Έλληνες, ξένοι και ποδόσφαιρο!

27/06/2012 - 15:08

Είμαστε απίστευτοι ως λαός. Γιατί; Ίσως γιατί είμαστε οι μοναδικοί που θα μπορούσαμε να συνδέσουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο.

Είμαστε απίστευτοι ως λαός. Γιατί; Ίσως γιατί είμαστε οι μοναδικοί που θα μπορούσαμε να συνδέσουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο.

Από ποδόσφαιρο δεν ξέρω πολλά. Το γεγονός όμως ότι είδα μία εθνική ομάδα στην οποία έπαιζε ο Καραγκούνης, τον οποίο θυμάμαι στα 14 μου χρόνια να σηκώνει μαζί με την υπόλοιπη τότε ομάδα το Ευρωπαϊκό, να παίζει μαζί με το Νίνη που είμαστε μία ηλικία, με κάνει κατ’ αρχήν να σκεφτώ ότι πρόκειται για μία ομάδα ανομοιογενή. Επίθεση δεν παίζαμε ποτέ. Άλλωστε με άμυνα και μεμονωμένες ευκαιρίες είχαμε πάρει τον τίτλο πριν οχτώ χρόνια. Παρ’ όλ’ αυτά, αυτή η ομάδα κατόρθωσε να περάσει φέτος στους «οχτώ» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να αντιμετωπίσει το φετινό φαβορί για τον τίτλο, τη Γερμανία.

Ε, κάπου εκεί ξύπνησε μέσα μας ο «Λεωνίδας». Ξαφνικά, πιστέψαμε ότι το παιχνίδι θα έκρινε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, θα αποκαθιστούσε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, θα έφερνε την πολυπόθητη ανάπτυξη, ίσως και τα μάρμαρα του Παρθενώνα πίσω! Τα μέσα δικτύωσης γέμισαν με γραφικές φωτογραφίες και ατάκες, με αποκορύφωμα το «έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε».

Και μετά ήρθε ο αγώνας. Η Γερμανία, με τη μισή κανονική της ενδεκάδα, έκανε ζέσταμα. Και κάποια στιγμή πήρε τη νίκη άνετα. Έτσι απλά. Γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα που παίζει ένα πολύ καλό και ευχάριστο ποδόσφαιρο.

Και τότε όμως είχαμε να προβάλουμε το μεγαλείο των Ελλήνων παικτών, που πολέμησαν σαν ήρωες και μας έκαναν υπερήφανους. Παρ’ όλο που η κατοχή της μπάλας ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στην ομάδα της Γερμανίας.

Όλα αυτά πιστεύω ότι είναι δείγμα της ψυχολογίας του Έλληνα και της συμπεριφοράς του και δυστυχώς πιστεύω ότι αφού δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, δε θα αλλάξει ποτέ. Πώς γίνεται να πιστεύουμε ότι ένα παιχνίδι 90 λεπτών θα αλλάξει τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η Ευρώπη ή ακόμα και ότι θα μπορέσει να αναπτερώσει το ηθικό μας; Σε ποιον ακριβώς θα αναπτερώσει το ηθικό; Στον άνεργο πτυχιούχο, το συνταξιούχο των 200 ευρώ, τον έμπορο που βλέπει την επιχείρησή του να κλείνει ή τον οικογενειάρχη που ανοίγει το φάκελο με το εκκαθαριστικό σημείωμα;

Και κάτι ακόμα. Ένα σωρό ειρωνικά σχόλια έγιναν για τη σύσταση της Εθνικής Γερμανίας. Ότι έχει παίκτες Τυνήσιους, Τούρκους και ότι μόνο Εθνική Γερμανίας δε θα έπρεπε να λέγεται. Αλήθεια, ο Πύρρος Δήμας, ο Κάχι Καχιασβίλι, ο Σωτήρης Νίνης, η Μιρέλλα Μανιάνι και ο Ηλίας Ηλιάδης ως τι λογαριάζονται; Ως Έλληνες, ως Βορειοηπειρώτες, ως Αλβανοί ή ως Γεωργιανοί;

Μάλλον για εμάς, ως Έλληνες. Ενώ οι αντίστοιχες περιπτώσεις για τους Ευρωπαίους που… μας φθονούν, ως ξένοι!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey