Λίγα απ’ όλα

12/07/2012 - 15:03

«Η ικανότητα να συγχωρείς είναι προσόν του δυνατού. Οι αδύναμοι ποτέ δε συγχωρούν.» (Μαχάτμα Κάντι)

«Η ικανότητα να συγχωρείς είναι προσόν του δυνατού. Οι αδύναμοι ποτέ δε συγχωρούν.» (Μαχάτμα Κάντι)

Του κ. Ζώρα
Ελάχιστα πιστεύω, κ. Καθηγητά, ενδιαφέρουν οι πολιτικές κρίσεις και απόψεις σας τους αναγνώστες τού «Ε». Εκείνο που με ανησυχεί, τον ελάχιστο πολίτη, κ. Ζώρα, είναι η επικίνδυνη άποψή σας να μην εφαρμόσετε ένα νόμο, εσείς και οι ορισμένοι ομότεχνοί σας, που ψήφισαν 220 βουλευτές! Αν ζούσαμε σ’ ένα ευνομούμενο κράτος, έπρεπε τώρα να βρίσκεστε στη φυλακή. Τέλος, όλοι κρινόμαστε, κ. Καθηγητά.

Ειδήσεις με λίγα λόγια
- Το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει η ΕΡΤ μέσω λογαριασμών τής ΔΕΗ, ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ ετησίως.
- Οι Σακοράφα, Κουρουπλής, Μητρόπουλος, Οικονόμου, άπαντες πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ!
- Βουλευτής με θητεία μέχρι μια τετραετία λαμβάνει σύνταξη 1.400 ευρώ μηνιαίως. Αίσχος!
- Στα 40 μέλη της σημερινής κυβέρνησης, υπάρχουν μόνο δύο γυναίκες.
- Ανέκδοτο (κυκλοφορεί στη Μυτιλήνη και όχι μόνον): Οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές έγιναν για να ξαναβγεί βουλευτής ο κ. Σηφουνάκης.
- Το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Τα παιδιά του Πειραιά» υπέστη παγκοσμίως 1.650 διασκευές.
- Ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης έχει μεταφραστεί σε 72 γλώσσες.
Τέλος.

Του κ. Πρωθυπουργού
Μπορεί οι αποφάσεις σας να περικοπούν οι αποδοχές των υπουργών κατά 30% και να μη δοθεί το εκλογικό επίδομα των 1.000 ευρώ στους προνομιούχους υπαλλήλους της Βουλής, να έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους, όμως ο λαός τις δέχτηκε με σιωπηρή ανακούφιση. Όπως καταργήσατε τις αμειβόμενες επιτροπές των συμβουλίων (κάθε μέλος ελάμβανε 500 ευρώ για κάθε συμβούλιο), να μειώσετε και τις αποδοχές και τα προνόμια των βουλευτών. Μιμηθείτε το Μάριο Μόντι.

Θεόφιλος Χατζημιχάλης
Αν θυμάμαι καλά, και άλλη φορά ασχολήθηκα με το λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο, που όσο ζούσε ήταν το κλοτσοσκούφι κάθε κομπλεξικού. Στο Πήλιο παραλίγο να σκοτωθεί όταν κάποιος βάρβαρος αναποδογύρισε τη σκάλα από τον τοίχο που ζωγράφιζε. Ο συγχωριανός του Τεριάντ τον έκανε ευρύτερα γνωστό και τον επέβαλε. Μετά θάνατον, ήρθαν σωρό οι τιμές. Πλοία, οδοί, εκδηλώσεις τίμησαν το όνομά του. Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με τις ζωγραφιές του, αλλά δεν είμαι ο ειδήμων περί τα καλλιτεχνικά. Στα χρόνια της πρώτης νιότης μου, κάποιος Βενετίου από το χωριό μου, που ζει σήμερα στη Γερμανία, έκανε θαυμάσιους πίνακες. Και αυτός αυτοδίδακτος. Και αυτός έφτιαχνε τα χρώματα μόνος του. Αλλά δε βρέθηκε ο δικός του «Τεριάντ» να τον κάνει γνωστό.

Του Λιμενικού Μυτιλήνης
Τους αξίζει δημόσιος έπαινος για τις επιτυχίες που σημειώνουν, κυρίως στην πάταξη των ναρκωτικών και άλλων έκνομων πράξεων. Έχουν θαυμάσιο δίκτυο πληροφοριών, διότι οι πολίτες, νομοταγείς και μη, τους εμπιστεύονται και με την αξιοποίηση του ειδικού σκύλου και του εκπαιδευτή του έχουν σημειώσει πλείστες όσες επιτυχίες. Η στήλη που τα «πανθ’ ορά» και ο γράφων ως φορολογούμενος πολίτης, αισθάνονται την ανάγκη να τους συγχαρούν.

Μάθετε και τούτο
Στην παρούσα Βουλή έχουμε 170 νέους βουλευτές όλων των κομμάτων. Από αυτούς, μόνον 11 δε δέχτηκαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Όλοι οι άλλοι εισήλθαν χωρίς ενδοιασμούς στο σύστημα! Άραγε, ο κ. Ζερδελής τού ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στους 11; Ζητώ απάντηση. Για τους άλλους δύο τοπικούς βουλευτές γνωρίζετε την άποψή μου. Επιπλέον, ο κ. Ζερδελής τού ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε χωροφύλακα να τον φυλάει; Θα είμαι αυστηρός μαζί σου, Γιάννη. Θέλω να γίνεις το άλλο πρόσωπο του βουλευτή.

Οι εγκαταστάσεις βιολογικού στο Πέραμα
Αγαπητέ Δήμαρχε, ο εναλλακτικός χώρος που επελέγη για τις εγκαταστάσεις του βιολογικού του Περάματος, κατά την άποψή μας πρέπει να αναθεωρηθεί, για ένα μοναδικό λόγο. Δεν τοποθετείς οχλούσες εγκαταστάσεις στο έμπα του χωριού, στη βιτρίνα του. Μόνον αυτό.

Του Αποστόλη Κακλαμάνη
Τον είδα χτες να χειροκροτά επιδεικτικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλο, στο συνέδριο «επανίδρυσης» του κόμματος! Και θύμωσα. Επί σειρά ετών πρόεδρος της Βουλής, αύξησε τα προνόμια των βουλευτών και τους υπαλλήλους του σώματος. Γι’ αυτό εκλέγεται. Είναι 76 ετών και επιμένει ακόμα ο παλαιοκομματικός τού ΠΑΣΟΚ να σώσει τη χώρα. Φτάνει πια, Αποστόλη! Σπίτι σου.

Απιδιάς Λάκκος, 10-7-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey