Λίγα απ’ όλα

02/08/2012 - 16:46

Πολλοί αναγνώστες της στήλης με ρωτούν κατά καιρούς τι βρίσκω στο Βουνάτσο και τον υποστηρίζω με σθένος, αφού στο παρελθόν ανταλλάξαμε τα «γαλλικά» μας στο πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τι βρίσκεις στο Βουνάτσο;
Πολλοί αναγνώστες της στήλης με ρωτούν κατά καιρούς τι βρίσκω στο Βουνάτσο και τον υποστηρίζω με σθένος, αφού στο παρελθόν ανταλλάξαμε τα «γαλλικά» μας στο πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η απάντηση: Ο αείμνηστος πατέρας μου ήταν βενιζελικός και αντικομμουνιστής. Ο αντικομμουνισμός τού δημιουργήθηκε όταν το ΕΑΜ τού πήρε 1.200 οκάδες λάδι, καλαμπόκι και σιτάρι και τα μοίρασε στους έχοντες ανάγκη συγχωριανούς μας. Αυτό ο πατέρας μου δεν το συγχώρησε ποτέ στο Κ.Κ.Ε..

Τι βρίσκεις στο Βουνάτσο; (2)
Το 1964 ο πατέρας μου ψήφισε τον αείμνηστο δικηγόρο Φωκίωνα Βουνάτσο, ο οποίος βγήκε βουλευτής Λέσβου με την Ένωση Κέντρου του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πατέρας μου απαίτησε να διοριστώ δάσκαλος στο νησί μας, το οποίο λόγω της Παιδαγωγικής Ακαδημίας είχε υπεράριθμους δασκάλους. «Θα κοιτάξω στο Υπουργείο και θα σε ενημερώσω σύντομα.» Τον ενημέρωσε όντως σύντομα και του απάντησε αρνητικά, για τους λόγους που προανέφερα. «Δε θα κάνουμε, Ασημάκη, ό,τι κάναν οι προηγούμενοι», τελείωνε την επιστολή ο έντιμος άντρας. Του πατέρα μου δεν του άρεσε η άρνηση του Φωκίωνα, εμένα όμως με σημάδεψε! Αυτή την εντιμότητα του πατρός Φωκίωνα βλέπω στο πρόσωπο του υιού και του συμπαραστέκομαι. Μπορεί ο Βουνάτσος να έχει τις αδυναμίες του, αλλά ουδείς μπορεί ν’ αμφισβητήσει την εντιμότητά του. Για την ιστορία, διορίστηκα δάσκαλος στην Πελοπόννησο και παρέμεινα 16 ολόκληρα χρόνια.

Να μη γράφω τα προσωπικά μου
Κάποιος αναγνώστης τού «Ε» και της στήλης μού διεμήνυσε μέσω του αδελφού μου ότι «με διαβάζει, αλλά δεν του αρέσει που γράφω και προσωπικά συμβάντα» των παιδιών μου και γενικά της οικογένειάς μου. Του απαντώ: Άρχισα να δημοσιογραφώ ερασιτεχνικά και ανιδιοτελώς το 1973 στην εφημερίδα «Ηχώ της Κορινθίας», που έβγαζε τότε ο Κίμωνας ο Τρουπής. Ο γιος του Κίμωνα ο Γιάννης είναι γνωστός δημοσιογράφος στην κρατική τηλεόραση. Καθιέρωσα αυτό το στυλ γραφής από τότε και το συνεχίζω μέχρι σήμερα. Για μένα η δημοσιογραφία είναι μόνο χόμπυ, αφού είναι δουλειά που δεν πληρώνεται. Και έτσι θα συνεχίσω, φίλε. Στο Μωριά έχουν μια παροιμία. «Παλιός γάιδαρος καινούργια περπατησιά δε βγάνει».

Γνωρίζετε ότι...
- ... ο Γεώργιος Παπανδρέου της Μαργαρίτας διετέλεσε 31 χρόνια βουλευτής, 13 χρόνια υπουργός και 5 χρόνια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Έκανε και πρωθυπουργός!
- ... υπηρετούν σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία 55.000 άνδρες και γυναίκες; Από αυτούς, 3.000 ασχολούνται με τη φύλαξη κτηρίων, βουλευτών, καλλιτεχνών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων κ.λπ. κ.λπ.. Κατά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Δένδια, αρκούν 42.000 - 43.000 αστυνομικοί. Οι άλλοι περισσεύουν.
- ... το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο βρίσκεται στο Ντουμπάι; Έχει ύψος 829,84 μ. και 163 ορόφους. Ονομάζεται «Μπουρτζ Χαλίφα».
- ... το διαζύγιο της κ. Γιάννας Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρθένη βγήκε σε 23 ημέρες, χρόνο ρεκόρ για τα δικαστικά χρονικά; Το έχω πει πολλές φορές ότι η Δικαιοσύνη μας ούτε τυφλή, ούτε κουφή είναι, όταν θέλει.
- ... το 8,2% των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ, δηλαδή το ταμείο των πολιτικών μηχανικών, εργολάβων κ.λπ., δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση, ενώ ένα 11,7% δήλωσε μικρότερες συντάξεις απ’ αυτές που παίρνει; Τέλος.

Για την ιστορία μόνον
Όταν πριν μερικά χρόνια έγιναν εκλογές μεταξύ Τσίπρα και Κουβέλη για την ανάδειξη νέου προέδρου του Συνασπισμού, έθεσα υποψηφιότητα για αντιπρόσωπος. Δήλωσα πριν την ψηφοφορία ότι αν εκλεγώ, θα ψηφίσω για πρόεδρο τον κ. Κουβέλη. Κανείς απ’ τους άλλους υποψηφίους δε δημοσιοποίησε τις προθέσεις του. Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι ότι ουδείς από τα σημερινά τοπικά στελέχη τής ΔΗΜΑΡ δεν εκδηλώθηκε φανερά υπέρ του Κουβέλη. Δεν είναι μόνον οι νεοφανείς εραστές της εξουσίας που έκαναν τότε την πάπια. Ακόμα και αρκετά στελέχη που προβάλλονται σήμερα στην Αθήνα, ομοίως απουσίαζαν. Αυτά για την ιστορία και μόνον. Εάν κάποιος όψιμος οπαδός τής ΔΗΜΑΡ θέλει διάλογο, εδώ είμαστε. Με αποδείξεις και ονόματα.

Απιδιάς Λάκκος, 31-7-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey