Λίγα απ’ όλα

14/06/2012 - 14:23

Μπόρεσα επιτέλους να τελειώσω το βιβλίο της Victoria Hislop «Το Νήμα». Είναι η συγγραφέας που έγραψε το «Νησί», που γυρίστηκε σειρά για την τηλεόραση και έγινε επιτυχία. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα, αν εξαιρέσω τα λίγα ιστορικά στοιχεία για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Αυτά.

Βιβλία που διάβασα
Μπόρεσα επιτέλους να τελειώσω το βιβλίο της Victoria Hislop «Το Νήμα». Είναι η συγγραφέας που έγραψε το «Νησί», που γυρίστηκε σειρά για την τηλεόραση και έγινε επιτυχία. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα, αν εξαιρέσω τα λίγα ιστορικά στοιχεία για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Αυτά.

Γιορτούλα αγγέλων
Παρακολούθησα την προηγούμενη Τετάρτη, 6η τρέχοντος μηνός, τη γιορτούλα «επί τη λήξει των μαθημάτων» του 1ου Ημερήσιου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης. Λόγω εκλογών θα δημοσιεύσω λεπτομέρειες την άλλη Πέμπτη.

Απογραφή γεωτρήσεων
Θα μας τρελάνουν αυτοί οι άσχετοι που θέλουν να έχουν λόγο σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους. Περί της απογραφής των γεωτρήσεων πρόκειται, και αρμόδια υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου. Έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τον κόσμο ποιες γεωτρήσεις απογράφονται. Πληροφορήθηκα, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι αφορά τις γεωτρήσεις που έχουν πάρει αρδευτικό ρεύμα. Περιμένουμε.

Κ.Κ.Ε. - ΠΑΣΟΚ
Δεν έχω ψηφίσει ποτέ Κ.Κ.Ε. μέχρι σήμερα, ούτε και η πατρική μου οικογένεια. Ωστόσο, σ’ αυτές τις εκλογές προτιμώ να ψηφιστεί βουλευτής ο κ. Καραγιάννης τού Κ.Κ.Ε., παρά ο κ. Σηφουνάκης τού ΠΑΣΟΚ. Για να συμβεί αυτό, πρέπει οι απανταχού γιαλαντζί κομμουνιστές που ψηφίζουν Βογιατζή, να επιστρέψουν και να ψηφίσουν το κόμμα τους, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το Κ.Κ.Ε.. Ο κ. Σηφουνάκης πρέπει ν’ αποστρατευτεί οριστικά και αμετάκλητα. Μετά πρέπει να έρθει η σειρά του κ. Βογιατζή.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ
Διάβασα την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι λεβέντες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ προς την εφημερίδα «Ε», καθώς και την απάντηση της εφημερίδας. Μου ήρθε στο νου η ρήση τού Λένιν ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Άλλη οδός δεν υπάρχει, ούτε άλλη γνώμη είναι αποδεκτή! Με τον αέρα τού 16,75% φούσκωσαν τα πανιά και τα μυαλά τους, ίππευσαν τον κάλαμον και πορεύονται σε στάδιο δόξης λαμπρόν να σώσουν τη χώρα από τα μνημόνια κ.λπ. κ.λπ.. Τρομάρα τους! Γιατί «το μνημόνιο απειλεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, καθόσον η ιδιότητα του αριστερού στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης είχε καταντήσει επάγγελμα». Θέλω να πιστεύω ότι την προσεχή Κυριακή ο λαός δε θα ψηφίσει με οργή, αλλά με το μυαλό. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί.

Προς ΠΑΣΟΚ και κ. Βενιζέλο
«Όταν το μπουρδέλο, κ. Πρόεδρε, δεν πηγαίνει καλά, αλλάζεις τα κορίτσια και όχι τα κρεβάτια.» Ενώ έχετε κατανοήσει το μέγα πρόβλημα του κόμματός σας, επιμένετε να εκτίθεστε με τα ίδια πρόσωπα, τα φθαρμένα και εν πολλοίς ανίκανα και να ελπίζετε σε πρωτιά... Και στις προσεχείς εκλογές το κόμμα σας θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Δεν καταστρέψατε μόνον οικονομικά τη χώρα μας, αλλά τη διαφθείρατε και ηθικά.

ΔΗΜΑΡ - Φώτης Κουβέλης
Η ήρεμη δύναμη του κοινοβουλίου, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, χωρίς ταλαντεύσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σοβαρό κόμμα, που μπορεί να εμπιστευτεί κάθε εργατικός και φιλοπρόοδος νέος, κάθε νοικοκύρης και όποιος επιθυμεί τη γαλήνη και την πρόοδο. Αποχωρήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί διαφέραμε πολιτικά και δε μας άρεσαν οι ακρότητες, οι αλαζονικές εξάρσεις, και οι «ριζοσπαστικές» ακροβασίες. Ελπίζουμε ότι οι σώφρονες Έλληνες θα το εκτιμήσουν.

«Χρυσή Αυγή»
Οι 437.688 Έλληνες που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή», δεν είναι όλοι Κασιδιάρηδες. Ούτε είναι όλοι φασίστες. Εκείνο που με ανησυχεί, δεν είναι που η «Χρυσή Αυγή» μπήκε στη Βουλή, αλλά το γεγονός ότι ψηφίστηκε από ένα μεγάλο μέρος αστυνομικών, στρατιωτών, αξιωματικών και από πολίτες των Καλαβρύτων και του Διστόμου! Και με ανησυχεί ακόμα περισσότερο ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών «επιδοκιμάζει» το θλιβερό γεγονός που συνέβη στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη. Αυτά με φοβίζουν! Όχι οι ιδέες, όποιες και αν είναι, αλλά η βία.

Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς
Ο Στάλιν έλεγε συχνά ότι «οι μάζες ξεχνούν». Δεν πάνε παρά ελάχιστα χρόνια από τότε που η διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. και τον κ. Καραμανλή το μικρό, αποτέλειωσαν οικονομικά, διοικητικά κ.λπ. τη χώρα. Και έρχεται σήμερα ο κ. Σαμαράς να διεκδικήσει την πρωτιά και να μας σώσει... Αχ, μωρέ λάε!

Απιδιάς Λάκκος
Από σήμερα Τρίτη εγκατασταθήκαμε μόνιμα στην εξοχική μας κατοικία. Είναι αλήθεια ότι οι πολλές όψιμες βροχές και τα χρόνια που βαραίνουν τις πλάτες, καθυστέρησαν την κάθοδο στη θάλασσα.

Απιδιάς Λάκκος, 12-6-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey