Η σκοτεινή «Αυγή» της βίας

13/06/2012 - 14:46

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η βία δικαιολογούνταν ως το ξέσπασμα της «ιερής» οργής του λαού εναντίον των «δοσίλογων» «μνημονιακών» και ως εκ τούτου θεωρούνταν από τους «επαναστάτες» «αντιμνημονιακούς» ως «ιερή» βία.

Όποιος διδάσκει στα παιδιά να πετροβολάν τους γείτονες, να περιμένει ότι κάποια μέρα θα πετροβολήσουν και τον ίδιο το δάσκαλό τους.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η βία δικαιολογούνταν ως το ξέσπασμα της «ιερής» οργής του λαού εναντίον των «δοσίλογων» «μνημονιακών» και ως εκ τούτου θεωρούνταν από τους «επαναστάτες» «αντιμνημονιακούς» ως «ιερή» βία.

Τα γιαουρτώματα, και τα μουντζώματα, οι προπηλακισμοί - ακόμα και οι ξυλοδαρμοί βουλευτών και υπουργών (βλέπε και Χατζηδάκη) -, οι καταλήψεις των δημόσιων χώρων, που βίαζαν την καθημερινή ζωή των κατοίκων της χώρας, προκαλούσαν την... ιερή συγκίνηση και τον «επαναστατικό» ενθουσιασμό τους, ενώ οι «ηρωικοί» κομματάρχες τους διακήρυσσαν πως «δεν θα τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους» οι... «προδότες»!

Κάποιοι τότε - και ο γράφων - επισημαίναμε τον κίνδυνο για το «αυγό του φιδιού» που επωάζεται και ότι «πελεκάμε τα πόδια μας» ως πολίτες της δημοκρατικής πολιτείας.

Και όταν, προχθές, η βία της σκοτεινής «Αυγής» έφτασε να ραπίσει και τους ίδιους τους θιασώτες της «ιερής οργής», θυμήθηκαν το «αυγό του φιδιού» και κατήγγειλαν τη βία ως... ανίερη!

Ίσως, κάποτε - όταν ενηλικιωθούν πια - να καταλάβουν ότι η βία, σε κάθε περίπτωση και με οποιαδήποτε μορφή της, είναι ανίερη, διότι προσβάλλει την ηθική και πνευματική υπόσταση του ανθρώπου, τόσο αυτού που την υφίσταται, όσο και αυτού που την ασκεί· και όσον αφορά τη λειτουργία της Πολιτείας, όταν η βία υποκαθιστά το διάλογο και τρομοκρατεί την αντίθετη άποψη, τότε ακυρώνεται η δημοκρατία και εγκαθίσταται η φασιστική τυραννία.

Μετά το «μνημονιακό» πάτο, στον «αντιμνημονιακό»... άπατο
Μας έλεγαν, μέχρι χθες, πως η φοροκαταιγίδα, οι περικοπές και τα «χαράτσια» έχουν επιφέρει την ολοκληρωτική καταστροφή των επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας και έχουν «φτωχοποιήσει» και εξαθλιώσει το λαό μας.

Σήμερα, οι επίδοξοι κυβερνήτες της 18ης Ιουνίου ανακάλυψαν ότι υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα «έχοντες και κατέχοντες», που μπορούν να σηκώσουν κι άλλα χαράτσια, για να χρηματοδοτήσουν το «οικονομικό πρόγραμμα» του... Λαφαζάνη!

Τα «σαπρόφυτα» του ΠΑΣΟΚ
Πολλοί του «βαθέος» ΠΑΣΟΚ, με όλη τη λάσπη του... βυθού που κουβαλάνε, μετακόμισαν γι’ αλλού: άλλοι για τον Κορυδαλλό τράβηξαν κι άλλοι βρήκαν φιλόξενη στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, μετά και την προσχώρηση του Κίμωνα Κουλούρη, είναι πια βέβαιο πως στις 18 του Ιούνη θα έχουμε και πάλι... σοσιαλισμό!

Στο εναπομείναν, αποκαθαρμένο (;) ΠΑΣΟΚ φαίνεται να θαμποχαράζει μια νέα... ανατολή. Εάν ό,τι καλό απέμεινε από το παλιό κι ό,τι καινούργιο κομίζει η νέα γενιά δέσει με τη γνώση, την ευθύνη και την αρετή, ίσως ξανασμίξουν όσοι μένουν ακόμα πιστοί στην αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την προκοπή του λαού και της χώρας.

Και όποιος επιζήσει!
Κάθε μια ώρα σε όλη την Ελλάδα γίνεται μια ληστεία και έντεκα κλοπές. Κάθε δυο μέρες δολοφονείται ένας άνθρωπος με κίνητρο τη ληστεία. Το 2011 η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε 547 εγκληματικές οργανώσεις.

Και η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της εγκληματικότητας; Αφοπλισμός της Αστυνομίας και των ΜΑΤ!!!
 
Θα λύσουν και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης!
Αυτή τη φορά δεν θα φιλοξενήσουν τους λαθρομετανάστες στη Νομική Σχολή ούτε στο Μέγαρο Υπατίας! Θα τους εφοδιάσουν, λένε, με ταξιδιωτικά έγγραφα και θα τους στείλουν σε όποια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν! Και οι Ευρωπαίοι από τη... χαρά τους θα κλείσουν τα σύνορα των χωρών τους, όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες αλλά και για τους Έλληνες ταξιδιώτες, καταργώντας τη συνθήκη του Σένγκεν για τη χώρα μας.

Έτσι οι Έλληνες που θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό, θα χρειάζονται και πάλι βίζα και θα υφίστανται εξονυχιστικούς ελέγχους στα τελωνεία των ευρωπαϊκών χωρών.

Τέτοια ρετρό... πρόοδος από τις 18 Ιούνη, με τη νέα «σοσιαλιστική» διακυβέρνηση!

Και η Ισπανία στο «μνημόνιο»!
Καλά δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν οι Ισπανοί τους οικονομολόγους τού ΣΥΡΙΖΑ, να μάθουν τη μαγική συνταγή πώς να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της χώρας τους, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν στο μηχανισμό στήριξης και το «καταραμένο μνημόνιο»;

Δημοσιογραφία α λα καρτ ή το άλλοθι της ήττας
Ενόσω δημοσιογράφοι και δημοσιογραφούντες, από το πρωί ως το βράδυ, αναθεμάτιζαν το μνημόνιο, καθύβριζαν τους «μνημονιακούς» ως «προδότες» και «δοσίλογους», ήταν εξαφανισμένη η διαπλοκή των Μ.Μ.Ε. κι όλα πήγαιναν ντρέτα για τους «αντιμνημονιακούς» τού ΣΥΡΙΖΑ. Όταν, όμως, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου άρχισαν οι... αναιδείς δημοσιογράφοι να τους ψιλορωτάν πώς θα μείνει στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη η Ελλάδα εάν προχωρήσουν μονομερώς στην ακύρωση του «Μνημονίου» και πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις άμα σταματήσουν να μας δανειοδοτούν οι εταίροι μας στην Ευρώπη - όταν είναι δεδομένο ότι και χωρίς να πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια, το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας ανέρχεται στα 4,5 δισ. για εφέτος - τότε, περιέργως, οι δημοσιογράφοι, από «υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων» που ήταν μέχρι τότε, μεταμορφώθηκαν σε μίσθαρνα όργανα του «Μαύρου Μετώπου» και υπηρέτες των «διαπλεκόμενων συμφερόντων» των Μ.Μ.Ε., της πλουτοκρατίας και των «τοκογλύφων» της Τρόικας!

Έτσι, μήπως ετοιμάζεται και το «άλλοθι» μιας επερχόμενης ήττας; Μήπως για το σπασμένο «καλάμι» τής 18ης Ιουνίου θα φταίνε τα... «διαπλεκόμενα»;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey