Λίγα απ’ όλα

06/12/2012 - 15:03

Ακούω, βλέπω, διαβάζω στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο, να γίνεται λόγος από δημοσιογράφους και δημοσιογραφούντες για το πολιτικό κόστος που θα έχει η ΔΗΜΑΡ λόγω της συμμετοχής της στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Πολιτικά
Ακούω, βλέπω, διαβάζω στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο, να γίνεται λόγος από δημοσιογράφους και δημοσιογραφούντες για το πολιτικό κόστος που θα έχει η ΔΗΜΑΡ λόγω της συμμετοχής της στην κυβέρνηση συνεργασίας. Έχω την άποψη και θέση ότι κάθε πολιτικό κόμμα που αντιπροσωπεύεται στη Βουλή, πρέπει να είναι έτοιμο να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Γι’ αυτό ψηφίζεται απ’ τον ελληνικό λαό. Ορθώς λοιπόν η ΔΗΜΑΡ, σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, επέλεξε να βοηθήσει στην ανόρθωση της ηθικής και οικονομικής κατάπτωσης της χώρας και οι πολίτες που αγαπούν τη χώρα τους, πιστεύω θα το εκτιμήσουν.

Πολιτικά (2)
Ένας απ’ τους βασικούς λόγους που οι ψηφοφόροι απομακρύνθηκαν απ’ το Κ.Κ.Ε., ήταν και η δήλωση της κ. Παπαρήγα: «εμείς δε θέλουμε να κυβερνήσουμε». Το ίδιο θα συμβεί και με το ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση του κ. Λαφαζάνη ότι «δεν είναι ακόμα έτοιμοι ν’ αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας». Το μέγα λάθος τής ΔΗΜΑΡ, για το οποίο θα πληρώσει το τίμημα, είναι η απόφασή της να στεγάσει και να εκλέξει βουλευτές τα «ρετάλια» τού ΠΑΣΟΚ και να δεχθεί το «γυρολόγο της πολιτικής» κ. Μπίστη. Όστις ξεκίνησε από την ΚΝΕ, ανδρώθηκε στο Κ.Κ.Ε., θήτευσε στο Συνασπισμό, ενιαίο και μη, μεταγράφηκε στο ΠΑΣΟΚ και έγινε υφυπουργός και τώρα κυριαρχεί στη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Μπίστης, κ. Κουβέλη, δεν είναι πολιτικό παράδειγμα προς μίμηση και η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ανάγκη από τον κ. Μπίστη. Σας έγραψα σχετική επιστολή πάνω σ’ αυτό το θέμα, χωρίς να λάβω απάντηση. Επίσης διαφωνώ απόλυτα για ορισμένα τοπικά στελέχη που ξεπρόβαλαν απ’ το πουθενά, και άλλους που έκαναν την «πάπια» στους δύσκολους καιρούς και εμφανίστηκαν στο προσκήνιο μόλις «μυρίστηκαν ψητό». Να τους βράσω όλους αυτούς τους αρχομανείς τυχοδιώκτες. Μιλώ μ’ αυτήν τη γλώσσα γιατί ποτέ δεν επεδίωξα, ούτε επιδιώκω, αξιώματα και υπήρξα σταθερός στις αριστερές μου απόψεις, όχι κομμουνιστικές, και επέμενα ότι η ΔΗΜΑΡ έπρεπε ν’ αποσπαστεί απ’ το ΣΥΝ. Να μη γίνουμε «σκαντζόχοιροι», κ. Κουβέλη, αλλά να μη στεγάσουμε πολιτικά τους γυρολόγους» των κομμάτων!

Και οι τρεις είναι υπέροχοι!
Είχαμε από το Κ.Κ.Ε. την όψιμη κομμουνίστρια κ. Κανέλλη να ωρύεται συχνά - πυκνά στα κανάλια, να διακόπτει τους συνομιλητές και να προσπαθεί με ξεπερασμένα επιχειρήματα του 1950 και με την ξύλινη γλώσσα των κομμουνιστών να πείσει τον κόσμο. Τα αποτελέσματα, γνωστά. Η κ. Κανέλλη έχει τελειώσει τη Νομική Σχολή. Μας προέκυψε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τού ΛΑΟΣ, που πήρε μεταγραφή στη Ν.Δ., πολιτικός παλαιάς κοπής, που εκτίθεται συχνά - πυκνά στα κανάλια, φωνασκώντας και δίνοντάς σου την εντύπωση ότι η δική του αλήθεια είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη. Τέλος, η δικηγόρος κ. Κωνσταντοπούλου τού ΣΥΡΙΖΑ, κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, θα υπερσκελίσει τους δύο προηγούμενους και με το νεοφανές ταλέντο της, θα θάψει το κόμμα και τον εαυτό της. Παλαιότερα το Κ.Κ.Ε. είχε και τον κ. Κόρακα, ο οποίος σε κάθε θετική και φιλοπρόοδη πρόταση για το νησί είχε μια μόνο λέξη: «νιετ - όχι». Τα αποτελέσματα τα έζησε το κόμμα του.

Μετατάχθηκε η κ. Θεολογίτου
Η κ. Θεολογίτου, απόφοιτη ΤΕΙ με βαθμό Γ, είχε διοριστεί περιφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο επί των ενδόξων ημερών τού ΠΑΣΟΚ. Η εν λόγω κυρία ήταν τότε υπάλληλος του κλάδου Τ.Ε. Εποπτών Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με την απόφαση 11415/26-3-2012, η κ. Θεολογίτου μετατάχθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε κενή οργανική θέση του κλάδου Τ.Ε. Διοικητικού-Λογιστικού, με το βαθμό που κατέχει. Τη μετάταξη υπογράφει ο τότε υπουργός Αναστάσιος Γιαννίτσης. Μέχρις εδώ, ουδέν το μεμπτόν. Σύμφωνα με το Νόμο, όμως, η μετάταξη θεωρείται νέος διορισμός. Χάθηκε στην παραπάνω θέση να τοποθετηθεί ένας υπάλληλος απ’ τους τόσους που περισσεύουν; Δε θα τελειώσουν πια οι επιλεκτικές τοποθετήσεις;

Το ύψος της βροχής
Πρώτη φορά γράφω εφέτος για το ύψος της βροχής στην περιοχή μας και οφείλω να υπενθυμίσω τις προδιαγραφές της μέτρησης. Μετράμε από 1ης Οκτωβρίου κάθε χρόνου, μέχρι τέλος Μαρτίου του επόμενου χρόνου. Καλή χρονιά για τη γεωργία θεωρείται όταν οι βροχοπτώσεις κυμανθούν μεταξύ 35 και 40 ιντσών. Υπενθυμίζω ότι η πρώτη καλλιέργεια της ελιάς είναι η βροχή, η δεύτερη το κλάδεμα και η τρίτη όλα τα άλλα: λίπανση, όργωμα, βοτάνισμα, ράντισμα. Το ύψος της βροχής σήμερα είναι 6 ίντσες. Πέρυσι το Δεκέμβριο είχαμε 19 ίντσες. Οι τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές προξένησαν περισσότερες ζημιές, παρά ωφέλησαν τη γεωργία. Το σύνολο σχεδόν του νερού οδηγήθηκε στη θάλασσα.

Παπάδος 4-12-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey