Λίγα απ’ όλα

03/05/2012 - 20:47

Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Πλωμαρίτης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών, και μου ζήτησε «συγγνώμη» γιατί καθυστέρησε η ανανέωση της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, για την οποία δεν ευθυνόταν μόνον η υπηρεσία του. Μου συμβαίνει πρώτη φορά να ζητά «συγγνώμη» προϊστάμενος δημόσιας υπηρεσίας από πολίτη για παραλείψεις της υπηρεσίας του. Κάτι αλλάζει;

Κάτι αλλάζει;
Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Πλωμαρίτης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών, και μου ζήτησε «συγγνώμη» γιατί καθυστέρησε η ανανέωση της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, για την οποία δεν ευθυνόταν μόνον η υπηρεσία του. Μου συμβαίνει πρώτη φορά να ζητά «συγγνώμη» προϊστάμενος δημόσιας υπηρεσίας από πολίτη για παραλείψεις της υπηρεσίας του. Κάτι αλλάζει;

Συναντήσεις
Με δική μου πρωτοβουλία συνάντησα το διοικητή του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Κατσιφαράκη, και τον υποψήφιο βουλευτή τής Ν.Δ. κ. Παπαγιαννίδη, χωρίς να τους πάρω συνέντευξη. Ήθελα να τους γνωρίσω μόνο από κοντά.

Έντυπο που έλαβα
Από τον κ. Αριστείδη Καλάργαλη έλαβα δελτάριο με τον ευρηματικό τίτλο «Καλό αιώνα κυρ-Αλέξανδρε». Αναφέρεται στον άγιο των Γραμμάτων Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Είναι η 10η προσφορά του Αριστείδη στη λεσβιακή, κατά το πλείστον, Γραμματεία.

Μπράβο τους
Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου - Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ), με φυλλάδια με λίαν κατατοπιστικό υλικό, ενισχύουν την προσπάθεια για λιγότερο αίμα στην άσφαλτο από τροχαία ατυχήματα. Μπράβο τους!

Ο λύκος κι αν εγέρασε
Για τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σηφουνάκη, πρόκειται. Στο νομοσχέδιο για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση, δέχτηκε 5 τροπολογίες από 4 βουλευτές και 1 υπουργό, οι οποίες θεωρούνται ρουσφετολογικού χαρακτήρα εν όψει εκλογών. Αφορούν τις περιοχές Εύβοιας, Κρήτης, Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Θράκης. Δυστυχώς οι παλαιοκομματικοί πολιτικοί μόνον έτσι έμαθαν να πολιτεύονται. Και να επικρατούν.

Λίγα απ’ εδώ και εκεί
- Την ενοποίηση των προνοιακών επιδομάτων σε ένα, το οποίο θα καταβάλλεται σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα ως 7.540 ευρώ, απαιτεί το Δ.Ν.Τ.
- Λόγω οικονομικής κρίσεως μειώθηκαν τα έσοδα από τα παγκάρια των ναών, ανά την Ελλάδα.
- Από το 2010 - 2011 μειώθηκε η κατανάλωση νερού κατά 5,3% σε σχέση με το 2009. Τα στοιχεία από ΕΥΔΑΠ.
- Πριν από τις εορτές τού Πάσχα θα δοθεί η επιδότηση στους δικαιούχους για τα «μεγάλα» στρέμματα.

Ευχαριστίες
Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο της στήλης κ. Δ. Τσαμουρά, της «ΗΧΩ Α.Ε.», για τα δώρα του (κασέτα). Η στήλη αργεί, αλλά δε λησμονεί τους φίλους.

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου και το ΚΕΘΕΑ οργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 6 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, για τα ναρκωτικά. Ομιλητές: Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ, Ηλίας Μιχαλαρέας, δρ. Ψυχολογίας, και εκπρόσωποι ΚΕΘΕΑ και «Πνοής». Να πάμε, να πάμε. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Το μνημόνιο ενώνει την Αριστερά;
Το διάβασα στο «Βήμα της Κυριακής». Με πρωτοβουλία του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, ύστερα από πολυήμερη προπαρασκευή, συναντήθηκαν στο σπίτι του οι κ.κ. Αλέκα Παπαρήγα, γενική γραμματέας τού Κ.Κ.Ε., Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και Φώτης Κυβέλης, πρόεδρος ΔΗΜΑΡ, και τέλος ο κ. Αλέκος Αλαβάνος. Το θέμα ήταν «Πρόταση εξουσίας από την Αριστερά». Δε θα σχολιάσω, αν και μάλλον πρωταπριλιάτικο είναι. Θα θυμίσω μόνον ότι όσες φορές ενώθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς, συγκέντρωσαν ποσοστό χαμηλότερο από το ποσοστό που συγκέντρωναν τα κόμματα όταν κατέρχονταν μόνα τους στις εκλογές. Τέλος, από πολιτικής πλευράς, τι σχέση μπορεί να έχει η ΔΗΜΑΡ με τους αντιευρωπαϊστές τού ΣΥΡΙΖΑ και του Κ.Κ.Ε.;

Ιχνοστοιχείο - Ψευδάργυρος
Αν έχετε νύχια που σπάζουν εύκολα, αν στα νύχια σας παρουσιάζονται οριζόντιες λευκές γραμμές ή λευκές κηλίδες, τότε είναι σοβαρή ένδειξη ότι ο οργανισμός σας έχει έλλειψη ψευδαργύρου. Για περισσότερες από 25 αρρώστιες ή ανωμαλίες, η χορήγηση ψευδαργύρου έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα. Η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσει ανορεξία, δερματοπάθειες, πτώση μαλλιών, σεξουαλικές ανεπάρκειες, υπερένταση κ.λπ. κ.λπ.. Τροφές με πολύ ψευδάργυρο: κρέας βοδινό, κρόκος αυγού, στρείδια (τα έτρωγε ο Δον Ζουάν), καβούρια, σουσάμι, μαγιά της μπύρας, ηλιόσποροι κ.ά.. Ψευδάργυρο, υπό μορφή θειικού ψευδαργύρου, μπορούμε να προμηθευτούμε και από τα φαρμακεία. Για τους ενήλικες, 15 mg ημερησίως είναι αρκετά.

Αστυνόμο Α΄, κ. Μαϊστρέλλη
Χαίρομαι που παράλληλα με την καταστολή, αρχίσατε και ενημερωτικά μαθήματα στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων για τη χρήση τού ΚΟΚ και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Πορεύεστε συστηματικά. Συστήσατε στα όργανα της Τροχαίας σε ό,τι αφορά νεαρά άτομα 12 - 18 ετών, να χρησιμοποιούν περισσότερο τη σύσταση, παρά την τιμωρία. Και αγάντα.

Παπάδος, 3-4-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey