Λίγα απ’ όλα

26/07/2012 - 14:07

Οδηγοί των Ι.Χ. αυτοκινήτων, δίνετε προτεραιότητα στα ταξί και στα πάσης φύσεως επαγγελματικά οχήματα. Είναι επαγγελματίες και αγωνίζονται να βγάλουν το ψωμί τους.

Οδηγοί των Ι.Χ. αυτοκινήτων, δίνετε προτεραιότητα στα ταξί και στα πάσης φύσεως επαγγελματικά οχήματα. Είναι επαγγελματίες και αγωνίζονται να βγάλουν το ψωμί τους.

Του Στρατή
Υπήρξαμε συνοδοιπόροι για πολλά - πολλά χρόνια στον ίδιο πολιτικό χώρο. Μετά οι δρόμοι μας διαφοροποιήθηκαν. Πίστευα ότι η σύνεση που σε διέκρινε όλα αυτά τα χρόνια, θα σ’ απέτρεπε από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς «αντιπάλων» σας και δε θα επιβεβαίωνε τη ρήση τού Λένιν «όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Δυστυχώς, Στρατή! Έχεις πλέον ικανή ηλικία για ν’ αποφεύγεις τη συνθηματολογία χωρίς επιχειρήματα. Η αριστερά, κατά εσάς τού ΣΥΡΙΖΑ, συνίσταται από το ΣΥΝ, τις 12 συνιστώσες τού ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ.Ε.. Βρείτε τα και κυβερνήστε πια τη χώρα! Εσάς περιμένει η Ελλάδα να ξαναβρεί «τα φτερά τα πρωτινά της τα μεγάλα!»! Χα!

Διεθνείς παροιμίες
«Ο γάιδαρος πιστεύει ότι είναι σοφός επειδή του φορτώνουν βιβλία.» (αμερικανική)
«Πόρτα ανοιχτή, και για τον άγιο πειρασμός.» (ισπανική)
«Όποιος μού δίνει, με μαθαίνει να δίνω.» (σλοβάκικη)
«Ο σκύλος μένει σκύλος και ας μεγαλώσει ανάμεσα σε λιοντάρια.» (λιβανέζικη)
«Μακριά από γυναίκες, κρασί και ζάρια, αλλιώς χάθηκες.» (ιταλική)
«Όποιος δεν έχει τίποτα, δε φοβάται τίποτα.» (ισπανική)

Λάθος επιλογή, κ. Κουβέλη
Στα χρόνια τού Στάλιν, το λάθος το κομματικό είχε μεγαλύτερη βαρύτητα από το έγκλημα! Το δικό σας το λάθος είναι που τοποθετήσατε γενικό γραμματέα Αιγαίου τον κ. Σπιλάνη αντί των κ.κ. Κώστα Αδαμίδη και Δημήτρη Βελούτσο. Αμφότεροι οι παραπάνω θήτευσαν επιτυχώς στην τοπική αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών και κατέλαβαν τα αξιώματα του δημάρχου και του αντιδημάρχου. Για την προσφορά τους αυτή, οι πολίτες του Νομού Λέσβου έφεραν πρώτο τον κ. Αδαμίδη και δεύτερο τον κ. Βελούτσο σε ψήφους. Από τους νεοφανείς εραστές της εξουσίας, προτιμώ, πρόεδρε, τους δοκιμασμένους και τους πρωτεύσαντες σε ψήφους, και στις πρώτες και στις δεύτερες εθνικές εκλογές. Μην περιφρονείτε τις προτιμήσεις του λαού. Μαζί σου, Φώτη (εσύ μου πρότεινες να σε αποκαλώ με το μικρό σου όνομα), αλλά με κριτική.

Χάνουμε το Γιώργο
Διάβασα στην «Κυριακάτικη Καθημερινή» ότι ο τέως πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αμερική. Πηγαίνει στο Kennedy School of Government του Χάρβαρντ, όπου θα διδάξει για ένα χρόνο ως επισκέπτης καθηγητής. Έτσι, έστω και αργά, θα πραγματοποιηθεί το όνειρό του να γίνει πανεπιστημιακός, έστω και επισκέπτης! Στην πολιτική τον έσπρωξε η οικογένειά του. Αναρωτιέμαι, όμως, τι αντικείμενο θα διδάξει!

«Η Ελλάδα ανθίζει»
Αυτό το σχόλιο-είδηση το είχα συμπεριλάβει να δημοσιευθεί για την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά λόγω πληθώρας ύλης παραλείφθηκε. Το επαναφέρω σήμερα, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό. Ένας Αυστριακός σκηνοθέτης και μία σεναριογράφος, και αυτή αυστριακής καταγωγής, με δικές τους δαπάνες και χωρίς να ζητήσουν καμμία βοήθεια από την Ελληνική Πολιτεία, γύρισαν ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο «Η Ελλάδα ανθίζει». Σκοπός τού ντοκυμαντέρ ήταν να δείξει στη γερμανική κοινή γνώμη ότι οι Έλληνες και η χώρα τους δεν είναι όπως παρουσιάζονται από τα Μ.Μ.Ε. της Γερμανίας και ότι ο λαός της Ελλάδας αξίζει καλύτερη μεταχείριση. Ευτυχώς υπάρχουν και γερμανόφωνοι πολίτες χωρίς παρωπίδες. Κάτι είναι και αυτό.

Βοτανολογία - Δεντρολίβανο
Δέντρο του Λιβάνου (Rosmarinus officinalis). Δε θέλει πολύ νερό. Αυτοφυής θάμνος της Μεσογείου, με έντονο άρωμα, φτάνει μέχρι τα δύο μέτρα. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα και το αιθέριο λάδι του. Ιδιότητες: Τονώνει τη μνήμη και βοηθά τη συγκέντρωση, διότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Είναι, το δεντρολίβανο, καλή πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών φορτίων του οργανισμού, με ήπια αντισηπτική δράση. Βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει την τριχοφυΐα. Είναι νευροτονωτικό και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του χρόνιου άγχους και της κατάθλιψης. Στο αφέψημα να βάζετε μια κουταλιά μέλι.

Είπε και έμεινε
«Δε συνάντησα ποτέ έναν αιωνόβιο που να παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον εκτός από αυτό της μακροζωίας του.» (Μπίλλινγκς)

Παιδιάς Λάκκος, 24-7-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey