Λίγα απ’ όλα

13/12/2012 - 14:27

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, αλλά και σε γενέθλια και ονομαστικές εορτές, τα παιδιά λαμβάνουν δώρα από γονείς, νουνούς, συγγενείς, φίλους. Τα παιδιά μέχρι την τρίτη τάξη του δημοτικού σχολείου εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα όταν το δώρο είναι παιχνίδι.

Τα δώρα για τα παιδιά
Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, αλλά και σε γενέθλια και ονομαστικές εορτές, τα παιδιά λαμβάνουν δώρα από γονείς, νουνούς, συγγενείς, φίλους. Τα παιδιά μέχρι την τρίτη τάξη του δημοτικού σχολείου εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα όταν το δώρο είναι παιχνίδι. Τα δώρα ένδυσης και υπόδησης δεν τα ενθουσιάζουν. Ακόμα και τα παιχνίδια, αφού τα χαρούν λίγο, τα παρατούν ή τα καταστρέφουν. Μην ανησυχείτε γι’ αυτό. Το παιδί έχει το δικό του συναίσθημα και τον τρόπο σκέψης, που δε μοιάζει με των ενηλίκων. Το σπουδαιότερο, όμως, όλων είναι ότι το παιδί σ’ αυτή την ηλικία δεν μπορεί να εκτιμήσει την ποιοτική αξία των παιχνιδιών. Γι’ αυτό μην αγοράζετε ακριβά χώρα-παιχνίδια, αλλά εκείνα που τα εντυπωσιάζουν και τα κάνουν χαρούμενα.

Το ύψος της βροχής
Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις, το βροχόμετρο στον Παπάδο έδειξε 11+ ίντσες. Να έχετε ακόμα υπόψη ότι δε δέχονται τις ίδιες βροχές όλα τα διαμερίσματα του νησιού. Οι περισσότερες βροχές πέφτουν στην περιοχή Ευεργέτουλα, Αγιάσου, Γέρας και οι λιγότερες στις περιοχές αεροδρομίου, Πλωμαρίου και βορείου τμήματος του νησιού.

Η δεύτερη δόση επιδότησης
Η δεύτερη δόση επιδότησης του λαδιού θα δοθεί στις 15 τρέχοντος μηνός και θα είναι μεγαλύτερη από την πρώτη δόση, διότι οι πάσης φύσεως κρατήσεις (ΕΛΓΑ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Ένωση, φόρος) έγιναν στην πρώτη δόση. Η στρεμματική επιδότηση δίνεται συνήθως κάθε Απρίλιο.

Εκπτώσεις στην ακτοπλοΐα
Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κάνουν εκπτώσεις στα εισιτήρια των πλοίων, με απώτερο σκοπό να δελεάσουν το επιβατικό κοινό και να πει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Η ΝΕΛ ανακοίνωσε μειωμένες τιμές από Πειραιά προς Χίο με 31 ευρώ το άτομο στην οικονομική θέση και 34 ευρώ για Μυτιλήνη. Για τις καμπίνες οι τιμές ξεκινούν από 43 ευρώ και για τα αυτοκίνητα από 50 ευρώ.

Αγροτικό οδικό δίκτυο
Οι τελευταίες ραγδαίες βροχοπτώσεις δημιούργησαν μεγάλες ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού και προξένησαν σημαντικές καταστροφές σε ορισμένες ιδιοκτησίες. Εκείνο που προέχει, κ. Δήμαρχε, είναι να επιστρατεύσετε όλα τα μηχανήματα του Δήμου, να αποκαταστήσετε τις ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, για να μπορέσει ο κόσμος να μαζέψει τις ελιές του. Παράλληλα, να συσταθούν επιτροπές από ειδικούς, να καταγράψουν τις ζημιές και να επισκεφτούν επί τόπου τις ιδιοκτησίες για να τις εκτιμήσουν. Χωρίς αναβολές και πολλές κουβέντες.

Η «Χρυσή Αυγή»
Από τον κ. Βενιζέλο θαρρώ εκτοξεύτηκε η πρόταση να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή», για ν’ αποκοπεί η κοινωνική της διείσδυση και να σταματήσει η έκνομη δράση της. Δεν πρωτοπορεί ο κ. Βενιζέλος με τις ιδέες του. Στη Γερμανία το ναζιστικό κόμμα είναι εκτός νόμου και όπου εμφανιστούν ακροδεξιές παραφυάδες, πατάσσονται αμείλικτα από το νόμο. Για τη Γερμανία, όμως, υπάρχει κοινωνική και ιστορική εξήγηση, που δικαιολογούν τα μέτρα καταστολής. Στην Ελλάδα τού «σήμερα», αν επιχειρηθεί να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή», δύο τινά θα συμβούν. Θα λάβει τη μορφή και το όνομα άλλου σχήματος και θα θεριέψει σε δύναμη. Η «Χρυσή Αυγή» στις τελευταίες εκλογές έλαβε 500.000 ψήφους από συντηρητικούς ανθρώπους, που με τον τρόπο τους θέλησαν να δείξουν την εκδίκηση, το παράπονο προφανώς και την αγανάκτηση προς τα αστικά κόμματα, που δεν τους έκαναν τα χατίρια ή τους ταπείνωσαν. Η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει πολιτικό υπόστρωμα ενός σύγχρονου κόμματος, γι’ αυτό αναπτύχθηκε σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και θα εξασθενίσει όταν η χώρα θ’ αρχίσει ν’ ανακάμπτει οικονομικά. Τα αστυνομικά μέτρα σ’ αυτήν τη φάση δεν αποδίδουν. Ωστόσο, κάθε έκνομη πράξη των χρυσαυγιτών να τη βγάζετε στο φως. Το φως τούς καίει.

Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου
Η κ. Θάνου - Χριστοφίλου είναι αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Στις 3/12/2012, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποχή των Δικαστών απ’ τα καθήκοντά τους με επιχειρήματα που, εμένα τουλάχιστον, με φόβισαν. Αναγνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να χάνει κανείς τα «κεκτημένα του», αλλά ο αγώνας που διάλεξαν για να τα υπερασπιστούν, δεν ενδείκνυται για δικαστές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey