Λιοντάρια μου…

03/05/2012 - 20:00

Αδελφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια! Και δεν είναι παράξενο. Απεναντίας. Στην εποχή μας το έδαφος είναι ιδιαιτέρως παραγωγικό ώστε να ευδοκιμούν τέτοιου είδους μαλλιοκουβαρισμοί!

Αδελφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια! Και δεν είναι παράξενο. Απεναντίας. Στην εποχή μας το έδαφος είναι ιδιαιτέρως παραγωγικό ώστε να ευδοκιμούν τέτοιου είδους μαλλιοκουβαρισμοί!

Δεξιοί που βγαίνουν από αριστερά, κάποιες στιγμές δεξιόστροφα και άλλες αριστερόστροφα! Αριστεροί που θέλουν να πλησιάσουν τους κεντροαριστερούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν κάνει μακροβούτι στα φιλελεύθερα-νεοφιλελεύθερα νερά, με πατριωτική μάσκα και αναπνευστήρα!

Κάποιοι θέλουν νε παραμείνουμε στο Ευρώ και να επαναδιαπραγματευθούμε όλες τις πτυχές των μνημονίων. Άλλοι μάς θέλουν εκτός Ευρώπης και με δραχμές στην τσέπη. Με το «πετρέλαιο του Τσάβες» και τα «δανεικά των Κινέζων», όπως αναφέρουν ειρωνικά οι αντίπαλοί τους.

Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που μας θέλουν με… «απ’ όλα»! Ευρώ στη μια τσέπη για τα «έξω» και δραχμές στην άλλη, για τα «μέσα»!

Βρείτε μου τώρα εσείς, αν έχετε τα κότσια και κυρίως το υπόβαθρο, τους «συγγενείς ιδεολογικά χώρους», για τους οποίους ακούμε διάφορα τις τελευταίες μέρες…

Αυτά και άλλα τόσα συνθέτουν τον προεκλογικό αχταρμά και θολώνουν ακόμη περισσότερο τα ούτως ή άλλως θολά πολιτικά νερά. Αν και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε με σιγουριά ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο! Μέχρι και αυτό θα ζήσουμε…

Είναι ικανοί να ανακοινώσουν τις εκλογές τη Μ. Τρίτη, να δώσουν όλες τις υπόλοιπες μέρες την προεκλογική «μάχη» και να μας καλέσουν να ψηφίσουμε την Κυριακή του Πάσχα! Μάλιστα φοβάμαι πως με την ανά 15νθήμερο επικοινωνία μας, το μόνο που θα προλάβω να γράψω για τις εκλογές, θα είναι το αποτέλεσμα! Δεν αποκλείεται δε, να είμαι εντελώς ανεπίκαιρος!!!

Ωχ, αδελφέ…

Θέτω συνεχώς το ίδιο ερώτημα σε φίλους και γνωστούς και απ’ ό,τι βλέπω, δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Όλος ο κόσμος το ίδιο ερώτημα θέτει. «Τι θα ψηφίσουμε;» Δεν ξέρω αν κάνω την ερώτηση εν είδει Δημοσκοπήσεως ή αν κατά βάθος ψάχνω να βρω «συγγενείς ιδεολογικά ανθρώπους», για να ακουμπήσω τις ελπίδες μου. Όπως και να ‘χει, το αποτέλεσμα είναι δραματικά… ίδιο!!!

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, θα μου απαντήσουν με ερώτηση (εσύ τι λες;) ή θα μου ξεκαθαρίσουν αμέσως πως «δεν πρόκειται να στηρίξουν τα δύο μεγάλα κόμματα». Αν επιμείνω στο ερώτημά μου, που συνήθως αυτό κάνω, και ζητήσω συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, θα εισπράξω το μεγαλοπρεπές… «δεν ξέρω»…

Εδώ καταλήξαμε λοιπόν.

Διανύσαμε μια μεγάλη και δύσκολη πορεία ως σήμερα, με πολλά εμπόδια, σε ιδιαίτερα πιεστικό περιβάλλον, θυσιάζοντας πολλά αγαθά της καθημερινής μας ζωή, κάποιοι από εμάς και την ίδια τη ζωή τους, για να αποδειχθεί στο τέλος πως η πορεία μας ήταν σπιράλ και μάλιστα προς τα κάτω. Σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως στο πολιτικό επίπεδο.

Αν παρακολουθήσετε ένα οποιοδήποτε πολιτικό talk show, άνετα θα διακρίνετε το χονδροπετσισμό που περιβάλλει ακόμα και σήμερα αυτή την κάστα ανθρώπων.

Την ώρα που οι διαχωριστικές γραμμές θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτες και ο λόγος τους συγκεκριμένος, χύνουν μελάνι με τις αοριστολογίες και κατακερματίζουν τα κόμματα για να χάσει ο λαός το στόχο του.

Αν χάσεις το στόχο, τα παρατάς. Έτσι, εάν και όταν φτάσεις πάνω από την κάλπη αναποφάσιστος, εύκολα γέρνεις να ακουμπήσεις εκεί που πάντα ακουμπούσες.

Το λιοντάρι διαλέγει το στόχο πριν επιτεθεί στο κοπάδι και μένει απόλυτα προσηλωμένο πάνω του…

Για να μας δω… λιοντάρια μου…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey