Λίγα απ’ όλα

17/05/2012 - 13:38

Πρόκειται για τη στρεμματική ενίσχυση των αγροτών, η οποία καταβάλλεται από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια. Στους ομαλούς καιρούς, αυτή η επιδότηση δινόταν στους δικαιούχους μπρος - πίσω στις γιορτές των Χριστουγέννων. Εφέτος διανύουμε τον πέμπτο μήνα του χρόνου, και ούτε φωνή...

Προς ΟΠΕΚΕΠΕ
Πρόκειται για τη στρεμματική ενίσχυση των αγροτών, η οποία καταβάλλεται από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια. Στους ομαλούς καιρούς, αυτή η επιδότηση δινόταν στους δικαιούχους μπρος - πίσω στις γιορτές των Χριστουγέννων. Εφέτος διανύουμε τον πέμπτο μήνα του χρόνου, και ούτε φωνή... Αυτή η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, αλλά και οι συνεταιρισμοί, δεν μπορούν να ρωτήσουν τουλάχιστον πότε θα καταβληθεί; Με την ευκαιρία, υπενθυμίζω στους διοικούντες την Ένωση και τους συνεταιρισμούς να βρουν και να διαβάσουν το νόμο του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου «περί ιδρύσεως των συνεταιρισμών», για να ανακαλύψουν πόσες αρμοδιότητες δίνονταν στα νεοσύστατα όργανα. Τότε!

Οι δέκα πλουσιότεροι Έλληνες της Αμερικής
Εξακολουθώ να πιστεύω στο δαιμόνιο του Έλληνα όταν βρεθεί έξω από τα πάτρια εδάφη. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε ν’ αναγνωρίσουμε τις ικανότητες της φυλής μας, μήπως οι άκαμπτοι «αριστεροαστεριστές» μάς χαρακτηρίσουν «Ελληναράδες». Μακριά από εμάς κάθε είδος ακραίου δογματισμού, απ’ όπου και αν προέρχεται. Σήμερα θα σας δώσω τα ονόματα των 10 πλουσιότερων ομογενών μας των ΗΠΑ και το αντικείμενο στο οποίο επενδύουν.

1) Οικογένεια Χασιώτη, 3,3 δισ. δολλάρια, παντοπωλεία - πετρέλαια. 2) Τζων Κατσιματίδης, 2,2 δισ., πετρέλαια, real estate, σούπερ μάρκετ. 3) Τζωρτζ Μίτσελ, 2,2 δισ., ενέργεια, real estate. 4) Μάικλ Τζαχάρις, 1,9 δισ., φαρμακευτικά, 5) Τζωρτζ Αργυρός, 1,8 δισ. δολ., real estate. 6) Ντιν Μητρόπουλος, 1,2 δισ., επενδύσεις, εταιρεία κεφαλαίων. 7) Άλεξ Σπανός, 1,1 δισ., επενδύσεις, εταιρεία κεφαλαίων. 8) Οικογένεια Κάλαμος, 1 δισ., αμοιβαία. 9) Κώστας και Τομ Καρτσότης, 1 δισ., αξεσουάρ. 10) Πίτερ Πίτερσον, 1 δισ. δολ., επενδύσεις.

Η λίστα περιλαμβάνει 50 ονόματα ομογενών και την πήρα από το «Έθνος» της Κυριακής.

Διόρθωση
Σε προηγούμενο σχόλιό μας αναφέραμε ότι από την κατάργηση των συντάξεων και επιδομάτων «μαϊμού» το κράτος θα εξοικονομήσει 2,5 δισ. ευρώ. Τα 2,5 δισ. ευρώ από λάθος έγιναν 25! Συμβαίνουν και αυτά.

Φοβάται το κόμμα
«Όλοι δουλεύουμε για το Κ.Κ.Ε. και το κόμμα φοβάται μην πάει πάνω από 8%. Γιατί τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Πάνω από 8% πρέπει να έχεις ιδέες, προτάσεις, πρόγραμμα. Δε θα μείνεις εις στο να λες πλουτοκρατία και πλουτοκρατία.» - Δ. Μητροπάνος, τραγουδιστής.

Σάββατο βράδυ στης Αμαλίας
Είχαμε πολύ καιρό να κάνουμε μια τέτοια παρέα, όπως τον παλιό καλό καιρό. Η πρόσκληση έγινε απ’ τον ανιψιό μου και το στέκι το όρισα εγώ. Η Αμαλία είναι μια νέα γυναίκα, δραστήρια και καλαίσθητη, που διατηρεί μαζί με το γιο της ένα σύγχρονο παραδοσιακό καφενείο στο Κάτω Τρίτος. Στο έμπα του χωριού. Τα τραπέζια, με πάνινα τραπεζομάντηλα γεμάτα με λουλούδια της εποχής. Πολλά λουλούδια. Άψογη καθαριότητα στους ευαίσθητους χώρους και σ’ όλο το μαγαζί. Εκείνο που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα το κατάστημα, είναι η ποιότητα και η νοστιμιά των εδεσμάτων. Στην κουζίνα δεν την φτάνει κανείς την Αμαλία! Η μουσική ελαφρά, διακριτική. Το «είναι πανσέληνος απόψε κι είν’ ωραία» με την Αλεξίου μού άρεσε περισσότερο αυτήν τη φορά. Δεν τραγουδήσαμε όπως κάνουμε πάντα. Θα το κάνουμε την άλλη φορά που θα πάμε. Περάσαμε όμως όμορφα.

Τα συμφέροντα των κομμάτων
Απ’ όσα έχω ακούσει μέχρι σήμερα, δεν έχω πειστεί ότι η χώρα μπορεί ν’ αλλάξει τη δανειακή σύμβαση, ή τα μνημόνια όπως συνηθίσαμε να λέμε, όταν δεν το θέλουν και οι δανειστές μας. Είμαι και εγώ ένας από τους Έλληνες που επιθυμούν διακαώς να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το Ευρώ, και δεν εμπιστεύομαι τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ. Ακόμα θα ήθελα να έβλεπα μια οικουμενική κυβέρνηση μ’ όλα τα κόμματα πλην Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό εκ των πραγμάτων δε γίνεται. Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει μια προσωρινή κυβέρνηση περιορισμένου βίου.

Τα συμφέροντα των κομμάτων (2)
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει να αυξήσει τα ποσοστά του σε μια νέα αναμέτρηση, αλλά το 16% που του έδωσε η αγανάκτηση του λαού, το διαχειρίστηκε αλαζονικά και αυθάδικα. Πιστεύω ότι θα είναι ο χαμένος των επόμενων εκλογών. Έχουμε καιρό για να πούμε τις απόψεις μας για τα άλλα κόμματα.

Παπάδος, 15-5-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey