Λίγα απ’ όλα

23/08/2012 - 13:56

Νέοι επιστήμονες
Ο Στρατής Αυγουστίδης του Νίκου και της Κατερίνας Βασαλάκη - Αυγουστίδη από τον Παπάδο, έκανε τα εγκαίνια του φαρμακείου του στο Μεσαγρό, το Σάββατο 11 τρέχοντος μηνός. Στο νέο επιστήμονα εύχομαι καλές δουλειές και στους φίλους Νίκο και Κατερίνα να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν.

Νέοι επιστήμονες
Ο Στρατής Αυγουστίδης του Νίκου και της Κατερίνας Βασαλάκη - Αυγουστίδη από τον Παπάδο, έκανε τα εγκαίνια του φαρμακείου του στο Μεσαγρό, το Σάββατο 11 τρέχοντος μηνός. Στο νέο επιστήμονα εύχομαι καλές δουλειές και στους φίλους Νίκο και Κατερίνα να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν.

Ούτε ο θυρωρός
Το είπε ο μακαρίτης Γιώργος Κατσιφάρας. «Αν δεν υπήρχε ο Αντρέας, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας». Το θυμήθηκα πρόσφατα απ’ τις κινήσεις ορισμένων δημοτικών συμβούλων, που «ετοιμάζουν κουστούμια» για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Οι περισσότεροι αποτυχημένοι στην αυτοδιοικητική τους πορεία κλπ., βρέθηκαν στο προσκήνιο ελέω Βουνάτσου. Ας μη κουνιούνται.

Είπαν και έμειναν
«Για να μπεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, δεν αρκεί να είσαι ανόητος. Πρέπει να δώσεις και εξετάσεις. Εγώ έδωσα δύο φορές.» Άγγελος Βλάχος, διπλωμάτης.
«Όταν ένας διπλωμάτης λέει “ναι”, αυτό σημαίνει “ίσως”. Όταν λέει “ίσως”, αυτό σημαίνει “όχι”. Και όταν λέει “όχι”, ε, τότε δεν είναι διπλωμάτης.» Μένκεν.
«Η δόξα των μεγάλων πολέμαρχων της Ιστορίας συνίσταται από ένα τέταρτο θρασύτητας, δύο τέταρτα τύχης και ένα τελευταίο τέταρτο που το απαρτίζουν τα εγκλήματα τους.» Φώσκολος.
«Όποιος νικά τους άλλους, είναι δυνατός. Όποιος νικά τον εαυτό του, είναι ισχυρός. Και όποιος ξέρει ότι όταν πεθάνει, δεν θα ξεχαστεί, είναι αιώνιος.» Λάο Τσε (6ος αιώνας).

Ξέρετε ότι
Οι Κυκλάδες αποτελούνται από 147 νησιά, νησάκια και βραχονησίδες.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 που έγιναν στην Αθήνα, κοστολογήθηκαν 8 δις ευρώ.
Οι περικοπές των αποδοχών των δικαστών, ανήλθαν στο 38% κατά τον κ. Ρουπακιώτη, Υπουργό Δικαιοσύνης.
Ο Μαθουσάλας, γιος του Ενώχ και παππούς του Νώε, έζησε περισσότερα από 969 έτη.
Ο Αδάμ πέθανε 630 ετών, κατά την Παλαιά Διαθήκη όλα.
Στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι και στην προμετωπίδα της εισόδου, υπήρχε η επιγραφή: «Το πρώτο λάθος είναι και το τελευταίο». Για όσους εκπαιδεύονταν στις νάρκες, παγίδες, ανατινάξεις.

Διεθνείς παροιμίες
«Μην κρίνετε το βιβλίο από το εξώφυλλο», Αγγλική.
«Η αράχνη από τα λουλούδια μαζεύει δηλητήριο και η μέλισσα μέλι», Βουλγαρική.
«Ένας καλός λόγος σε κρατά ζεστό τρεις χειμώνες», Κινέζικη.
«Τούρκο φίλευε και την τιμή σου φύλαγε», Αραβική.

Ο τέως Υπουργός με τους 45
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, κ. Καραδήμας, αποκάλυψε ότι τέως Υπουργός και νυν βουλευτής απασχολούσε 45 αστυνομικούς για την προστασία του! Οι παλαιοκομματικοί πολιτικοί αλλά και η ηγεσία της Αστυνομίας πώς δεν βγήκαν να καταγγείλουν το περιστατικό εν τη γενέσει του; Τους βόλευε αμφότερους. Ένοχοι, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι αμφότεροι.

Κερατέες - Πανεπιστήμια
Οι κάτοικοι της Κερατέας, βοηθούμενοι από τρομοκρατικές ομάδες, αρνήθηκαν να υποταχθούν στο νόμο που προέβλεπε τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Οι Πανεπιστημιακοί αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το νόμο που ψήφισαν 255 βουλευτές και προέβλεπε μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ. Και οι δύο περιπτώσεις «σκόνταψαν» στο στάδιο εφαρμογής τους, όπου «κολλάνε» όλοι οι νόμοι στην Ελλάδα, που θίγουν κεκτημένα χρόνων. Αυτό όμως δεν είναι κράτος. Είναι η «κόπρος του Αυγεία», που περιμένει τον Ηρακλή τους.

Το κανάλι της Βουλής
Δημιούργημα των εκάστοτε προέδρων της Βουλής, προεξάρχοντος του κ. Αποστόλη Κακλαμάνη, με βασικό επιχείρημα την ανάγκη παρουσίασης του έργου των βουλευτών. Απασχολεί ογδόντα ανθρώπους, των οποίων η μισθοδοσία ετησίως ανέρχεται σε 2-3 εκατομ. ευρώ. Αντίλογος; Τη δουλειά του καναλιού της Βουλής μπορεί να την κάνουν τα κρατικά κανάλια και μάλιστα πολύ καλύτερα. Το κανάλι της Βουλής δημιουργήθηκε από διαφόρους Κακλαμάνηδες, Πετσάλνικους, Σιούφηδες, Μπενάκηδες, κλπ., για να βολέψουν ημέτερους. Τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος, το κανάλι είναι περιττό.
Απιδιάς Λάκκος 20-8-12

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey