Λίγα απ’ όλα

27/09/2012 - 14:41

Στο φίλο μου Γιάννη Αναγνώστου θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια και την αγάπη μου για το θάνατο του αδελφού του Νικόδημου, Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά το σεπτό ιεράρχη. Από την εκτενή παρουσία της εξοδίου ακολουθίας που διάβασα στο «Ε», εντυπωσιάστηκα από μια μόνο φράση. Πέθανε ακτήμων. Τίποτα άλλο.

Συλλυπητήρια, Γιάννη
Στο φίλο μου Γιάννη Αναγνώστου θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια και την αγάπη μου για το θάνατο του αδελφού του Νικόδημου, Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά το σεπτό ιεράρχη. Από την εκτενή παρουσία της εξοδίου ακολουθίας που διάβασα στο «Ε», εντυπωσιάστηκα από μια μόνο φράση. Πέθανε ακτήμων. Τίποτα άλλο.

Ακούστε τούτο το φοβερό
Στις ΗΠΑ, αν κάποιος δώσει πληροφορίες στην κυβέρνηση για φοροφυγάδες Αμερικανούς, ο πληροφοριοδότης δικαιούται το 30% του ποσού που θα εισπραχτεί. Ο Μπράντλεϊ Μπίρκενφελντ, υπάλληλος σε ελβετική τράπεζα, παρέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κασέτα με τα ονόματα 4.500 Αμερικανών φοροφυγάδων, από τους οποίους εισπράχτηκαν 5 δισ. δολλάρια. Ο πληροφοριοδότης ανταμείφθηκε με 104 εκατ. δολλάρια!

Δεν ιδρώνει το αυτί τους...
Το Φεβρουάριο του 2012, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σε μια συμβολική χειρονομία παραιτήθηκε από την αποζημίωση, που δικαιούται ως πρώτος πολίτης της χώρας. Η ετήσια αποζημίωση του Προέδρου ανέρχεται σε 338.000 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος. Έκανε έκκληση να τον μιμηθούν και οι βουλευτές. Αμ δε! Αυτουνών, φίλοι, δεν ιδρώνει το αυτί από κάτι τέτοιες ευαισθησίες. Πληροφορήθηκα εσχάτως ότι και ο φόρος που παρακρατείται απ’ τις αποδοχές τους, είναι ελάχιστος!

Αξιολόγηση δασκάλων
Όταν ήμουν δάσκαλος, εν ενεργεία, έγραφα ότι η αξιολόγηση επιβάλλεται απ’ τη ζωή και τις ανάγκες της γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες, ούτε την ίδια απόδοση στο έργο που επιτελούν. Δυστυχώς και η κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι έργο τού ΠΑΣΟΚ. Με αποτέλεσμα όλοι οι δάσκαλοι, ανεξαρτήτως προσόντων, με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, να εξελίσσονται στον ίδιο βαθμό. Τον καταληκτικό! Ο λαϊκισμός στην πιο θριαμβευτική του ώρα... Και έρχεται ο σημερινός πρόεδρος της Δασκαλικής Ομοσπονδίας με τις θλιβερές του ανακοινώσεις, να απειλεί ότι θα είναι «αιτία πολέμου» αν επανέλθει η αξιολόγηση! Λίγα ακόμη την άλλη Πέμπτη.

Ξέρετε ότι...
- σα σήμερα 27-9-1831 σκοτώθηκε στο Ναύπλιο από τους Μαυρομιχαλαίους ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας;
- όταν ποτίζετε τη γαρδένια, μπορείτε να ρίχνετε μαζί με το νερό και λίγο ζουμί από μοσχαρίσιο κρέας; Θα ανθίζει όλο το χρόνο. Κάπου το διάβασα.
- το πραγματικό όνομα του Λένιν ήταν Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ; Το «Λένιν», όπως και 150 άλλα ονόματα που χρησιμοποίησε στην πολυτάραχη ζωή του, ήταν ψευδώνυμα.

Οι φωνασκούντες βουλευτές
Έχω γράψει κατά καιρούς ότι το ΠΑΜΕ (Κ.Κ.Ε.) και η κ. Κανέλλη βοήθησαν... στο μέτρο που τους αναλογεί, να κατρακυλήσει το Κ.Κ.Ε. στο 4,5%. Το πρώτο με τις άστοχες επεμβάσεις του και η δεύτερη με τις φωνές, τις διακοπές των συνομιλητών και την ακατάσχετη φλυαρία. Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη. Ο κ. Γεωργιάδης τής Ν.Δ., η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Σκουρλέτης τού ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσονται σε υπεράξιους διαδόχους, με αυξημένα προσόντα. Και οι ακροατές αλλάζουν κανάλι για να διατηρήσουν την ψυχική τους ισορροπία και ηρεμία.

Ο δρόμος με την ιστορία του
Ο επαρχιακός δρόμος Παπάδου - Περάματος μέχρι και το πρώην εργοστάσιο Σουρλάγκα έχει ηλεκτροφωτιστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Επί της δημαρχίας Ζαμτράκη και πριν αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, καθαρίζονταν οι ακτές και συντηρείτο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του δρόμου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, αρκετές λάμπες έχουν καεί και δεν αντικαταστάθηκαν, και οι ακτές καθαρίζονται μόνον από εθελοντές. Μόνιμο μοτίβο των αυτοδιοικητικών αρχόντων είναι «δεν έχουμε χρήματα» και η μοναδική προσπάθεια, να «ξεφορτωθούν» τους παραπονούμενους πολίτες. Ωστόσο, δεν κάνουν καμμιά προσπάθεια να εισπράξουν τα τέλη ύδρευσης, που ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. Σωστά ο λαός λέει «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξια σκέλια». Δυστυχώς!

Ο κ. Πετρίδης της Κυριακής
Τις Κυριακές, όταν ποτίζω στο «κτηματάκι του ποταμού», παρακολουθώ το Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ, από το μικρό ραδιοφωνάκι που έχω στην τσέπη μου. Μερικές φορές «πιάνω» ένα σταθμό στο «... ρέντιο» ή κάτι τέτοιο, και ακούω την εκπομπή του κ. Πετρίδη, που σχολιάζει τον αθηναϊκό Τύπο και την επικαιρότητα γενικώς. Είναι καταπληκτικός.

Απιδιάς Λάκκος, 25-9-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey