Λίγα απ’ όλα

31/05/2012 - 14:12

Ο κ. Τσίπρας με τους λαϊκισμούς και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, μου θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου λίγο πριν το θρίαμβό του το 1981. Έταζε σε όλους, έδιωχνε βάσεις και Αμερικανούς, φώναζε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο»! Απεδείχθη ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πίστευε.

Διόρθωση
Έγραφα στο «Ε» της 24ης τρέχοντος μηνός και στο σχόλιο «Τοποθέτηση Πινακίδων»: «Αλλά δεν περιμένω ν’ ασχοληθούν με τέτοια ασήμαντα πράγματα... οι φύλακες του Νόμου.» Οι φύλακες του Νόμου έγιναν οι φύλακες του Χάρου! Χριστινάκι, θα σε μαλώσω!

Ο πιο καλός καθηγητής...
Δυο κορίτσια και ένα αγόρι μού ζήτησαν να τα μεταφέρω, από τη θάλασσα, στον Παπάδο. Γνώριζα τους γονείς και τους παππούδες τους. Στην κάσα του «αγροτικού» κάθισαν τα δυο μικρά παιδιά, τα ποδήλατά τους και ένα σκυλάκι. Η μεγάλη κάθισε στη θέση του συνοδηγού. «Δίνω Πανελλήνιες, αλλά θα επιλέξω άλλη σχολή. Με βοήθησε πολύ ο μαθηματικός μου. Δεν είναι μόνον καλός επιστήμων, αλλά και άνθρωπος. Μας πλησιάζει, ενδιαφέρεται για τα προβλήματά μας, μας συμπαραστέκεται. Αφιλοκερδώς όλα.» «Πώς τον λένε το μαθηματικό;» «Παναγιώτη Κουρσουμπά.» Εγώ τι να προσθέσω, φίλοι;

Του κ. Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, κ. πρώην Βουλευτή, έλεγαν: «Προς το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται.» Έκανες μέγα λάθος να τελειώσεις την πολιτική σου διαδρομή μ’ αυτό τον τρόπο. Σου άξιζε ένα καλύτερο τέλος.

Προβλέψεις
«Έγραψες στη στήλη σου ότι δε θα γίνονταν επαναληπτικές εκλογές και ότι θα τα έβρισκαν οι αρχηγοί των κομμάτων. Διαψεύστηκες», μου πέταξε πριν λίγες ημέρες στο Φανάρι της Μυτιλήνης φίλος της στήλης.
Απάντηση: Δεν είναι η πρώτη φορά, φίλε, που διαψεύδομαι. Δεν είμαι βιβλικός προφήτης. Με βάση τα γεγονότα, τις ιστορικές μου γνώσεις και τις πληροφορίες που λαμβάνω, προβλέπω...

ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ
Ο κ. Τσίπρας με τους λαϊκισμούς και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, μου θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου λίγο πριν το θρίαμβό του το 1981. Έταζε σε όλους, έδιωχνε βάσεις και Αμερικανούς, φώναζε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο»! Απεδείχθη ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πίστευε. Ο λαός τον πίστεψε, τον ψήφισε, τον έκανε πρωθυπουργό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ άντλησαν το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους από τη δεξαμενή τού ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκιστών, ρουσφετολόγων, φυγόπονων, ανθρώπων μόνο με δικαιώματα. Εμείς της ΔΗΜΑΡ πήραμε τους νομοταγείς, νοικοκυραίους και άξιους. Τι θα συμβεί στις προσεχείς εκλογές; Δεν είμαι σε θέση να σας πω τη γνώμη μου ακόμα.

Κλοπές στη Γέρα
Ύστερα από σωρεία ζωοκλοπών, κλοπών καυσόξυλων, διαρρήξεων οικιών κ.λπ. κ.λπ., έφτασαν οι κλέφτες να αφαιρούν βενζίνη από τα οχήματα των πολιτών και καύσιμα γενικώς από τις αυλές και τις οικίες. Έχουν γίνει καταγγελίες στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά καμμία δεν είδε το φως της δημοσιότητας στα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας! Ούτε κάποιος παράνομος συνελήφθη! Ευτυχώς στα Πειθαρχικά Συμβούλια των Αστυνομικών, πρόεδρος τοποθετήθηκε δικαστικός και αρκετοί ανεπαρκείς αστυνομικοί θ’ αλλάξουν επάγγελμα. Σύντομα.

Τα παράξενα των γκάλοπ
Σας επαναλαμβάνω, να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στα γκάλοπ. Δεν απηχούν την πραγματικότητα. Οι ερωτώμενοι δεν απαντούν ειλικρινά στους στατιστικολόγους. Κοροϊδεύουν. Ωστόσο να τα διαβάζετε, γιατί πολλά κρύβουν οι «μικρές» ερωτήσεις. Σας παρουσιάζω γκάλοπ τής MARC. Ν.Δ. 25,2%, ΣΥΡΙΖΑ 23,2%, ΠΑΣΟΚ 13,8%, Καμμένος 7%, ΔΗΜΑΡ 5,7%, Κ.Κ.Ε. 5%, «Χρυσή Αυγή» 4%. Το 16,1% ψηφίζει άλλα κόμματα, ή απέχει, ή δεν έχει αποφασίσει κ.λπ. τι θα ψηφίσει. Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τους αρχηγούς των κομμάτων;», ο Κουβέλης συγκεντρώνει το 49,2% των θετικών προτιμήσεων, ο Τσίπρας το 35,7%, ο Σαμαράς 34,9%, ο Καμμένος 30,5%, ο Βενιζέλος 28,9%, η Παπαρήγα 17,5% και ο Μιχαλολιάκος 13,4%. Τέλος, στο ερώτημα ποιον προτιμούν να μας κυβερνήσει, το 46,2% προτιμά Σαμαρά και το 38,4% Τσίπρα. Μέχρι τις εκλογές, πολλά θ’ αλλάξουν ακόμα.

Η Αριστερά που φοβάται την αλλαγή
Κάθε φορά που τα αστικά κόμματα προσπάθησαν να εκσυγχρονίσουν το κράτος ανοίγοντας τα κλειστά επαγγέλματα, μειώνοντας το υπεράριθμο προσωπικό, πουλώντας ή μεταρρυθμίζοντας ζημιογόνες ΔΕΚΟ, επιχειρώντας μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια κ.λπ., εκείνη που αντέδρασε λυσσαλέα ήταν η «προοδευτική» Αριστερά. Τουτέστιν, ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Κ.Ε.. Δυστυχώς, όπως έγραψε ο κ. Γιανναράς στην «Καθημερινή», «καταψηφίζουμε με οργή τους παλιούς, ζητώντας σε καινούργιους δημοκόπους ατόφιο το παλιό». Αυτό είναι ο λαός μας, φίλοι.

Παπάδος, 29-5-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey