Λίγα απ’ όλα

31/01/2013 - 14:46

Φτάσαμε, στον Παπάδο, τις 24,50 ίντσες. Όταν τέλος Μαρτίου οι βροχοπτώσεις κυμανθούν στις 30 - 35 ίντσες, θα έχουμε μια καλή χρονιά για τη γεωργία.

Το ύψος της βροχής
Φτάσαμε, στον Παπάδο, τις 24,50 ίντσες. Όταν τέλος Μαρτίου οι βροχοπτώσεις κυμανθούν στις 30 - 35 ίντσες, θα έχουμε μια καλή χρονιά για τη γεωργία.

Διόρθωση λάθους - Βιβλία
Α) Στο προηγούμενο φύλλο τού «Ε» και στο σχόλιο «Ζώα με τη μεγαλύτερη κυοφορία», έγραψα ότι η καμηλοπάρδαλη κυοφορεί 60 ημέρες. Το σωστό είναι 440 ημέρες.
Β) Συστήνω δύο βιβλία για πεπαιδευμένους και ιστορικούς: 1) «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους 1830 - 1974)» του Βασίλη Ραφαηλίδη, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου και 2) «Η Ελλάς ως κράτος δικαίου» του Γεράσιμου Κακλαμάνη, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.

Η Ρόζα και ο κ. Τσίπρας
Το σχόλιο αυτό γράφτηκε για να δημοσιευτεί την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά παραλείφθηκε ελλείψει χώρου. Για ενημέρωση σας πληροφορώ ότι γράφω τρεις χειρόγραφες μεγάλες σελίδες. Πάμε:
Ο κ. Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ, η οποία δολοφονήθηκε με το δεύτερο σύζυγό της, Λήμπκνεχτ, το 1919 από αντιδραστικές ομάδες. Κάποιος δημοσιογράφος έγραψε: «Στοιχηματίζω να μου κοπεί ο αριστερός μου όρχις, αν ήξερε ο Τσίπρας τους αγώνες και την πολυτάραχη πολιτική ζωή της “ματωμένης Ρόζας”.» Να πως ότι τα παραπάνω είναι κακεντρέχειες του δημοσιογράφου;

Απεργία - Κ.Κ.Ε. και ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική τού Κ.Κ.Ε. και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υποστηρίζουν σχεδόν πάντα τους απεργούς συλλήβδην και χωρίς ποτέ να νοιάζονται να καταλάβουν αν τα αιτήματά τους είναι ταξικά ή συντεχνιακά και κυρίως χωρίς ποτέ να κάνουν μια σοβαρή ανάλυση για το αν δικαιούνται ή δε δικαιούνται οι εργαζόμενοι να ζητούν αυξήσεις και εξαιρέσεις απ’ το γενικό μισθολόγιο, από έναν προϋπολογισμό που μονίμως συντηρείται με δάνεια. Βεβαίως η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων, αλλά μέχρι του σημείου που να μην καταργεί το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να έχουν συγκοινωνίες, να έχουν φως, τηλέφωνο κ.λπ.. Δεν επιτρέπεται οι διάφορες συντεχνίες, προκειμένου να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» προνόμιά τους, να ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια το σύνολο των πολιτών. Κύριε Μανδρέκα και κ. Σκουρλέτη, το δικό μου δικαίωμα να πηγαίνω έγκαιρα στη δουλειά μου με το μετρό και το λεωφορείο, ποιος θα το υπερασπιστεί;

Η απαγόρευση των Αμερικανών
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με ανακοίνωσή του προειδοποιεί τους πολίτες του να μην επισκέπτονται την Ελλάδα γιατί κινδυνεύουν από τις βόμβες των αναρχικών. Εδώ η υποκρισία περισσεύει, ανάδελφοι πατριώτες. Διότι τακτικά διαβάζουμε στον Τύπο ότι αμερικανόπαιδες παίρνουν τα καλάσνικωφ των γονέων τους, εισέρχονται στα σχολεία και θερίζουν τους συμμαθητές και δασκάλους. Κύριε Αβραμόπουλε, υπουργέ Εξωτερικών, να προειδοποιήσεις τους Έλληνες να μην επισκέπτονται τις ΗΠΑ γιατί κινδυνεύουν!

Είπαν και έμειναν
- «Ποτέ μην μπαίνεις σ’ ένα δωμάτιο από το οποίο δεν ξέρεις πώς θα βγεις.» (Μάργκαρετ Θάτσερ)
- «Η κοινωνία συγχωρεί τον εγκληματία, αλλά ποτέ τον ονειροπόλο, γιατί δεν τον ελέγχει. Τον φοβάται.» (Όσκαρ Ουάιλντ)

Εθνική Τράπεζα Μυτιλήνης
Είναι το δεύτερο κρούσμα που επισημαίνω και αφορά την προτεραιότητα εξυπηρέτησης των πελατών από τα καταστήματα της ΕΤΕ Μυτιλήνης. Το πρώτο δεν το σχολιάζω, γιατί διερευνάται από τη Διεύθυνση Προσωπικού. Για το κατάστημα Μυτιλήνης έφθασε καταγγελία από αξιόπιστο πρόσωπο, που εμπιστεύομαι. Ενώ, λέει η καταγγελία, «κόβεις το χαρτάκι» και περιμένεις τη σειρά σου, έρχονται ορισμένοι που εξυπηρετούνται τάχιστα, χωρίς να κρατούν την προτεραιότητα. Η κατάργηση της προτεραιότητας δικαιολογείται για τους επιχειρηματίες, ανθρώπους ειδικών αναγκών και υπερήλικες. Μόνο γι’ αυτούς. Οι φίλοι και οι συγγενείς των εργαζόμενων στην ΕΤΕ να μπουν στην αράδα.

Γρηγόρης Λούπος
Ο κ. Λούπος είναι συνεργάτης τού «Ε» και έχει τη στήλη με τίτλο «Κοινή Λογική». Γράφει κάθε Τρίτη. Τον διαβάζω και σήμερα θα τον σχολιάσω. Γράφει: «Άσε δε το επικοινωνιακό ολίσθημα που οδηγούσε σε ανεπιθύμητους για το ΣΥΡΙΖΑ συνειρμούς. Το να αφήνεις να κάνει το παιχνίδι η Ζωή (σ.σ. Κωνσταντοπούλου), η κόρη του κατήγορου στη δίκη του Αντρέα (σ.σ. Νίκου Κωνσταντόπουλου).» Απάντηση: Το δικό σου ολίσθημα, κ. Λούπο, είναι ότι συσχετίζεις ανιστόρητα τις «αμαρτίες» των γονέων μ’ αυτές των παιδιών. Γνωρίζεις ότι ο κατήγορος πρότεινε την αθώωση του «αναμάρτητου» Ανδρέα; Ο κ. Πάγκαλος είχε παππού το δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο και ο Σοφοκλής Βενιζέλος, πατέρα το Λευτέρη. Δε θα φορτώνουμε στα παιδιά τις αμαρτίες των προγόνων. Κατά τα άλλα, και εγώ τη Ζωή δεν την πάω με τίποτα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey