Λίγα απ’ όλα

06/09/2012 - 13:54

Το 1964, μετά την εκλογική νίκη του Γ. Παπανδρέου, διορίστηκε υπάλληλος στην ΕΤΒΑ, αποσπάστηκε όμως αμέσως στο Γραφείο του υπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικτατορία τον απέλυσε και ο Κατσιφάρας έφυγε για τον Καναδά, για να επιστρέψει με τον Αν. Παπανδρέου μετά την πτώση της.

Γεώργιος Κατσιφάρας - τέλος
Το 1964, μετά την εκλογική νίκη του Γ. Παπανδρέου, διορίστηκε υπάλληλος στην ΕΤΒΑ, αποσπάστηκε όμως αμέσως στο Γραφείο του υπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικτατορία τον απέλυσε και ο Κατσιφάρας έφυγε για τον Καναδά, για να επιστρέψει με τον Αν. Παπανδρέου μετά την πτώση της. Η κυβέρνηση Καραμανλή επανέφερε τον Κατσιφάρα στην ΕΤΒΑ, όπως και τόσους άλλους. Το 1981, προ των εκλογών, η Τράπεζα έκανε μια εθελουσία έξοδο και ο Κατσιφάρας συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του διευθυντή, χωρίς ποτέ να εργαστεί στην Τράπεζα! Δεν παντρεύτηκε ποτέ. Λόγω της προσκόλλησής του στην οικογένεια Παπανδρέου, διετέλεσε επανειλημμένως βουλευτής και υπουργός, αυτός, ο απόφοιτος εξαταξίου γυμνασίου.

Οι «συλλήψεις» και ο Ν.Μ.
Ο Ν.Μ. γράφει στο «Ε» στις 22-8-2012: «Στη Μυτιλήνη συλλαμβάνονται επιχειρηματίες για χρέη στο Δημόσιο, στη Λάρισα συλλαμβάνονται συνεταιριστές. [...] Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, φοβόμαστε ότι δε θα (τολμά κανείς) ν’ αναλάβει τη θέση του προέδρου.»
Αυτά έγραψε ο Ν.Μ.. Απάντηση: Άμποτε να εξαφανιστούν άπαντες οι μέχρι τώρα διοικούντες, γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οδήγησαν τους συνεταιρισμούς και την Ένωση στη χρεωκοπία. Οσονούπω, Ν.Μ., καταφτάνει και εδώ η κάθαρση!

Απογραφικά στοιχεία
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας είναι 10.800.000. Από αυτούς, οι 3.800.000 εργάζονται για να θρέψουν τα υπόλοιπα 7.000.000. Αναλυτικά αποτελέσματα: Τα 2.000.000 είναι παιδιά, φοιτητές, υπερήλικες, αργόσχολοι, εισοδηματίες κ.λπ.. 1.150.000 είναι οι άνεργοι και 3.000.000 οι συνταξιούχοι.

Τα δέκα μεγαλύτερα νησιά
Ι. Κρήτη με έκταση 8.261 τ.χλμ., ΙΙ. Εύβοια 3.655 τ.χλμ., ΙΙΙ. Λέσβος 1.630 τ.χλμ., ΙV. Ρόδος 1.398 τ.χλμ., V. Χίος 842 τ.χλμ., VI. Κεφαλονιά 781 τ.χλμ., VII. Κέρκυρα 592 τ.χλμ., VIII. Λήμνος 476 τ.χλμ., IX. Σάμος 476 τ.χλμ., X. Νάξος 428 τ.χλμ..

Ο νέος «Καλλικράτης»
Διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να «διορθώσει» τον «Καλλικράτη» σε ορισμένα μεγάλα νησιά όπως η Λέσβος, αλλά και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χερσαίας Ελλάδας, όπου παρουσιάζονται λειτουργικές δυσχέρειες. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, το νησί προσφέρεται για τέσσερις ή πέντε δήμους. Ο Δήμος Μυτιλήνης μπορεί να ενσωματώσει μέχρι και το Δήμο Ευεργέτουλα και να επεκταθεί βόρεια μέχρι και Μιστεγνά. Ελπίζω να μη δω ξεχωριστό δήμο την Αγία Παρασκευή, γιατί θα μας κράξουν και τα κοράκια! Αλήθεια, δεν καταργήθηκε ακόμα το Αστυνομικό Τμήμα; Ο κομμουνισμός κατέρρευσε προ αρκετών ετών!

Aegean, αεροπορική εταιρεία
Διερωτώμαι, πώς μια τόσο συνεπής και σοβαρή εταιρεία δεν προβλέπει ότι η αψυχολόγητη αύξηση των εισιτηρίων των ζώων δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους πελάτες της και μειώνει τον αριθμό των επιβατών της; Ένα γατάκι στο κλουβί του ταξίδευε με 4 ευρώ. Τα 4 ευρώ, φίλοι, έγιναν 20, μέρες που διανύουμε!

Οικονομολόγος
Είναι ο άνθρωπος που σου αναλύει αύριο γιατί τα όσα σου προείπε χτες δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Καλό, ε;! Και άλλο. Ο Τσώρτσηλ είπε: «Εάν πάρεις 5 οικονομολόγους και τους δώσεις το ίδιο οικονομικό πρόβλημα, θα έχεις 5 διαφορετικές λύσεις.» Είναι να τους ακούς και να μην τους παίρνεις και πολύ στα σοβαρά!

Μερικά τσιτάτα που μου άρεσαν
Αναδημοσιεύω μερικές επίκαιρες ρήσεις επιφανών ανδρών, που είδαν το φως της δημοσιότητας στο «Ε», στη στήλη τού «Δανιήλ».
- «Τα όρια των τυράννων καθορίζονται από την ανοχή αυτών που καταπιέζουν.» Frederick Douglass
- «Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι μόνο επειδή εμείς είμαστε γονατιστοί.» Pierre - Joseph Proudhon
- « Αυτοί που κλέβουν τη νύχτα, είναι οι φτωχοί. Αυτοί που κλέβουν την ημέρα, είναι οι πλούσιοι.» Π. Δημητρακόπουλος

Βοτανολογία - Βιταμίνες
Όταν σκάζουν και ματώνουν οι άκρες των χειλιών· όταν έχετε πόνους στις κλειδώσεις, αν δεν οφείλονται σε αρθριτικά· όταν δυσκολεύεστε να βλέπετε στο σκοτάδι· τα συχνά κρυολογήματα, βήχας φτερνίσματα· όταν τα μαλλιά σας πέφτουν πάρα πολύ, τα ούλα σας ματώνουν, τα μάτια κοκκινίζουν ή πονούν, έχετε έλλειψη βιταμινών. Αντιμετωπίζεται με πρόσληψη χημικών σκευασμάτων (βιταμινών) ή με χρήση τροφών. Τα υπόλοιπα, την άλλη Πέμπτη.

Απιδιάς Λάκκος, 4-9-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey