«… φταίει κι ο ίδιος ο λαός γιατί ‘ναι μαραζιάρης»

25/07/2012 - 13:13

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η τρόικα, τα δάνεια, η «κακή» Γερμανία και τόσα άλλα που λέγονται κατά καιρούς. Είναι το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια εφαρμόζουμε τη γνωστή λαϊκή παροιμία «βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πεντέξι».

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η τρόικα, τα δάνεια, η «κακή» Γερμανία και τόσα άλλα που λέγονται κατά καιρούς. Είναι το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια εφαρμόζουμε τη γνωστή λαϊκή παροιμία «βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πεντέξι».

Έχουμε βρει λοιπόν την τέλεια δικαιολογία για οτιδήποτε στραβό μπορεί να συμβαίνει. Η κρίση, πέρα από την ανεργία, φταίει για τα σκουπίδια, την έλλειψη φωτισμού στους δρόμους, τη συρρίκνωση της τουριστικής κίνησης, την έλλειψη αστυνόμευσης, για την αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές… Ξαφνικά, η Ελλάδα ήταν ένας παράδεισος για τους πολίτες της μέχρι το 2009. Οι πόλεις ήταν ανθρώπινες και παρείχαν ποιότητα ζωής στους πολίτες τους, το προσωπικό της Πυροσβεστικής έφτανε για να αντιμετωπίσει τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και η Αστυνομία αντιμετώπιζε την εγκληματικότητα.

Ξαφνικά, η κρίση οδήγησε την Ελλάδα σε μία απίστευτη παρακμή σε διάφορους τομείς.

Ίσως είναι καιρός να σοβαρευτούμε. Η ευθύνη για την πλήρη αποδιοργάνωση της χώρας δεν ανήκει στους κοστουμαρισμένους κυρίους που έρχονται συχνά - πυκνά για να ελέγξουν τις μεταρρυθμίσεις. Και παλαιότερα η ίδια κατάσταση υπήρχε. Απλά πλέον δεν έχουμε τα χρήματα για να μπαλώσουμε τις τρύπες και να καλύψουμε τα προβλήματα που εμφανίζονταν. Για τις πυρκαγιές ευθύνονται πολλοί ανεύθυνοι συμπολίτες μας, για τα σκουπίδια οι ελλιπείς παροχές των δήμων στους πολίτες τους και ίσως η συρρίκνωση της τουριστικής κίνησης να οφείλεται και στον τρόπο που συνεχίζουν αρκετοί κάτοικοι τουριστικών προορισμών να αντιμετωπίζουν τον κόσμο που θέλει να έρθει, με αποτέλεσμα να αποκτούν κακή φήμη.

Πριν από μέρες βρέθηκα στο υπεραστικό λεωφορείο από την Πάτρα για την Αθήνα. Στο δρόμο το λεωφορείο έπεσε πάνω στη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει κοντά στο Ξυλόκαστρο. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από το δάσος, αλλά από τη μία πλευρά της Εθνική Οδού, πέρασε το δρόμο και συνέχισε να καίει στην άλλη. Προφανώς λοιπόν η φωτιά άναψε από τσιγάρο που πέταξε κάποιος οδηγός περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο. Χαρακτηριστικό είναι το ότι δεν υπήρχε κανένας σε μία απόσταση ασφαλείας να εμποδίσει τα αυτοκίνητα να πλησιάσουν κοντά στη φωτιά, με αποτέλεσμα αυτά να πλησιάζουν πολύ κοντά και στη συνέχεια να κάνουν αναστροφή και να γυρίζουν πίσω για να συνεχίσουν στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Δεδομένου του δυνατού αέρα που φυσούσε στην περιοχή, κάτι τέτοιο ήταν πολύ επικίνδυνο για τα οχήματα. Αλλά και μετά την αναστροφή και τη συνέχιση της διαδρομής, η κατάσταση δε βελτιώθηκε. Στο Δερβένι, ο δρόμος ήταν πολύ στενός, με αποτέλεσμα νταλίκες, λεωφορεία και Ι.Χ. και από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας να ακινητοποιηθούν για μία ολόκληρη ώρα. Τόσο πήρε στους αρμόδιους να έρθουν για να ρυθμίσουν την κίνηση. Στο μεταξύ, κόσμος έχανε πτήσεις, πλοία, επόμενα δρομολόγια με το λεωφορείο.

Ποιος μπορεί λοιπόν να ισχυρισθεί ότι γεγονότα σαν αυτά που υποδεικνύουν τη διάλυση της χώρας, οφείλονται στην τρόικα και στο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey