Λίγα απ’ όλα

14/02/2013 - 14:31

Το βροχόμετρο στον Παπάδο έφτασε τις 28,5 ίντσες. Άρχισα να αισιοδοξώ ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα φθάσουμε τις 35 και μάλλον θα τις ξεπεράσουμε. Την αισιοδοξία μου ενισχύουν οι αμυγδαλιές, που εφέτος άργησαν ν’ ανθίσουν. Ίσως να περιμένουν κακοκαιρία.

Το ύψος της βροχής
Το βροχόμετρο στον Παπάδο έφτασε τις 28,5 ίντσες. Άρχισα να αισιοδοξώ ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα φθάσουμε τις 35 και μάλλον θα τις ξεπεράσουμε. Την αισιοδοξία μου ενισχύουν οι αμυγδαλιές, που εφέτος άργησαν ν’ ανθίσουν. Ίσως να περιμένουν κακοκαιρία.

Βοτανολογία - Τριχόπτωση
Σ’ ένα λίτρο χλιαρό νερό προσθέστε τρεις πρέζες σπόρους κέδρου, τρεις πρέζες δεντρολίβανο και τρεις πρέζες ανθισμένης αχιλλείας. Μ’ αυτήν τη λοσιόν κάνετε πολύ ελαφρό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κάθε βράδυ. Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε κοκτέιλ από τα βότανα θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, μαντζουράνα.

Βοτανολογία (2) - Αϋπνία
Ανακατέψτε τρία κουταλάκια μαντζουράνα, τρία κουταλάκια μελισσόχορτο, δύο κουταλάκια βαλεριάνα και δύο κουταλάκια κοπανισμένο γλυκάνισο. Παρασκευάστε ένα αφέψημα από μια κουταλιά σούπας από το μείγμα, με μισό λίτρο νερό. Αφήστε το να κατασταλάξει και πίνετε το βραδάκι ένα φλιτζάνι. Αποφεύγετε τα υπνωτικά χάπια, γιατί προκαλούν εθισμό. Τα βότανα ποτέ. Όταν παίρνετε υπερτασικά χάπια, αποβάλλετε με τα ούρα και τον ιδρώτα μεγάλες ποσότητες καλίου και μαγνησίου, με αποτέλεσμα να παθαίνετε κράμπες, εμετούς, μυϊκή αδυναμία κ.λπ.. Αναπληρώνουμε το κάλιο και μαγνήσιο με τις τροφές, μπανάνες, φρούτα ξερά, ψάρια, αμύγδαλα, φυστίκια, μαγιά μπύρας κ.ά., ή με χημικά παρασκευάσματα (Kloref και Trofocard). Περισσότερο έχουν ανάγκη από τα παραπάνω ιχνοστοιχεία οι  ηλικιωμένοι. Τις παραπάνω συνταγές τις πήρα από το βιβλίο του Γιώργου Ν. Καράμπελα «Ερωτική βοτανολογία», εκδόσεις «Το κλειδί».

Το Σχέδιο «Αθηνά» για ΑΕΙ και ΤΕΙ
Θα αρχίσω με διαπιστώσεις που συνέλεξα διαβάζοντας τον αθηναϊκό και τοπικό Τύπο και ρωτώντας τη γνώμη ειδικών επί του θέματος. Το άρθρο του καθηγητή κ. Τρούμπη στο «Ε» πάνω στο Σχέδιο «Αθηνά», όσον αφορά πρωτίστως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πολύ με προβλημάτισε, γι’ αυτό θ’ αρχίσω απ’ αυτό. Το ακαδημαϊκό έτος 2011 - ‘12 εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 2.412 φοιτητές, εκ των οποίων μόνο 1.926 ζήτησαν βιβλία και από αυτούς πιο λίγοι παρακολούθησαν τα μαθήματα. 13 τμήματα ΤΕΙ δεν έχουν κανένα μόνιμο προσωπικό, τέσσερα έχουν έναν καθηγητή, δύο τμήματα ΤΕΙ έχουν δύο μόνιμους διδάσκοντες, 52 τμήματα έχουν λιγότερους από πέντε μόνιμους διδάσκοντες και, τέλος, τρία τμήματα πανεπιστημίων δεν έχουν ούτε ένα μόνιμο διδάσκοντα. Οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από συμβασιούχους και παρατηρείται το φαινόμενο οι καθηγητές να είναι περισσότεροι από τους φοιτητές. Άποψή μας είναι ότι η ανώτατη παιδεία χρειάζεται εξορθολογισμό και περικοπή των περιττών δαπανών, που μαζί με τις ρεμούλες που έγιναν από ορισμένα πανεπιστήμια στα ευρωπαϊκά προγράμματα, στοίχισαν σε πανεπιστημιακούς ποινές ισόβιας κάθειρξης. Δεν τελειώσαμε όμως.

«Παιχνιδιάρης και... ξεχασιάρης»
«Εισαγγελέας, που υπηρετούσε στη νησιωτική Ελλάδα, απομακρύνθηκε από το σώμα, γιατί είχε τεράστιες καθυστερήσεις και εκκρεμότητες. Εκείνος απέδωσε την κατάσταση στην κακή σχέση με τη σύζυγό του και στο χωρισμό τους, ενώ τοπικοί αστυνομικοί διέρρεαν ότι σύχναζε σε πρακτορεία τού ΟΠΑΠ παίζοντας συνεχώς τυχερά παιχνίδια. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο τέως εισαγγελεύς κινδυνεύει τώρα να βρεθεί κατηγορούμενος, αφού κάποιες ξεχασμένες δικογραφίες οδηγήθηκαν σε παραγραφή και μελετάται η άσκηση δίωξης.» (Αναδημοσίευση από το «Έθνος» της Κυριακής και από τη στήλη «Στα παρασκήνια».)

Επίσκοπος Ελευθερουπόλεως
Παρακολούθησα την περασμένη εβδομάδα συνέντευξη του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομου Αβαγιανού, απ’ το Μεσαγρό Γέρας, στην «Τηλεόραση Μυτιλήνης». Τον παρουσίασε ο θεολόγος κ. Αντώνιος Δουμούζης. Ο επίσκοπος Αβαγιανός, συμμαθητής της συζύγου μου στο Γυμνάσιο Παπάδου, άργησε κάπως να πάρει μητρόπολη, γιατί δεν είχε την υποστήριξη των συνοδικών, όπως άλλοι νεώτεροί του, επειδή είναι ιερωμένος ταπεινός και δεν του αρέσουν τα παρασκήνια και οι κολακείες. Είπε: «Η Εκκλησία πρέπει να στηρίζεται στην αγάπη του λαού και εκείνο που δε συγχωρεί στους κληρικούς και λαϊκούς, είναι η ασυνέπεια. Στην ερώτηση του παρουσιαστή να σχολιάσει τις πολιτικές και εθνικιστικές παρεμβάσεις ιεραρχών, απάντησε με τη ρήση του Χριστού «τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Μου άφησε την εντύπωση ότι ο κλήρος πρέπει να ασχολείται μόνο με τα καθαρώς εκκλησιαστικά θέματα και ν’ αποφεύγει τα αλλότρια. Σεβασμιώτατε, εάν δεν ερμήνευσα σωστά τους λόγους σας, διορθώστε με. Θέλω να συγχαρώ το νεαρό κ. Δουμούζη για τις εύστοχες και καίριες ερωτήσεις του.

Παπάδος, 12-2-2013

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey