Λίγα απ’ όλα

25/10/2012 - 16:19

Η «Αριάδνη» που προτείνατε, δεν αποτελεί «μεταρρυθμιστικό άλμα», αλλά μια ακόμα «τρύπα στο νερό», που πρακτικά θα καταστεί ανεφάρμοστη και επιπλέον θα επιβαρύνει οικονομικά τον πολίτη με 50 ευρώ.

Ταξιδεύοντας - Κρήτη
Πριν από δυο βδομάδες βρισκόμουν στην Πλάκα της Κρήτης. Πήγαμε με την Ελένη να δούμε το γιο μας και την οικογένειά του, με την ευρύτερη έννοια, που ζει και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στον Άγιο Νικόλαο. Η Πλάκα ένα παλιό ψαροχώρι απέναντι απ’ τη Σπιναλόγκα, απέχει 6 χλμ. από την Ελούντα και 16 χλμ. απ’ τον Άγιο Νικόλαο. Το παλιό ψαροχώρι μετατράπηκε σ’ ένα τουριστικό θέρετρο με ψαροταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα τουριστικών ειδών.

Λάθος κ. Βρούτση
Η «Αριάδνη» που προτείνατε, δεν αποτελεί «μεταρρυθμιστικό άλμα», αλλά μια ακόμα «τρύπα στο νερό», που πρακτικά θα καταστεί ανεφάρμοστη και επιπλέον θα επιβαρύνει οικονομικά τον πολίτη με 50 ευρώ. Δυστυχώς, κ. Υπουργέ, αφού δε γνωρίζατε, δε ρωτάγατε τους συνεργάτες να σας ενημερώσουν; Από το 1999 υπάρχει νόμος του κράτους που προβλέπει ότι όταν βεβαιώνεται ο θάνατος κάποιου πολίτη, προκειμένου να πάρει την άδεια ταφής, ο ληξίαρχος κάθε παλαιάς κοινότητας ή καποδιστριακού δήμου υποχρεούται να ενημερώσει τον ασφαλιστικό φορέα του νεκρού. Τόσο απλά, κ. Υπουργέ.

Του δημάρχου Λέσβου
Όταν εκλέχτηκες δήμαρχος Λέσβου, διαπίστωσες ότι 2 - 3 δήμοι του νησιού είχαν αδικαιολόγητα οικονομικά ανοίγματα! Δεκάδων και εκατοντάδων ευρώ. Δήλωσες δημόσια, αγαπητέ δήμαρχε, «εγώ δε θα χρεωθώ αμαρτίες άλλων», ή κάτι τέτοιο. Όταν λήξει η θητεία σου και αυτές οι εκκρεμότητες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, εγώ, ο φίλος σου, θα τις χρεώσω σε εσένα και θα σε κράξω δημόσια...

Ξένες γλώσσες σε μικρά παιδιά
Όταν οι κόρες μου βρίσκονταν στην Α΄ και Β΄ του δημοτικού σχολείου, ρώτησα το μεγάλο παιδαγωγό Ευάγγελο Παπανούτσο πότε να τις στείλω για ξένη γλώσσα. Τον Παπανούτσο μού τον είχε συστήσει ο κ. Στρατής Φιλιππότης, εκδότης και βιβλιοπώλης στην Αθήνα. Ο Παπανούτσος δεν απαντούσε στην ερώτησή σου αμέσως. Χρησιμοποιούσε τη μαιευτική μέθοδο, όπως ο Σωκράτης. Με ερωτήσεις σε βοηθούσε να βρεις εσύ την απάντηση. «Πότε εδραιώνεται η μητρική γλώσσα, δάσκαλε;» «Στη Γ΄ και Δ΄ τάξη του δημοτικού», απάντησα. «Ορθά! Τότε να στείλετε τα παιδιά σας για ξένη γλώσσα. Αλλά αν στο σπίτι υπάρχουν γλωσσομαθείς και μιλούν στα παιδιά ο καθένας τη γλώσσα του, τότε αβίαστα μπορεί να μάθουν να μιλούν 2 και 3 γλώσσες από πολύ μικρά.»
Προς γνώση των γονέων.

Ανανέωση αδειών οδήγησης
Το άκουσα και σφύριξαν τ’ αυτιά μου, γιατί μού θύμισε τους ψευτοτυφλούς της Χίου και της Ζακύνθου. Όταν περάσεις τα 65 χρόνια, υποχρεώνεσαι κάθε 3 χρόνια ν’ ανανεώνεις το δίπλωμα οδήγησης. Ορθώς. Για να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία, αφού πληρώσεις τα ανάλογα παράβολα, πρέπει να εξεταστείς από 2 ιατρούς, έναν παθολόγο-καρδιολόγο και έναν οφθαλμίατρο. Δυστυχώς, οι δάσκαλοι οδήγησης με ένα ανάλογο χρηματικό ποσό αναλαμβάνουν να σου φέρουν την ανανέωση του διπλώματος στο σπίτι! Αναρωτιέμαι, αυτοί οι γιατροί πώς υπογράφουν χωρίς να εξετάσουν τους οδηγούς;

Οι οικονομικοί εργάτες
Το καλοκαίρι μ’ επισκέφτηκε ένας κουμπάρος μου από το Λαλιώτι της Κορινθίας. Είχα να τον δω πολλά χρόνια. Κουβεντιάσαμε πολλά, θυμηθήκαμε περισσότερα. «Εμείς στην Κορινθία πληρώνουμε τους ξένους 30 ευρώ μεροκάματο χωρίς φαΐ. Στα ελαιοτριβεία τα εκθλιπτικά είναι 12% επί της ποσότητας του λαδιού όταν ο ελαιοτριβέας πάρει τον ελαιόκαρπο από το κτήμα, τον πάει στο εργοστάσιο και μεταφέρει το λάδι στο σπίτι σου, και 9% όταν αυτήν τη διαδικασία την κάνεις μόνος σου.» Κάντε τις συγκρίσεις σας με τις εδώ τιμές. Είμαι της άποψης ότι εφόσον τα έσοδα του κοσμάκη λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μειώνονται, πρέπει και οι οικονομικοί μετανάστες να βάλουν «νερό στο κρασί τους».

Παιδικοί σταθμοί
Οι προϋποθέσεις για να εγγραφεί ένα παιδί στους παιδικούς σταθμούς πρέπει να ισχύουν όταν τα νήπια που επιθυμούν να εγγραφούν, είναι πολλά και η επιλογή πρέπει να γίνει ανάλογα με τις προϋποθέσεις. Όταν, όμως, ο αριθμός των παιδιών που φοιτά στους παιδικούς σταθμούς είναι ελάχιστος, τότε οι διευθύντριες ας μη στέκονται στο γράμμα του νόμου. Να τα παίρνουν όλα. Τέλος, ως Πολιτεία έχουμε υποχρέωση και όφελος τα παιδιά των μεταναστών να εγγράφονται στα σχολεία και να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Δήμαρχε Λέσβου, αν συμφωνείς με τις απόψεις μου, φρόντισε να ενημερώσεις τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey