Λίγα απ’ όλα

30/08/2012 - 13:22

Σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία διαπιστώθηκε ότι 23.550 συνταξιούχοι είχαν υπερβεί τα 100 χρόνια. Ένας, μάλιστα, είχε φτάσει αισίως τα 124 έτη... Από την απογραφή προέκυψε ότι οι 16.000 είχαν πεθάνει προ αμνημονεύτων ετών... και τις συντάξεις τους εισέπρατταν παρανόμως τα λαμόγια οι συγγενείς τους. Ελλάς, το μεγαλείο σου! Αυτή την Ελλάδα τη δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., κ. Πάγκαλε. Μ’ αυτούς τα φάγατε.

Σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία διαπιστώθηκε ότι 23.550 συνταξιούχοι είχαν υπερβεί τα 100 χρόνια. Ένας, μάλιστα, είχε φτάσει αισίως τα 124 έτη... Από την απογραφή προέκυψε ότι οι 16.000 είχαν πεθάνει προ αμνημονεύτων ετών... και τις συντάξεις τους εισέπρατταν παρανόμως τα λαμόγια οι συγγενείς τους. Ελλάς, το μεγαλείο σου! Αυτή την Ελλάδα τη δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., κ. Πάγκαλε. Μ’ αυτούς τα φάγατε.

Aegean αεροπορική εταιρεία
Έχω ταξιδέψει με την Aegean επανειλημμένως στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και οι εντυπώσεις μου είναι θετικές. Διαπίστωσα, όμως, πρόσφατα ότι η εταιρεία δε βοηθάει καθόλου τους Έλληνες να ενισχύσουν τα φιλοζωικά τους αισθήματα. Το Πάσχα, συγγενικό μου πρόσωπο μετέφερε μεγαλόσωμο σκύλο μέσα στο κλουβί και πλήρωσε εισιτήριο 80 ευρώ αλέ-ρετούρ. Το ίδιο σκυλί τον Αύγουστο, για να κάνει την ίδια διαδρομή απαιτούνταν 160 ευρώ.

Όχι και έτσι κ.κ. Επιχειρηματίες! Η αντίδρασή μας θα είναι να προτιμάμε το πλοίο αντί για το αεροπλάνο, γιατί τα 160 ευρώ είναι πάρα πολλά τις μέρες που ζούμε. Τέρμα.

Τα εισιτήρια για Τουρκία
Για τη διαδρομή Μυτιλήνη - Αϊβαλί το εισιτήριο αλέ-ρετούρ έφθασε τα 25 ευρώ! Πριν λίγα χρόνια, το εισιτήριο ήταν 5 ευρώ, γιατί υπήρχε ο ανταγωνισμός μεταξύ των καραβοκύρηδων, Ελλήνων και Τούρκων. Το συμφέρον συμφιλίωσε τους ανταγωνιστές και τη «νύφη» την πληρώνει ο κοσμάκης! Δε θα ταξιδέψω στην Τουρκία αν δε μειωθεί το εισιτήριο. Έτσι μπορώ να αντιδράσω.

Τρόποι διαπίστωσης γνησιότητας μελιού
Σήμερα θα σας δώσω δύο πρακτικούς τρόπους για να διαπιστώσετε αν το μέλι που αγοράζετε, είναι γνήσιο. Κατ’ αρχάς να μην αγοράζετε μέλι που δεν έχει τα στοιχεία του μελισσοκόμου, εκτός εάν το πρόσωπο που το πουλά, είναι γνωστό.

Πρώτος τρόπος: Γεμίζετε ένα κουταλάκι μέλι, το σηκώνετε ψηλά και το αφήνετε να χυθεί μέσα στο βάζο. Αν η ροή είναι συνεχής, χωρίς διακοπές, το μέλι είναι γνήσιο.

Δεύτερος τρόπος: Βάζετε πρώτα το δάκτυλό σας μέσα σ’ ένα ποτήρι νερό και μετά το βυθίζετε στο βάζο με το μέλι. Αν το δάκτυλο βγει από το βάζο χωρίς να έχει κολλήσει ίχνος μελιού, τότε είναι γνήσιο.

Στην Κορινθία το 1 κιλό μέλι πουλιέται 10 ευρώ. Τ’ άκουσες, Λέσβιε μελισσοκόμε;

Βοτανολογία: Πέτρα νεφρό - κύστη - χολή
Τη συνταγή που ακολουθεί, την έδωσε Ρώσος βοτανολόγος σε πάσχοντα Κρητικό και απαλλάχτηκε από την πέτρα στο νεφρό. Σας την παρουσιάζω.
30 κουκούτσια από χουρμάδες, 5 κλωνάρια δυόσμου, 1 χούφτα βρώμη ή κριθάρι. Όλα αυτά γίνονται σκόνη αφού τα τρίψουμε, προσθέτουμε τρία λίτρα νερό και το βράζουμε μέχρι το νερό να μείνει μισό. Αφού το σουρώσουμε, πίνουμε ένα ποτήρι του κρασιού πρωί και βράδυ, νηστικοί. Την τρίτη ή τέταρτη ημέρα πρέπει να έχετε αποτελέσματα,. Σ’ όλες τις περιπτώσεις η γνώμη του γιατρού πρέπει να είναι κυρίαρχη.

Πού βρίσκεται το έθνος των Κούρδων
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη δημιουργία κουρδικού κράτους στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ - Συρίας, λόγος που κάνει την Τουρκία ν’ ανησυχεί. Σήμερα θα σας δώσω στατιστικά στοιχεία για τα ποσοστά των Κούρδων στα διάφορα κράτη. Λοιπόν: Στην Τουρκία κατοικούν 15 εκατομμύρια Κούρδοι, στη Συρία 2 εκατομμύρια, στο Ιράκ 5 εκατομμύρια και στο Ιράν (Περσία) 6,5 εκατομμύρια. Σύνολον 28,5 εκατομμύρια.

Οι «ψυχογιοί» της ΔΗΜΑΡ
Οι κ.κ. Ι. Μιχελογιαννάκης και Οδ. Βουδούρης, πρώην βουλευτές-στελέχη τού ΠΑΣΟΚ, μεταπήδησαν στη ΔΗΜΑΡ όταν το πλοίο τού ΠΑΣΟΚ άρχισε να βουλιάζει... Και ξαναβγήκαν βουλευτές με το κόμμα τής ΔΗΜΑΡ. Διαβάζω στον Τύπο ότι οι ψυχογιοί τής ΔΗΜΑΡ απεδείχθησαν «αχάριστοι» στο κόμμα που τους στέγασε πολιτικά και με τις «φιλολαϊκές» δηλώσεις τους παριστάνουν τους τσάμπα μάγκες. Σε μια δύσκολη ώρα για τη χώρα. Ως εκ τούτου, καλά θα κάνουν να γυρίσουν απ’ εκεί που ήρθαν. Ο λαός μας το λέει κάπως αλλιώς αυτό, αλλά δεν ήρθε η ώρα για τα «γαλλικά»! Υπομονή!

Γεώργιος Κατσιφάρας
Πρόσφατα αποδήμησε εις Κύριον. Είναι αυτός που είπε σε μερικούς ΠΑΣΟΚους που επεχείρησαν ν’ αμφισβητήσουν τον Ανδρέα, ότι «αν δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, δε θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας». Γεννήθηκε στο Καλέντζι της Αχαΐας και ήταν μόνον απόφοιτος του εξαταξίου γυμνασίου. Το 1955 προσλήφθηκε στο Καστρί για να κάνει «θελήματα» στο σπίτι του Γέρου της Δημοκρατίας. Το 1964 αποσπάστηκε στο Γραφείου του Αν. Παπανδρέου και παράλληλα διορίστηκε στην ΕΤΒΑ. Συνεχίζεται.

Απιδιάς Λάκκος, 28-8-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey