Λίγα απ’ όλα

07/03/2013 - 13:58

Διάβασα στον τοπικό Τύπο δηλώσεις του βουλευτή τού ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Σηφουνάκη ότι «δεν ψηφίζει άλλα μέτρα» και κάγχασα. Γιατί ο κ. Σηφουνάκης και το ΠΑΣΟΚ φέρουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή δεινή οικονομική και ηθική κατάσταση της χώρας.

Μιχάλη Ανδριώτη
Από την Τράπεζα της Ελλάδας οριστήκατε εκκαθαριστής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, με ευρύτερες αρμοδιότητες. Στα πλαίσια αυτά, υποχρεούστε, αφού ολοκληρώσετε το έργο σας, να παραδώσετε το πόρισμα στον εντολέα σας για τις περαιτέρω ενέργειές σας. Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι εδώ και καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό Τύπο δηλώσεις σας που αφορούν σημεία του εκκαθαριστικού σας έργου. Έχω τη γνώμη ότι το «προανακριτικό» έργο, εκκαθαριστικό πέστε το εσείς, είναι μυστικό και τέτοιο πρέπει να παραμείνει μέχρι τέλους. Μήπως κάνω λάθος, κ. Ανδριώτη;

Νίκο Σηφουνάκη
Διάβασα στον τοπικό Τύπο δηλώσεις του βουλευτή τού ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Σηφουνάκη ότι «δεν ψηφίζει άλλα μέτρα» και κάγχασα. Γιατί ο κ. Σηφουνάκης και το ΠΑΣΟΚ φέρουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή δεινή οικονομική και ηθική κατάσταση της χώρας, αφού υπηρέτησε σε διοικητικά και κυβερνητικά πόστα επί σειρά ετών και καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους όσο κανένας. Γι’ αυτό εξάλλου εκλέγεται με τόσες χιλιάδες ψήφους. Το έργο δε που προσέφερε στο νησί, σε έργα υποδομής, εδώ και 30 χρόνια που κυριαρχείς στον τόπο μας, δεν είναι σημαντικό. Καλύτερα να σιωπά, αφού δεν τολμά να κάνει την αυτοκριτική του.

Καμώματα αγροτών
Ανακοινώθηκε επισήμως ότι 37.000 αγρότες με ψεύτικα τιμολόγια εισέπρατταν επί σειρά ετών εκατομμύρια επιστροφή Φ.Π.Α. που δε δικαιούνταν. Δεν αφορά βέβαια τους αγρότες του νησιού μας, γιατί δεν καλλιεργούν καπνά, βαμβάκι, ρύζι, ζαχαρότευτλα κ.λπ.. Τους δικούς μας αγρότες τούς αφορούν οι ρεμούλες με το λάδι που γίνονταν παλιά, και με τα στρέμματα που εξακολουθούν να γίνονται, σε μικρότερη κλίμακα, και σήμερα. Τα γράφω για να δείξω ότι ουδεμία παραγωγική, εργατική, υπαλληλική, επιστημονική τάξη έμεινε έξω από το φαγοπότι του δημόσιου χρήματος.

Ντόρα Πολίτη
Η κ. Ντόρα Πολίτη είναι δημοσιογράφος και έχει μία εβδομαδιαία εκπομπή στην «Τηλεόραση Μυτιλήνης». Δε γνωρίζω αν συνεργάζεται και σε εφημερίδες, γιατί διαβάζω πια μόνο το «Ε». Θέλω να πω στην κ. Πολίτη να περιορίσει την πολυλογία της και να επιτρέπει στους καλεσμένους της να μιλούν περισσότερο από εκείνη! Οι τηλεθεατές θέλουν να ακούσουν το συνεντευξιαζόμενο και όχι εκείνη. Γνωρίζω ότι οι έξεις δεν κόβονται εύκολα. Όμως, σας προσπαθήσει!

Περί Αστυνομίας
Είναι δύο περιπτώσεις΄, η ληστεία στην Τράπεζα και Ταμιευτήριο Βελβεντού από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και η απόπειρα απόδρασης του ισοβίτη Βλαστού απ’ τις φυλακές Τρικάλων, όπου οι αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους έκαναν το καθήκον τους. Δεν μπορώ να κατανοήσω τις απόψεις ορισμένων που κατακρίνουν την Αστυνομία, όταν έχει απέναντί της ανθρώπους βαριά οπλισμένους και αποφασισμένους και εκείνη να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να δέχεται τα πυρά. Η στήλη δε στάθηκε ιδιαίτερα φιλική προς την Αστυνομία, αλλά σ’ αυτές τις περιπτώσεις που οι αστυνομικοί εξέθεσαν τις ζωές τους για να κάνουν το καθήκον τους, είναι στο πλευρό τους και τους συγχαίρει. Ο γράφων θα υπηρετεί το δίκαιο και ηθικό χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς. Και χωρίς διακρίσεις.

ΕΛΤΑ Παπάδου
Εξυπηρετούν τη γεωγραφική περιοχή από τα όρια του Πλωμαρίου (Καφενεδάκια), τους οικισμούς Τάρτι, Λυγονάρι, Αφαρά, όλα τα χωριά της Γέρας μέχρι Ντίπι, Κάτω Τρίτος. Σ’ όλη αυτή την τεράστια περιοχή υπηρετούν δύο μόνιμοι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ και μία εποχική, που η σύμβασή της λήγει τον Ιούνιο. Δεν περισσεύει κάποιος απ’ τα ΕΛΤΑ Μυτιλήνης να μας στείλετε; Σημειώνω για την ιστορία ότι εδώ και 30 χρόνια δεν αναφέρθηκε κανένα παράπονο προς τη στήλη απ’ τους κατοίκους της Γέρας για τα ΕΛΤΑ Παπάδου.

Ποίηση - «Δέησις»
«H θάλασσα στα βάθη της πηρ’ έναν ναύτη.
H μάνα του, ανήξερη, πιαίνει κι ανάφτει
στην Παναγία μπροστά ένα υψηλό κερί
για να επιστρέψει γρήγορα και ναν’ καλοί καιροί
και όλο προς τον άνεμο στήνει τ’ αυτί.
Aλλά ενώ προσεύχεται και δέεται αυτή,
η εικών ακούει, σοβαρή και λυπημένη,
ξεύροντας πως δεν θάλθει πια ο υιός που περιμένει.»

Κ.Π. Καβάφης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey