Λίγα απ’ όλα

28/02/2013 - 14:31

Οι κατώτατοι μηνιαίοι μισθοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διαμορφωθεί ως εξής (οι μισθοί είναι μικτοί): Βουλγαρία 138 ευρώ, Ρουμανία 162 ευρώ, Λετονία 132 ευρώ, Λιθουανία 286 ευρώ, Εσθονία 290 ευρώ, Ουγγαρία 296 ευρώ, Τσεχία 310 ευρώ, Σλοβακία 327 ευρώ, Πολωνία 336 ευρώ, Πορτογαλία 556, Μάλτα 680 ευρώ, Ελλάδα 684 ευρώ.

Οι μηνιαίοι μισθοί
Οι κατώτατοι μηνιαίοι μισθοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διαμορφωθεί ως εξής (οι μισθοί είναι μικτοί): Βουλγαρία 138 ευρώ, Ρουμανία 162 ευρώ, Λετονία 132 ευρώ, Λιθουανία 286 ευρώ, Εσθονία 290 ευρώ, Ουγγαρία 296 ευρώ, Τσεχία 310 ευρώ, Σλοβακία 327 ευρώ, Πολωνία 336 ευρώ, Πορτογαλία 556, Μάλτα 680 ευρώ, Ελλάδα 684 ευρώ.

Οι ανώτατοι μηνιαίοι μικτοί μισθοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Λουξεμβούργο 1.801 ευρώ, Ιρλανδία 1.462, Ολλανδία 1.447 ευρώ, Βέλγιο 1.444 ευρώ, Γαλλία 1.398 ευρώ, Βρετανία 1.202 ευρώ, Φινλανδία 763 ευρώ, Ισπανία 748 ευρώ. Πηγή: Eurostat. Καλύπτει το α΄ εξάμηνο 2012. Ο πίνακας δε συμπεριλαμβάνει τη Γερμανία. Η Ελλάδα πριν το δεύτερο μνημόνιο είχε 877 ευρώ κατώτατο μισθό. Αυτά.

Χρέη κομμάτων σε τράπεζες
Το ΠΑΣΟΚ χρωστά συνολικά σε τράπεζες 111 εκατομμύρια 800 χιλ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: Στην Αγροτική Τράπεζα χρωστά 96,8 εκατομμύρια, τα οποία λήγουν εφέτος. Στη Marfin Bank 10 εκατομμύρια, που λήγουν το 2015 και στην Τράπεζα Πειραιώς πέντε εκατομμύρια, που λήγουν το 2015.

Η Ν.Δ. χρωστά 120 εκατομμύρια, τα οποία αναλύονται ως εξής: 105 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα, που λήγουν εφέτος, και 15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς που λήγουν το 2015.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά έξι εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, που λήγουν το 2014.

Ο χουνταίος «ήρωας»
«Ο συνταγματάρχης Νικόλαος Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και το Μέγα Αλέξανδρο.» (Δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας) Αχ, μωρέ παπά... Ώστε ο δολοφόνος του 23χρονου Μυρογιάννη είναι «ήρωας»!

Ξέρετε ότι...
- ... στις εκλογές της 27ης Φεβρουαρίου 1956 με το τριφασικό εκλογικό σύστημα, η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή με ποσοστό 47,38% έλαβε 165 έδρες και η Δημοκρατική Ένωση με ποσοστό 48,15%, 132 έδρες; Έτσι, μας κυβέρνησε ο «εθνάρχης της Δεξιάς». Πρέπει να διδαχθούμε την Ελληνική Ιστορία από το 1830 μέχρι σήμερα απ’ την αρχή, γιατί αυτή που μας έμαθαν, δεν είναι η πραγματική.

- ... τους εξισλαμισμένους Κρητικούς οι ντόπιοι χριστιανοί τούς έλεγαν «μπουρμάδες»; Έπαιρναν βαπτιστικό τουρκικό όνομα, αλλά διατηρούσαν το ελληνικό επίθετο, π.χ. Μεχμέτ Καπετανάκης.

- ... ο Μακρυγιάννης και ο κολαούζος του Παλαμήδης ήταν κατηγορηματικοί: «δεν πρέπει να κατέχουν κυβερνητικά πόστα οι μορφωμένοι!»;

- ... ο συνταγματάρχης του Πυροβολικού Νικόλαος Ζορμπάς ήταν 65 ετών όταν δέχτηκε την αρχηγία της επανάστασης του 1909;

- ... ο Τρικούπης ψήφισε νόμο για την ισοβιότητα και το αμετάθετο των δικαστών, αφού προηγουμένως έκανε μια φοβερή εκκαθάριση του Δικαστικού Σώματος, διώχνοντας πάνω από τους μισούς που δωροδοκούνταν φανερά;

- ... κατά την επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων ξεσηκώθηκαν στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι Έλληνες, οι ορθόδοξοι Αρβανίτες, οι μουσουλμάνοι Αρβανίτες και τέλος οι Τούρκοι παρίες.

Αυτοδιοικητικές εκλογές και άλλα τινά
Σε πρώτη φάση, οι αυτοδιοικητικοί του «Καλλικράτη» εκλέχτηκαν για τρεισήμισι χρόνια, μέχρι τον Αύγουστο του 2014. Στο μέλλον η εκλογή τους θα διαρκεί πέντε χρόνια και οι εκλογές θα διεξάγονται κάθε πενταετία μαζί με τις ευρωεκλογές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι σωστή η απόφαση του νομοθέτη για λόγους οικονομίας και για οργανωτικούς λόγους. Η πενταετία είναι αρκετή για να υλοποιηθούν τα προγραμματιζόμενα έργα. Κάπου διάβασα ότι μερικοί σημερινοί αυτοδιοικητικοί τρέφουν ελπίδες για παράταση της θητείας τους, για ευνόητους λόγους!

Θέλω να πιστεύω ότι οι εγγενείς αδυναμίες που προέκυψαν στην πρώτη εφαρμογή του «Καλλικράτη», αλλά και η ανικανότητα των σημερινών αυτοδιοικητικών, δε θα επαναληφθούν στο μέλλον. Τα σχόλια του κ. Γρηγόρη Λούπου στη στήλη του στο «Ε» πάνω στο ίδιο θέμα, λεπτομερειακά και λίαν κατατοπιστικά. Με την ευκαιρία, θέλω να ρωτήσω ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Λέσβου: Αφού δεν έχετε κάτι σημαντικό να πείτε, γιατί βγαίνετε στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα; Να ξέρατε τι «γαλλικά» ακούτε από τον κόσμο! Να ξέρατε!

Λίγη ποίηση για να μην ξεχνιόμαστε
«[...] Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε. / Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος. / Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας, / έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται· / κ’ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν / χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι / μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά, / κ’ οι Aλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό, / ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.» Απόσπασμα από το ποίημα «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης», του Κωνσταντίνου Καβάφη. Δε σας κρύβω ότι όταν αντέγραφα τους εξαίσιους στίχους, μου ήρθε στο νου μου κάποιος πολιτικός...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey