Λίγα απ’ όλα

09/08/2012 - 16:31

Ένα 8 - 10% των συντάξεων δε δηλώνεται στην Εφορία. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται στα 300 - 350 εκατομμύρια ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι ή οι συνταξιούχοι έχουν πεθάνει ή οι συντάξεις είναι παράνομες. Τα στοιχεία είναι επίσημα.

Ένα 8 - 10% των συντάξεων δε δηλώνεται στην Εφορία. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται στα 300 - 350 εκατομμύρια ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι ή οι συνταξιούχοι έχουν πεθάνει ή οι συντάξεις είναι παράνομες. Τα στοιχεία είναι επίσημα.

Χριστίνα Καλογήρου
Με απόφαση της κυβέρνησης, η κ. Χριστίνα Καλογήρου τοποθετήθηκε γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Η κ. Καλογήρου, πρώην βουλευτής τής Ν.Δ. και τέκνον έντιμου πολιτικού τής ΕΡΕ, αποτελεί τη νέα γενιά των πολιτικών με τις λιγότερες «πολιτικές αμαρτίες»! Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνωριμίες και σχέσεις, αυτό το κορίτσι το συμπαθώ. Δεν ξέρω γιατί. Καλή επιτυχία, κ. Γραμματέα.

Οι γεν. γραμματείς υπουργείων
Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο πήρα από ένα κειμενάκι τού Π.Μ. στο «Ε». Λοιπόν: Οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων δεν ασκούν πολιτική. Η πολιτική ασκείται μόνον από τον υπουργό. Οι Γ.Γ. ασκούν καθαρώς διοικητικό έργο και επομένως οι ειδικές επαγγελματικές τους γνώσεις εδώ δε βοηθούν. Μόνον αυτά.

Στο ΤΣΑΥ
Το ΤΣΑΥ είναι το ταμείο των υγειονομικών υπαλλήλων (γιατρών, φαρμακοποιών, νοσοκόμων κ.λπ.). Εντοπίστηκε ένα 5,5% να μην έχει υποβάλει φορολογική δήλωση. Με την ευκαιρία, σας κάνω γνωστό ότι όλες οι συντάξεις «μαϊμού» που έχουν δοθεί κατά καιρούς, φέρουν την υπογραφή και ιατρών. Άμοιρη χώρα! Άμοιρε Ιπποκράτη!

Του ΣΥΡΙΖΑ
Περίμενα απ’ τον ιατρό και βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Ζερδελή και από όλους τους βουλευτές του κόμματος να βγουν δημόσια και να απαρνηθούν όλα τα προνόμια των βουλευτών τα οποία προκαλούν το κοινό αίσθημα. Προπάντων τη βουλευτική ασυλία. Με την πράξη τους αυτή θα σηματοδοτούσαν την έναρξη μιας άλλης εποχής στην πολιτική ζωή του τόπου. Μέχρι σήμερα κάτι ουσιαστικό δεν ακούστηκε. Αντιθέτως, η συνηθισμένη «βαβούρα», λόγος να γίνεται, χωρίς τίποτα το ουσιαστικό. Ευελπιστώ να διαψευστώ σύντομα.

Τα τροφεία των παιδικών σταθμών
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία μεταξύ των γονέων των νηπίων και της δημοτικής αρχής, εξ αιτίας της αύξησης των τροφείων στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Η στήλη και ο γράφων επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια τη γνώμη τους. Οι παιδικοί σταθμοί, αγαπητέ δήμαρχε, ασκούν κοινωνικό και παιδευτικό έργο. Η εργαζόμενη μητέρα εμπιστεύεται το παιδί της στα υπεύθυνα χέρια των νηπιοτρόφων και παράλληλα τα νήπια μέσα στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο, ασκούν την κοινωνικότητά τους. Ως εκ τούτου, διαφωνώ μαζί σας, δήμαρχε, στο οι έχοντες και κατέχοντες να πάρουν οικιακή τροφό για να προσέχει τα παιδιά τους.

Τα τροφεία των παιδικών σταθμών (2)
Λίαν προσφιλές μου πρόσωπο φοίτησε εφέτος σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό με μηνιαία τροφεία 220 ευρώ. Δυστυχώς, έκλεισε. Ήταν πολύ καλός. Συμφωνώ μαζί σας ότι τα τροφεία πρέπει να είναι ανάλογα με την οικονομική ευρωστία των γονέων, αλλά να μην το παρακάνουμε. Δε θεωρώ «πλούσιο» τον πολίτη που έχει 40.000 - 50.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, με δυο παιδιά στην εφηβεία και ένα νήπιο. Τα υψηλότερα τροφεία ανά την Ελλάδα τα έχουν ο Δήμος Αθηναίων, ένας δήμος της Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Λέσβου. Σας λέει κάτι; Και να μην ξεχνάς, δήμαρχε, ότι η ισοπέδωση προς τα κάτω σ’ όλο τον κοινωνικό κορμό έγινε επί των «ένδοξων ημερών τού ΠΑΣΟΚ». Ξανασκέψου το.

Βοτανολογία - Βιταμίνη Ε
Η Βιταμίνη Ε αποδεδειγμένα προστατεύει από την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ η έλλειψή της προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα, τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά. Τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Ε είναι το ελαιόλαδο (φάε λάδι κι έλα βράδυ...), τα αμύγδαλα, ο σολομός, το αβοκάντο και το ιπποφαές. Το ιπποφαές πουλιέται σε τυποποιημένη συσκευασία των 50 τεμαχίων και η λιανική του τιμή αγγίζει τα 24 ευρώ. Ως εκ τούτου, προτιμάτε τις τροφές.

Βοτανολογία - πρωινό
Μία εβδομάδα με πράσινο τσάι, πάντα με μέλι αντί για ζάχαρη, το οποίο συνοδεύεται με ό,τι επιθυμείτε, μαρμελάδα, αυγά κ.λπ.. Δεύτερη εβδομάδα, κοκτέιλ βοτάνων, τυποποιημένων ή όχι. Πάντα με μέλι κ.λπ.. Τρίτη εβδομάδα, γάλα με κακάο ή καφέ, μέλι κ.λπ.. Κάθε Σάββατο, αν δεν έχετε άλλα προβλήματα, παίρνετε ασπιρίνη διαλυμένη στο ρόφημα. Και πάλι απ’ την αρχή. Για ηλικιωμένους το πρωινό.


Απιδιάς Λάκκος, 7-8-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey