Λίγα απ’ όλα

22/11/2012 - 14:21

Δεν τον επέτρεψε ο πνευματικός του! Ο βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης της Ν.Δ., δεν ψήφισε το τελευταίο μνημόνιο και ο κ. Σαμαράς τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Δεν τον επέτρεψε ο πνευματικός του!
Ο βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης της Ν.Δ., δεν ψήφισε το τελευταίο μνημόνιο και ο κ. Σαμαράς τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. «Δεν ψήφισα το μνημόνιο διότι δεν μου το επέτρεψε ο πνευματικός μου», δήλωσε ο βουλευτής! Πνευματικός του, είναι ο Σιατίστης Παύλος, που γνωρίσαμε πρόσφατα λόγω των δηλώσεων του για τη Χρυσή Αυγή. Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου…

17 Νοέμβρη στο 6ο Δημοτικό Μυτιλήνης
Αυτός ο εγγονός ομολογώ ότι με «σέρνει από τη μύτη», πράγμα που με παραξενεύει πολύ γιατί δεν υπήρξα ενδοτικός στα παιδιά μου, ούτε χαλαρός ως διευθυντής σχολείου, για πάρα πολλά χρόνια. Μάλλον ήμουν αυστηρός και ανυποχώρητος σε συγκεκριμένες καταστάσεις και στο ένα και στο άλλο.
«Να πάρεις την τσάντα σου και να ‘ρθεις, μου το υποσχέθηκες», πρόσταξε! Πήρα την Ελένη και πήγαμε την προηγούμενη Παρασκευή 16 τρέχοντος μήνα, ημέρα που το σχολείο γιόρταζε τη γιορτή του Πολυτεχνείου.

17 Νοέμβρη στο 6ο Δημοτικό Μυτιλήνης (2)
Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης είχε καλή παράδοση σε μαθητικό δυναμικό και σε ποιότητα δασκάλων, από την εποχή που σπούδαζα στην Ακαδημία Μυτιλήνης, τον καιρό εκείνο. Αν θυμάμαι καλά, έκανα και μια δειγματική διδασκαλία. Φαίνεται ότι η παράδοση συνεχίζεται. Απ’ το προσωπικό, γνωστή απ’ τα παλιά μόνο η Πέπη Κ. Καλή και αυστηρή δασκάλα, που μακάρι να δασκάλευε τον εγγονό μου στη Στ΄ τάξη. Μικρή είναι ακόμα!
Οι αίθουσες, οι τουαλέτες, οι διάδρομοι, όλοι οι χώροι που επισκέφτηκα, πεντακάθαροι. Η τάξη Α2 που υποχρεωτικά οδηγήθηκα από τον εγγονό, με εντυπωσίασε με ό,τι είδα στους τοίχους. Πρέπει να επισημάνω ότι οι νεότεροι δάσκαλοι είναι πλέον μεθοδικοί στη δουλειά τους. Δεν γνωρίζω τη δασκάλα του Α2 προσωπικά, ούτε χρειάζεται να το κάνω. Δεν είναι στις συνήθειες μου. Θέλω να έχω την εικόνα της μέσα από τις περιγραφές και τις διηγήσεις του εγγονού μου.

17 Νοέμβρη στο 6ο Δημοτικό Μυτιλήνης (3)
Όμορφη η γιορτούλα των Ε1 ΚΑΙ Ε2 τάξεων, δεν κούρασε! Τα ποιήματα, οι αφηγήσεις, οι μαρτυρίες, οι διηγήσεις, τα τραγουδάκια με υπόκρουση μουσικής, σύντομα και όχι από τα συνηθισμένα. Μου άρεσαν πολύ. Είχαν μια ποιότητα τα παιδιά που συμμετείχαν. Η Χαρά Μάτα με τα βιογραφικά του Παναγούλη, με συγκίνησε ιδιαίτερα.
Θα μπορούσε κανείς να προτείνει στη δασκάλα της Μουσικής, πάντα καλοπροαίρετα, να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τη μουσική υπόκρουση και στις απαγγελίες σε λίαν χαμηλούς τόνους και να μειώσει την ένταση της μουσικής στα χορωδιακά τραγούδια. Σας ευχαριστώ.

Βιβλίο που έλαβα
Απ’ το φίλο Προκόπη Ι. Παπάλα έλαβα το τελευταίο του βιβλίο «Τα γλυπτά της Λέσβου», που εκδόθηκε το 2012. Πρωτότυπο στο είδος, αξιόλογο και καλαίσθητο, θα παρουσιαστεί σύντομα από το «Εμπρός» στη σχετική σελίδα.
Άλλα βιβλία του Προκόπη Παπάλα: Ι. «Εκκλησιαστικά Χαρτονομίσματα της Λέσβου», ΙΙ. «Λέσβος η Πνευματική 1994-98», δύο τόμοι, ΙΙΙ. «Ιστορία αγάλματος της Ελευθερίας Μυτιλήνης», ΙV. «Σχέσεις Λέσβου με το Άγιο Όρος».

Οι συνταξιούχοι
Λόγω της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει τη χώρα και ιδιαίτερα τη νεολαία, οι συνταξιούχοι που διορίστηκαν ελέω ΠΑΣΟΚ σε διάφορους οργανισμούς και ιδρύματα, να πάνε στα σπίτια τους πια και στις θέσεις τους να τοποθετηθούν νέοι επιστήμονες με ειδικά προσόντα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Ανιάτων Αγιάσου και σ’ αυτό των Δαφίων κ.ά.

Διεθνείς παροιμίες
- «Ο Εβραίος κάνει απάτη, ακόμα και όταν κάνει το σταυρό του», Ισπανική.
- «Όταν ο βασιλιάς κάνει ένα λάθος, το πληρώνει ο λαός», Κινέζικη.
- «Οι Άγγλοι είναι έθνος μπακάληδων», Γαλλική.
- «Εκείνος που προσφέρει τη ράχη του, δεν πρέπει να παραπονιέται για τις ξυλιές», Ρωσική.

Πρόεδροι της Βουλής
Όλοι οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Βουλής, πλην του Γιάννη Αλευρά, χρησιμοποίησαν τη θέση τους για πελατειακούς λόγους, ρουσφετολογώντας. Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης παρά τα 76 χρόνια του, εξακολουθεί να εκλέγεται βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Αττικής.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Ο Γιάννης Αλευράς, πρώτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βρήκε 571 υπαλλήλους στη Βουλή, δεν διόρισε κανέναν. Ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης 1994-2004, διόρισε 824! Ο Δημ. Σιούφας διόρισε 300, η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη τούς χορήγησε 4.000 εκλογικό επίδομα και ο Β. Πολύδωρος, Πρόεδρος της Βουλής μιας ημέρας, διόρισε την κόρη του! Άφησα τελευταίο τον κ. Πετσάλνικο, ο οποίος συν τους άλλους, διόρισε στη Βουλή, τη μνηστή του ανιψιού του, Κωνσταντίνου Πετσάλνικου.

Αμοιβές βουλευτών
Καθαρά στο χέρι παίρνει κάθε βουλευτής 7.000 ευρώ μηνιαίως όταν ο βασικός μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου, είναι 3.023 ευρώ, του καθηγητή του Πανεπιστημίου 1.459 ευρώ, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ 1.872 ευρώ. Αίσχος ρε. Ρημάξατε τους μισθούς και τις συντάξεις του κόσμου, για να παίρνετε εσείς 7.000 ευρώ!


Παπάδος 21-11-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey