Ξεκλειδώσαμε (!) και σας περιμένουμε (;)

31/05/2012 - 14:04

Δεν υπάρχει πιο σκληρή πόρτα στην Αθήνα από τον Κορυδαλλό! Όλοι οι κοσμικοί της πόλης το βλέπω να συνωστίζονται, παρακαλώντας τους φύλακες για ένα ποτάκι στο κελί 33.

Δεν υπάρχει πιο σκληρή πόρτα στην Αθήνα από τον Κορυδαλλό! Όλοι οι κοσμικοί της πόλης το βλέπω να συνωστίζονται, παρακαλώντας τους φύλακες για ένα ποτάκι στο κελί 33. Μύκονος θα γίνει σε λίγο. Όλοι, όσοι είναι κάποιοι σ’ αυτήν την πόλη, έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί. Λάκης Γαβαλάς, γκουρού της μόδας, Βικάρα (σύζυγος Τσοχατζόπουλου), fashion icons, νονοί της νύχτας, μεγαλοαπατεώνες, μεγαλοεγκληματίες, όλη η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας. Αν το καλοσκεφτείς, όσοι γεμίζανε ανέκαθεν τα μπουζουξίδικα! Το όνειρο κάθε ευυπόληπτου κοσμικού θα γίνει ένα Σαββατοκύριακο στο αυτόφωρο. Όλο το Αρσάκειο θα συμβουλεύεται τον οικογενειακό του δικηγόρο: πώς να βρίσει τον αστυνομικό που τον σταματά για τον τυπικό έλεγχο, πόσο αλκοόλ να καταναλώσει για το αλκοτέστ! Σε λίγο καιρό θα περνά η Βίσση την πόρτα των φυλακών για μια private συναυλία: ποιος θα έχει λεφτά από τον έξω κόσμο να την πληρώσει, άλλωστε;

Στον Κορυδαλλό θα εγκατασταθεί μόνιμα τηλεοπτικό συνεργείο από τα μεσημεριανά, θα προστεθεί ειδικός χώρος με σάουνα, τζακούζι, διατροφολόγους, μανικιούρ, πεντικιούρ, εμπορικά κέντρα θα συσταθούν με πανάκριβα outfit, σούσι και σάκε, για να μην ξεχάσω την πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών και το χώρο για solarium. Κι όλα αυτά, ιδιωτικά, πραγματικά exclusive, όπως ανέκαθεν ονειρευόταν η μπουρζουαζία: μακριά από τα δυτικά προάστια και τις δίμετρες λαϊκές. Όπως συμβαίνει σε κάθε αξιοπρεπή τριτοκοσμική χώρα! Η φυλακή θα αποτελέσει ένα άλλοθι πρώτης τάξεως, όπου το προσωπικό απόρρητο θα συμβαδίζει με το νόμο και τα ψηλά τείχη θα κρατούν μακριά τους περίεργους. Άσε που θα μείνουν άνεργοι άπειροι σεκιουριτάδες: επιτέλους θα νομιμοποιηθεί η φύλαξη των επωνύμων από δημόσιους λειτουργούς!

- Όλο τέτοιες ανοησίες σκέφτεσαι!

- Γιατί, ρε Μάγδα;

- Άσ’ τα αυτά και πάμε απέναντι στον «Άτταλο» να δούμε καμμιά ταινιούλα…

- Ξέρεις τι θέλω να δω;

- Ωχ!

- Κάποια από τις παλιές εκείνες ηθογραφικές ελληνικές ταινίες: όπου αυτός είναι σπουδαίος κι αυτή δεν είναι, αλλά τον αγαπά και τότε τη βουτά από το γιακά η Τασώ Καββαδία και την αρχίζει στην επίθεση: «Τι θα πει τον αγαπάς; Ποια είσαι και τον αγαπάς; Τι μπορείς εσύ να του προσφέρεις; Ξέρεις πώς έμαθε αυτός να ζει; Τι είσαι εσύ; Ένα τίποτα είσαι! Με ποιο δικαίωμα τον αγαπάς; Κι εν πάση περιπτώσει, αν τον αγαπάς, εξαφανίσου από τη ζωή του και να του ευχηθείς να βρει κάτι που να του αξίζει!»

- Ναι, και τότε η Μπέτυ Λιβανού φεύγει, ο Γαλανός την κυνηγά, την παντρεύεται και στο τέλος ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

- Μην κοροϊδεύεις, εντάξει; Το μελό είναι από τις υψηλότερες συναισθηματικά αξίες στη ζωή μας.

- Εσύ, χρυσό μου, είσαι drama queen! Οι υπόλοιποι είμαστε όλοι λογικοί άνθρωποι!

- Καλά να κάνετε… Εγώ θα παραμείνω ρομαντική του κερατά: θα ψάχνω να τον δω, για να μου πέσει ο πυρετός, θα την αράζω στον καναπέ, θα τον σκέφτομαι, θα ψάχνω το ίντερνετ και κάθε φορά που θα βρίσκω κάτι από αυτόν, θα νιώθω ότι ο πυρετός είναι σαν την εβδομηντάρα Γιαπωνέζα που κατηφορίζει δυναμικά από το Έβερεστ! Και θα ελπίζω να ξεκλειδώνει τα δικά του συρταράκια ή να χτίσει γύρω μου έναν πύργο, με αλεξικέραυνο, να με φυλακίσει σ’ αυτόν και να με έχει για αποκλειστική χρήση…

- Κι εσύ να ρίχνεις τα μαλλιά σου, για να ανεβεί…

- Αυτό, αυτό! Ο έρωτας είναι η πιο μεγάλη πολυτέλεια κι έχει ως χαρακτηριστικό του την αποκλειστικότητα! Για να μη θυμηθώ ότι είμαι fashionista, κι «αν είναι να περάσω μια ζωή σκλάβος έτσι κι αλλιώς / ας είμαι, λέω, σκλάβος της αγάπης»! Γκανάς, λατρεία, «Γυάλινα Γιάννενα», χρόνια πριν τα ψηλά τείχη!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey