Οι εφιάλτες της νύχτας δε θ’ αντέξουν για πολύ το φως του ήλιου μας

19/09/2012 - 14:24

Επί τρία χρόνια ντόπιοι και ξένοι γυρολόγοι της πολιτικής, ανεπρόκοποι οικονομολογούντες, γραφιάδες της παρλαπίπας και ψευδοπροφήτες, «ιδεολόγοι» της τσέπης και της λαμογιάς, ανεβασμένοι στον τρίποδα της Πυθίας χρησμοδοτούν και προμαντεύουν τη συντέλεια του κόσμου και της Ελλάδας.

Όσο υπάρχουν στον κόσμο λουλούδια και παιδιά και πουλιά, μη φοβάσαι, όλα θα πάνε καλά....
Ν. Καζαντζάκης

Επί τρία χρόνια ντόπιοι και ξένοι γυρολόγοι της πολιτικής, ανεπρόκοποι οικονομολογούντες, γραφιάδες της παρλαπίπας και ψευδοπροφήτες, «ιδεολόγοι» της τσέπης και της λαμογιάς, ανεβασμένοι στον τρίποδα της Πυθίας χρησμοδοτούν και προμαντεύουν τη συντέλεια του κόσμου και της Ελλάδας. Ήδη κάποιοι «γενναίοι» ετοιμάζονται να κατεβάσουν για άλλη μια φορά τη σβάστικα του Γ΄ Ράιχ από την Ακρόπολη και καλούν το λαό να αντισταθεί στα «νεοναζιστικά» στρατεύματα που έχουν καταλάβει τη χώρα μας! Και κάθε βράδυ, μόλις πέφτει το σκοτάδι, οι προφεσόροι της συνωμοσιολογίας βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και αποκαλύπτουν τα σκοτεινά τα σχέδια που απεργάζονται οι ύπουλοι εχθροί μας για την εξόντωση του ηρωικού λαού μας.

Κι άλλοι... αρχάγγελοι της «καθάριας» πολιτικής καταγγέλλουν και, ακόμα, φοβερίζουν με κρεμάλες όσους ανέλαβαν την ευθύνη ν’ αντιμετωπίσουν την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη κρίση που περνά η χώρα, όχι για τα σφάλματα ή την ανικανότητα που επέδειξαν στη διαχείριση της κρίσης - κριτική που θα ήταν θεμιτή -, αλλά γιατί πρόδωσαν, λένε, τη χώρα στον... εχθρό, γιατί ενήργησαν ως εγκληματίες κατακρεουργώντας, αναίτια και σαδιστικά, μισθούς και συντάξεις και γιατί ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία (κι ας λένε οι Ευρωπαίοι δανειστές μας ότι τόσα χρόνια δεν κάναμε ούτε μια σοβαρή αποκρατικοποίηση).

Κάτω από το νέφος της παραπληροφόρησης που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και μέσα στην παραζάλη, την απόγνωση και την αγωνία για το αύριο, που έχουν προκαλέσει τα σκληρά - και σε πολλές περιπτώσεις άδικα - μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, ένα μεγάλο ποσοστό του λαού σχεδόν έχει πιστέψει πως η χώρα δεν είχε κανένα λόγο να ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ούτε να εφαρμόσει κανένα πρόγραμμα λιτότητας, για να ισοσταθμίσει τα έξοδα του κράτους προς τα έσοδά του. Κάποιοι, μάλιστα, από τους κυβερνώντες σήμερα τη χώρα, υποστήριζαν σθεναρώς επί δύο χρόνια, μέχρι το 2011, πως και το έλλειμμα της χώρας είχε τεχνητά διογκωθεί για να δικαιολογηθεί η σύναψη της δανειακής σύμβασης με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.!

Η πιο επικίνδυνη όμως συνέπεια της «αντιμνημονιακής» προπαγάνδας είναι ότι έχουν αποπλανηθεί ανήλικοι και ενήλικοι και θεωρούν πλέον ότι αρκεί η κατάργηση του «Μνημονίου» για να επανέλθουν στην Προμνημονιακή ευτυχισμένη περίοδο της ζωής τους! Κι αυτή η ολική επαναφορά θα επιτευχθεί αυτομάτως μόλις κατέβουν από την εξουσία οι «Μνημονιακοί» κι ανέβουν οι «Αντιμνημονιακοί». Η αδυναμία πολλών Ελλήνων πολιτών να αναγνωρίσουν τις δραματικές αλλαγές που επέφερε η κρίση στη χώρα μας, καθώς και στην Ευρώπη, είναι που παγιώνει την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία και περιορίζει τις πιθανότητες αλλαγής του ψυχολογικού κλίματος, που είναι αναγκαία, προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που θα επιτρέψουν την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Θα χρειαστεί, ασφαλώς, «επίθεση και ανατροπή» αυτού του ψυχολογικού κλίματος σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Και, βεβαίως, πρέπει ν’ αντισταθούμε στην ανικανότητα και τη μιζέρια των πολιτικών και της πολιτικής και να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στους ντελάληδες της συμφοράς και της ηττοπάθειας. Πρέπει όμως, κυρίως, ο καθένας μας ν’ ανακαλύψει τις κρυμμένες δυνάμεις μέσα του, ν’ αναμετρήσει τις δυνατότητες που έχει και να κάνει μια καινούργια αρχή, στο χωράφι και στο εργαστήρι, στη σχολική αίθουσα, στην Αγορά και στο εργοστάσιο, στη δημόσια θέση που υπηρετεί, με στόχο τριπλό: την προσωπική και οικογενειακή του επιβίωση και προαγωγή και συγχρόνως την έξοδο από την κρίση και την πρόοδο της πατρίδας. Γιατί στην πατρίδα που δυστυχεί, δεν μπορεί να διατηρηθεί ατομική ευτυχία· αντίθετα, όταν η πατρίδα ευτυχεί, μπορεί να βοηθηθεί και το άτομο που δυστυχεί.

Ας ξαναστοχαστούμε, λοιπόν, την αλήθεια: «μην ρωτάς μόνον τι έκανε για σένα η πατρίδα, αλλά και τι έκανες εσύ για την πατρίδα».

Η Ιστορία και η ελληνική φύση μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας καθοδηγήσουν στη νέα πορεία μας: η Ιστορία θα μας διδάξει πώς επιβίωσαν πάνω στο βράχο τους οι πρόγονοί μας τόσους αιώνες, μετά από τόσες συμφορές και καταστροφές, πώς ξανάχτισαν τόσες φορές με τις πέτρες των ερειπίων τα χωριά και τις πόλεις τους. Η ελληνική φύση με τον παντοκράτορα ήλιο που νικά πάντοτε τα σύννεφα και λούζει με το φως του τα νησιά και τις ακρογιαλιές μας, με τα γιασεμιά που ευωδιάζουν τα βράδια στις αυλές των σπιτιών, με τ’ αηδόνια που σε μαγεύουν με το κελάηδημά τους στις ρεματιές και τα μικρά παιδιά που παίζουν στα πάρκα και τις πλατείες καθαρίζει τη σκέψη μας από τους εφιάλτες της νύχτας, ενδυναμώνει την αγάπη μας στην όμορφη χώρα μας και εδραιώνει την πίστη μας πως υπάρχουν οι εγγυήσεις να ξανάρθει η Άνοιξη στη χώρα μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey