Λίγα απ’ όλα

11/10/2012 - 14:18

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ρουμελιώτης τού Δ.Ν.Τ., οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου γνώριζαν ότι με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν δε θα βγούμε απ’ το οικονομικό αδιέξοδο, και εν τούτοις την υπέγραψαν. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ρουμελιώτης τού Δ.Ν.Τ., οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου γνώριζαν ότι με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν δε θα βγούμε απ’ το οικονομικό αδιέξοδο, και εν τούτοις την υπέγραψαν. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Οικονομικές απορίες
Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα μεροκάματα μειώνονται κάθε φορά που χρειάζεται να πάρουμε νέο δάνειο απ’ την τρόικα. Από την άλλη, η φορολογία, αντί να μειώνεται, αυξάνει, οι τιμές των βασικών προϊόντων έχουν αυξηθεί από 15% έως 30% - τα σαπούνια 40% -, η ανεργία ξεπέρασε το μέσο όρο των ευρωπαϊκών δεδομένων, η αντοχή της κοινωνίας έφτασε στα όριά της. Τι απομένει;

Προπατορικά αμαρτήματα
Δεν πρέπει ν’ απορούμε για το πλήθος των λαμογιών απ’ τα οποία κυριαρχείται η σημερινή κοινωνία, είτε αυτά λέγονται φοροφυγάδες είτε ψευτοσυνταξιούχοι κ.λπ. κ.λπ.. Η κλεψιά και οι απάτες είναι προπατορικά αμαρτήματα! Το 1895 έκλεψαν το κουδούνι της Βουλής, το οποίο είχε αγοραστεί από την Ευρώπη και η αξία του ήταν πολύ μεγάλη. Το έκλεψε βουλευτής. Το 1891 χαμίνια έκλεψαν το πόμολο από την πόρτα του σπιτιού του πρωθυπουργού Θόδωρου Δηλιγιάννη. Τα πόμολα την εποχή εκείνη ήταν περίτεχνα.

Παράξενες απαγορεύσεις
Υπάρχουν ανά τον κόσμο μερικές μικρές απαγορεύσεις που προκαλούν απορίες και άλλες που είναι για γέλια και για κλάματα. Ιδού μερικές:
- Στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ απαγορεύεται το κλάμα στα έδρανα των μαρτύρων στα δικαστήρια.
- Στο Γκάρι της Ιντιάνα δεν επιτρέπεται η είσοδος σε σινεμά ή η οδήγηση δημόσιου οχήματος όταν κάποιος έχει φάει σκόρδο τις τελευταίες τέσσερις ώρες.
- Στη Γένοβα της Ιταλίας απαγορεύεται η πώληση αλκοολούχων ποτών μετά τις 10 το βράδυ στο ιστορικό κέντρο.
- Στην Περούτζια και στην Πίζα απαγορεύεται η πώληση ποτών και αναψυκτικών σε γυάλινο μπουκάλι αν οι πελάτες πρόκειται ν’ απομακρυνθούν απ’ το κατάστημα.
- Στο Βαρέζε της Ιταλίας οι ψαράδες δεν έχουν το δικαίωμα να ψαρέψουν με τα χέρια.
- Στο Ρόκβιλ τού Μέρυλαντ των ΗΠΑ οδηγείται στη φυλακή όποιος βλαστημά στο δρόμο.
- Τέλος, στη Βενετία της Ιταλίας δεν επιτρέπεται το τάισμα των περιστεριών σε δημόσιους χώρους, ούτε η μεταφορά τροφίμων σε πλαστικές σακούλες.

Ιστορικό ανέκδοτο
Ο Γαλάτης διοικητής τής Λυών Βίνδιξ κήρυξε την ανεξαρτησία της Γαλατίας. Ο Νέρων, όταν το έμαθε, προσέφερε 2,5 εκατ. σηστέρτια (ποσό μέγα για την εποχή του) για το κεφάλι του. Μόλις πληροφορήθηκε αυτό ο Γαλάτης Βίνδιξ, είπε: «Όποιος μού φέρει το κεφάλι του Νέρωνα, μπορεί να πάρει ως αντάλλαγμα το δικό μου.» Καλό, ε;

Μικρά πρακτικά πράγματα
Υπενθυμίζω στους αναγνώστες ότι η στήλη μας «Σταράτες κουβέντες» έχει επανώτιτλο το «Λίγα απ’ όλα». Για το λόγο αυτό κατά καιρούς διαβάζετε σχόλια ή βρίσκετε θέματα απ’ όλο το φάσμα της ζωής, όπως σήμερα. Λοιπόν:

Αν κολλήσει στο σώμα μας ένα τσιμπούρι, θα έχουμε άσχημα επακόλουθα αν το τραβήξουμε και το βγάλουμε. Γι’ αυτό παίρνουμε ένα βαμβάκι, ρίχνουμε επάνω οινόπνευμα και το θέτουμε πάνω στο τσιμπούρι. Σε πέντε λεπτά το τσιμπούρι θα πέσει μόνο του.

Βαζελίνη: Η βαζελίνη κάνει τα δερμάτινα παπούτσια μας να λάμπουν. Την αλείφουμε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και μετά την τρίβουμε απαλά με ένα πανάκι. Το ίδιο κάνουμε με το δερμάτινο χαρτοφύλακα, στα δερματόδετα βιβλία και στους μεντεσέδες της ντουλάπας και στις πόρτες που τρίζουν. (απ’ το βιβλίο της Θ. Παντελιού)

Βοτανολογία - Φθόριο
Όταν τα μάτια «ασπρίζουν», όταν τα δόντια μας από κρεμ γίνονται εμφανώς άσπρα, τότε η έλλειψη φθορίου στον οργανισμό είναι πιθανή. Το φθόριο βρίσκεται κυρίως στα κόκκαλα και τα δόντια. Βοηθάει το σώμα να μάχεται εναντίον των μεταδοτικών ασθενειών και να ανανεώνει γρήγορα τους κατεστραμμένους ιστούς των κοκκάλων. Οι φυσικές πηγές φθορίου είναι τα παντζάρια, τα λάχανα, το μουρουνέλαιο, τα αντίδια, τα σκόρδα, το κατσικίσιο τυρί, ο μαϊντανός κ.ά..

Ξέρετε ότι...
... στην Αθήνα λειτουργούν 350 οίκοι ανοχής, εκ των οποίων τέσσερις μόνο με άδεια;
... ο πιο συνεπής τρόπος για να λατρεύει κανείς το Θεό (για όσους πιστεύουν) είναι να παρακολουθεί τις πράξεις των ανθρώπων;
... υπάρχουν πάνω από 160 προϊόντα που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία τού Τσε χωρίς άδεια των κληρονόμων του;

Διευθυντές σχολείων
Είναι υποχρέωση των διευθυντών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν’ αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων των σχολείων καταστάσεις με την κατανομή των τάξεων και τα ονοματεπώνυμα των διδασκόντων σε κάθε τάξη. Οι προϊστάμενοι των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης οφείλουν να ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων για τις υποχρεώσεις τους.

Παπάδος, 9-10-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey