Σήμερον κρεμάται επί ξύλου!

03/05/2012 - 19:30

- Σήμερον κρεμάται επί ξύλου! - Γιατί; Δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι; Την εφορία; - Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται…

- Σήμερον κρεμάται επί ξύλου!

- Γιατί; Δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι; Την εφορία;

- Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται…

- Πολύτεκνος, απολυμένος κι αυτός;

- Ράπισμα κατεδέξατο...

- Από τον Πάγκαλο θα ήτανε. Θα τον πέρασε για δημόσιο υπάλληλο και θα του έχωσε μια «να, κοπρίτη!».

- Ύλοις προσηλώθη...

- Κι εμείς, Κύριε, στα καρφιά, είμαστε! Με αβέβαιο παρόν, αβεβαιότερο μέλλον κι ένδοξο παρελθόν! Έλληνες δεν είμαστε; Η κατάρα του γένους!

- Λόγχη εκεντήθη...

- Αυτό, ξέρω, το έκανε ο Σόιμπλε. Ο Σαρβκοζί έπλενε τα χεράκια του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος. Το κοινοτικό συμφέρον αγαπά μόνο τους τραπεζίτες, τα νούμερα και την Αρεία Φυλή! Ανέκαθεν μισεί τους Ναζωραίους. Γι’ αυτό επινοήθηκε η Συνθήκη του Σένγκεν: Άντε, σου λέει, να πάρει πάλι αυτός τους 12 και να περιφέρεται εντός συνόρων της Ένωσης. Ποιος θα πληρώσει τη δαπάνη μετακίνησης; Δεν είναι καν συνδικαλιστής τής ΔΕΗ….

- Προσκυνούμεν σου τα πάθη, Χριστέ!

- Σταύρωσον! Ούτε να το συζητείς! Ανάμεσα σε δύο κακούργους. Ο ένας ο Παπακωνσταντίνου: οδήγησε τη χώρα στο χάος! Επειδή όμως επίκεινται εκλογές, κρίθηκε σκόπιμο να εξασφαλιστεί ειδικός χώρος στην Αμυγδαλέζα, ώστε να παραμείνει ο Κατάδικος Ναζωραίος μέχρι τότε. Επί τούτου θα μεριμνήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Στο παρελθόν επάταξε και τη 17η Νοέμβρη. Ξέρει από τρομοκράτες αυτός!

- Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν!

- Δηλαδή ανήμερα το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ θα φύγει το Δ.Ν.Τ.; Θα γίνει το θαύμα της Κανά και θα επιστρέψουν οι μισθοί στα περσινά; «Σύνταξη, δεύρο έξω!» θα αναφωνήσει ο Αναστημένος και αυτομάτως οι συνταξιούχοι θα ανακουφιστούν; Θα σταματήσει η ξευτίλα με τις συλλογικές συμβάσεις; Αυτόν θέλουμε για Πρωθυπουργό! Ο Μεσσίας θα μας σώσει!

- Δηλαδή μόνον ένα θαύμα περιμένουμε;

- Γιατί, δεν το ήξερες;

- Και τότε πώς συνεχίζουμε να ελπίζουμε;

- Επιβάλλεται να ελπίζουμε! Φήμες θέλουν τον Παπαδήμο να ανακοινώνει ότι φέτος ειδικά αναβάλλεται η Ανάσταση. Ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία δεν κατάφερε να πληρώσει τους φόρους του οικογενειακού του τάφου, ο χώρος σφραγίστηκε και μόνον τα τριάκοντα αργύρια μπορούν να σώσουν φέτος την τιμή του Τετιμημένου. Πλην ο Ιούδας αυτοκτόνησε, σαν το φαρμακοποιό, στο Σύνταγμα, κι οι πρώτοι περαστικοί που έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, τα τσέπωσαν για να συμπληρώσουν τη δόση του στεγαστικού τους.

- Τουλάχιστον, πριν σταυρωθεί, δεν προλαβαίνει να μας κάνει ένα θαύμα, ένα μόνο θαυματάκι;

- Με τόσα στραβά που υπάρχουν γύρω σου, διάλεξε εσύ και κάνε μόνο μια ευχή, να δω τι θα διαλέξεις.

- Υγεία! Υγεία!

- Το καλό που σου θέλω, γιατί με το χάλι των νοσοκομείων και με τα γενόσημα του Λοβέρδου, θα τον ακούσεις κι εσύ τον Κύριο να ψιθυρίζει: «Αλήθεια σου λέγω, απόψε θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο».

- Αυτό στον κακούργο δεν το είπε;

- Ουί!

- Δηλαδή, θα πάει ο Παπακωνσταντίνου στον Παράδεισο;

- Γιατί κι εκεί δε χρειάζεται να ξεσπάσει μια κρίση; Τόση νωχελική τελειότητα, τόση άμεμπτη ηθικότητα, καταντά βαρετή. Άσε να κυβερνήσει κι εκεί κανένα μήνα όποιος μας κυβέρνησε τα δύο τελευταία χρόνια, να δει κι η Αγιότης τους πόσα απίδια βάζει ο σάκος! Ίσως τότε μας λυπηθούν!

- Και τι θα γίνει;

- Το καταπέτασμα του Ναού θα σχισθεί στα δύο, μισό θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και μισό η Νέα Δημοκρατία, το σύμπαν θα ξαναγεννηθεί κι εμείς δε θα δίνουμε μίζες, φακελάκια, θα απεργούμε, δε θα έχουμε πιστωτικές, ούτε στεγαστικά. «Μόνο αγάπη χρειάζεται η ζωή μας. Γιατί είναι μικρή», όπως λέει κι ο Ιωάννης.

- Ο Ευαγγελιστής;

- Ο Πάριος!

- Καλή Ανάσταση, μωρό μου! Και πρόσεξε τη δεύτερη φορά που θα ‘ρθεις για να ζήσεις…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey