Λίγα απ’ όλα

05/07/2012 - 14:24

«Αν ο θυμός σου καταλαγιάζει με τον καιρό, σημαίνει ότι κάποιον αδίκησες. Αν αντιθέτως φουντώνει, σημαίνει ότι αδικήθηκες.» (Νίκολας Τάλεμπ)

«Αν ο θυμός σου καταλαγιάζει με τον καιρό, σημαίνει ότι κάποιον αδίκησες. Αν αντιθέτως φουντώνει, σημαίνει ότι αδικήθηκες.» (Νίκολας Τάλεμπ)

Του κ. Αθανασίου
Να σας καλωσορίσω, κ. Υπουργέ, στο καινούργιο σας πόστο και να ευχηθώ να είστε τόσο αποτελεσματικός και να προστατέψετε τόσο καλά τα συμφέροντα των πολιτών, όσο καλά υπερασπιστήκατε τα δίκαια των δικαστών και των εισαγγελέων, των οποίων υπήρξατε πρόεδρος επί σειρά ετών. Μόνον αυτά, κ. Υπουργέ.

Ο λαός δεν επιθυμεί κράτος δικαίου
Πριν από μερικά χρόνια ένας στενός συγγενής μου τα είχε βάλει με τον κ. Σάκη Πεπονή και τον έβριζε χυδαία.
«Τι σου έκανε ο άνθρωπος και τον βρίζεις;»
«Να, έφτιαξε το ΑΣΕΠ και δε θα μπορούμε να διορίσουμε τα παιδιά μας!»
Φρίαξα και άρχισα τα «γαλλικά», που τον κατατρόμαξαν! Είμαι πεπεισμένος, από συγκεκριμένα στοιχεία, ότι ο λαός μας δε θέλει ένα κράτος οργανωμένο με δομές, που να εφαρμόζονται οι νόμοι προς πάσαν κατεύθυνση, να υπάρχει αξιοκρατία, να απονέμεται γρήγορα η δικαιοσύνη. Ο λαός θέλει το κράτος «χύμα». Να μπορεί να παίρνει συντάξεις «μαϊμού», θαλασσοδάνεια, να σβήνει τα πρόστιμα της Τροχαίας, να διορίζει στο Δημόσιο τα ανίκανα παιδιά του, να μην πληρώνει φόρους, να παίρνει επιδοτήσεις δηλώνοντας ανύπαρκτα αγροκτήματα, να παρκάρει όπου του γουστάρει κ.λπ. κ.λπ.. Για να αποκτήσει ο λαός κοινωνική συνείδηση, θα περάσουν πολλά χρόνια, με άλλη παιδεία. Δυστυχώς!

Σα να ήταν ιδιωτικό όχημα
Τετάρτη πρωί, ώρα 9 και κάτι, βρισκόμουν στο χώρο στάθμευσης του «Lidl» περιμένοντας τη γυναίκα μου να βγει απ’ το πολυκατάστημα. Στάθμευσε δίπλα μου ένα όχημα των ΟΤΑ, «Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Διεύθυνση Δασών». Βγήκε ο οδηγός, πήρε ένα καροτσάκι και εισήλθε στο κατάστημα, προφανώς ν’ αγοράσει τρόφιμα για το δασαρχείο... Τρεις - τέσσερις πολίτες που βρέθηκαν εκεί, κουνούσαν με νόημα το κεφάλι τους! Κύριε Περιφερειάρχη, το ημερολόγιο έγραφε 25 Ιουνίου 2012.

Διεθνείς παροιμίες
«Εκείνος που με κολακεύει είναι εχθρός μου, εκείνος που με επικρίνει δάσκαλός μου.» (κινεζική)
«Από κάθε πουλί δεν τρως κρέας.» (βουλγαρική)
«Η ομορφιά και η αγνότητα πάντα καβγαδίζουν.» (ισπανική)
«Εβραίος, Γερμανός και διάβολος, παιδιά της ίδιας μάνας.» (πολωνική)
«Μ’ ένα δάκτυλο δε σκοτώνεις την ψείρα.» (φυλή Κικούγιου)
«Όποιος λέει μεγαλόφωνα την αλήθεια, κινδυνεύει.» (φινλανδική)

Του δημάρχου κ. Βουνάτσου
Είναι βαθιά πολιτικό και δημοκρατικό ον, αναπνέει και ζει μέσα στον πολιτικό στίβο. Κάποιος πεπαιδευμένος άνθρωπος είπε: «την κατάρα μου να ‘χεις και να γεννηθείς σε μια ενδιαφέρουσα εποχή». Η «ενδιαφέρουσα εποχή» του δημάρχου μας λέγεται «εποχή “Καλλικράτη”». Του έλαχε να δημαρχεύει σ’ έναν απέραντο δήμο και να εφαρμόζει ένα θεσμό σε μια εποχή ισχνών αγελάδων και απελπισμένων πολιτών. Και παράλληλα να προσπαθεί να συντονίσει το ετερόκλητο Συμβούλιο και τους εργαζόμενους στο Δήμο. Άθλος μέγας, επίπονος και ψυχοφθόρος. Θα τα καταφέρει, γιατί έχει φίλους πολλούς για τους δύσκολους καιρούς. Αβάντι, Δημητράκη.

Του Φώτη Κουβέλη
Έπρεπε, κ. Κουβέλη, να βοηθήσουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας. Σωστά πράξατε και δεν προτείνατε βουλευτές για κυβερνητικά αξιώματα, αλλά μόνον τέσσερα - πέντε πρόσωπα προσκείμενα στην πολιτική μας. Τα γεγονότα θα τραβήξουν το δρόμο τους και ο ΣΥΡΙΖΑ θ’ αντικαταστήσει το Κ.Κ.Ε. στην αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση! Δεν έχουν μέλλον, ούτε συμμάχους. Ο κομμουνιστής κ. Χριστόφιας έσπευσε να ζητήσει οικονομική βοήθεια απ’ την Ενωμένη Ευρώπη και όχι από την Κίνα και τη Ρωσία, ούτε από τον Τσάβες! Διαφωνών μόνον διότι προβάλλει η ΔΗΜΑΡ ορισμένα ρετάλια της πολιτικής, που σαλτάρουν από κόμμα σε κόμμα προκειμένου να εξυπηρετούν τις φιλοδοξίες και τα συμφέροντά τους. Σου έγραψα σχετική επιστολή πριν τις πρώτες εθνικές εκλογές, για το είδος αυτό των πολιτικών. Με αποδείξεις και ονόματα. Αυτά για την ώρα. Συμπόρευση, Φώτη, με κριτική όταν πρέπει.

Απιδιάς Λάκκος, 3-7-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey