Λίγα απ’ όλα

07/02/2013 - 15:01

Βρήκα μέσα στο γραμματοκιβώτιο ένα έντυπο, που έγραφε «Κατ’ έτος ο πρωθυπουργός είχε τις εξής αποδοχές και πλήρωσε τους εξής φόρους».

Οι αποδοχές των πρωθυπουργών
Βρήκα μέσα στο γραμματοκιβώτιο ένα έντυπο, που έγραφε «Κατ’ έτος ο πρωθυπουργός είχε τις εξής αποδοχές και πλήρωσε τους εξής φόρους». Στην πάνω δεξιά γωνία έγραφε «Σελίδα 5 από 5» και στη συνέχεια είχε τις αποδοχές του εκάστοτε πρωθυπουργού και τους φόρους που παρακρατήθηκαν. Προσωπικά πιστεύω ότι τα στοιχεία είναι γνήσια χωρίς καμμία επιφύλαξη. Εντύπωση προκαλεί το ύψος του φόρου.

Παραθέτω αυτούσια τα στοιχεία και εσείς κρίνετε:

Οι αποδοχές των πρωθυπουργών
Το 2004, για εισοδήματα 252.062,63 ευρώ, φόρος 47,56.
Το 2005, για εισοδήματα 283.733,08 ευρώ, φόρος 47,56.
Το 2006, για 264.320,64 ευρώ, 61,35 φόρο.
Το 2007, για 269.644,60 ευρώ, φόρο 54,22.
Το 2008, για 311.673,24 ευρώ, φόρος 110,11.
Το 2009, για 312.071,35 ευρώ, φόρο 63,40.
Το 2010, για 314.541,44 ευρώ, φόρο 63,40.
Το 2011, για 230.437,11 ευρώ, φόρος 63,40 ευρώ. Το 2011 έληξε η θητεία του πρωθυπουργού, γι’ αυτό είναι λιγότερες οι αποδοχές και ο φόρος.

Αμετανόητοι ολετήρες
Πέθανε την περασμένη εβδομάδα και κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο ο τελευταίος των χουνταίων, συνταγματάρχης Νικόλαος Ντερτιλής. Για την ιστορία, αναφέρω ότι καταδικάστηκε ισόβια ως πρωτεργάτης της δικτατορίας, αλλά και γιατί επιπλέον σκότωσε με το πιστόλι του το νεαρό τότε Μυρογιάννη. Είναι δε ο μοναδικός χουνταίος ισοβίτης που δεν έκανε αίτηση αποφυλακίσεως (λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του), όπως οι Παττακός, Ζωιτάκης κ.λπ., ούτε και δέχτηκε την προσωρινή άδεια αποφυλάκισης που του χορήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του γιου του. Πέθανε αμετανόητος.

Αμετανόητοι ολετήρες (2)
Στην κηδεία του χοροστάτησε ο γνωστός δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, άπασα η «Χρυσή Αυγή», εναπομείναντα σταγονίδια και καμουφλαρισμένοι φασίστες από τα όμορα κόμματα. Ακούστηκαν και πιστολιές... Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερα, ήταν οι εμπρηστικοί λόγοι του Αμβρόσιου, ο οποίος σιτίζεται από την Πολιτεία και για πολλά χρόνια προκαλεί με τους λόγους του τη Δημοκρατία. Και δε βρέθηκε ποτέ ένας εισαγγελέας να βάλει στη θέση του αυτόν το ρασοφόρο. Αρχιεπίσκοπε Αθηνών, έχετε και εσείς τις ευθύνες σας. Πάρτε θέση.

Λαέ, μην ξεχνάς
Σ’ αυτή την άσχημη ηθική και οικονομική κατάσταση σε οδήγησαν οι πολιτικοί, τους οποίους εσύ, λαέ, ανέδειξες με την ψήφο σου. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., προκειμένου να εξασφαλίσουν την εξουσία, καλλιέργησαν στο έπακρον τις πελατειακές σχέσεις και σε διέφθειραν ηθικά και οικονομικά. Το άσχημο, λαέ, είναι ότι εξακολουθείς να είσαι αμετανόητος. Αν αύριο γίνουν εκλογές, πάλι τους ολετήρες της χώρας θα ψηφίσεις. Γιατί, όπως είπε και ο εικαστικός κ. Κ. Τσόκλης σε μια πρόσφατη συνέντευξη, «ο λαός μας είναι χαλασμένος όπως οι άρχοντές του». Θλίψη.

Λίγη ποίηση
Είπε πρόσφατα ο Κική Δημουλά, η γνωστή ποιήτρια, ότι η ποίηση είναι για τους χορτάτους. Εγώ θα προσθέσω, και για τους ονειροπόλους που εξακολουθούν να αισιοδοξούν και να ελπίζουν. Σ’ αυτούς τους ονειροπόλους αφιερώνονται οι παρακάτω στοίχοι.

«[...] και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα, / και πηαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη / που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του, / και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια. / Και συ τα δέχεσαι με απελπισία / αυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις. / Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι’ άλλα κλαίει· / τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών, / τα δύσκολα και τ’ ανεκτίμητα Εύγε· / την Αγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους. / Αυτά πού θα σ’ τα δώσει ο Αρταξέρξης, / αυτά πού θα τα βρεις στη σατραπεία· / και τι ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις.» (Απόσπασμα από το ποίημα «Η Σατραπεία του Κ. Καβάφη)

Δήμος Λέσβου
Παρακολούθησα από την τηλεόραση και φρόντισα να μάθω τα διατρέξαντα στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν την εκλογή προέδρου. Απέραντη θλίψη. Τίποτα άλλο.

Τα παιδιά τής Ν.Δ.
Κοκκινούλης, Νασίκας, Σιδηρόπουλος, Τσικρικάς, τέσσερα συνεταιριστικά στελέχη που ανήκουν στη Ν.Δ., καταδικάστηκαν με έξι χρόνια φυλακή έκαστος γιατί «επτώχευσαν» το Συνεταιρισμό Λάρισας. Καιρός είναι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης να επεκταθεί στους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις όλης της χώρας και να ξεσκεπάσει εκτός από τους συνεταιριστές, και όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τους πολίτες στην εξαθλίωση.

Παπάδος, 5-2-2013

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey