άθεος, Εβραίος και ομοφυλόφιλος, όταν ανέλαβε την εξουσία στη Γερμανία συγκέντρωνε ένα είδος φόρου απ’ τους καθολικούς που ζούσαν στη χώρα του και τον παρέδιδε στον πάπα.

δ) Και τέλος, η σύγχρονη παιδεραστία απ’ τους καθολικούς αβάδες. Αλλά για το τελευταίο, μια άλλη φορά.

Τον προπηλάκισαν στο αεροδρόμιο
Πριν δύο βδομάδες, ο βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ ταξίδευε για Μυτιλήνη συνοδεύοντας δυο κοριτσάκια 10 - 12 ετών. Προφανώς ήταν τα παιδιά του. Πριν ακόμα επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και ενώ βρίσκονταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάποιος συνεπιβάτης άρχισε να βρίζει χυδαία και δυνατά το βουλευτή, σε σημείο που τα «σκάγια» πήραν ακόμα και την Κρήτη, τόπο καταγωγής των προγόνων του βουλευτή. Ο βουλευτής δεν αντέδρασε. Κάθισε, μάλιστα, στα τελευταία καθίσματα του αεροπλάνου αντί στην α΄ θέση. Προφανώς για να μην προκαλέσει. Παρ’ όλο που δε διαφωνώ με κάθε τέτοια μεταχείριση στον πολιτικό Σηφουνάκη, στην προκειμένη περίπτωση διαφωνώ απόλυτα με το περιστατικό. Έπρεπε ο υβριστής να σεβαστεί τα παιδιά.

Το ύψος της βροχής
Το βροχόμετρο στον Παπάδο έφτασε στις 38 ίντσες. Στο Κάτω Τρίτος και την Αγιάσο έχουμε 42 ίντσες. Προβλέπεται μια καλή χρονιά για τη γεωργία.

«Μακρυά» ποίηση
«Θάθελα αυτήν την μνήμη να την πω... / Μα έτσι εσβύσθη πια... σαν τίποτε δεν απομένει - / γιατί μακρυά, στα πρώτα εφηβικά μου χρόνια κείται. // Δέρμα σαν καμωμένο από ιασεμί... / Εκείνη του Αυγούστου - Αύγουστος ήταν; - η βραδυά... / Μόλις θυμούμαι πια τα μάτια· ήσαν, θαρρώ, μαβιά... / A ναι, μαβιά· ένα σαπφείρινο μαβί.» Κ.Π. Καβάφης

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ
Με δυσκολία συγκεντρώθηκαν 80 - 90 μέλη προκειμένου να εκλέξουν τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Και ήταν όντως πολύ λίγα για ένα κόμμα που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και ευελπιστεί να κυβερνήσει τη χώρα. Άμποτες να μη συμβεί. Αν δεν απαλλαγεί απ’ τις παλιές φθαρμένες «καραβάνες» του κόμματος και τους γαλαντόμους που με ξένα κόλλυβα τελούσαν αρχοντικά μνημόσυνα, προκοπή δεν πρόκειται να δει.

Παπάδος 19-3-2013

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey