Λίγα απ’ όλα

03/05/2012 - 19:06

Το 2005 η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου δέχτηκε επίτροπο της Τράπεζας της Ελλάδος γιατί παρουσίασε οικονομικές δυσλειτουργίες. Επί δυόμισι ώρες το μεσημέρι της Πέμπτης, οι κ.κ. Πατέστος και Καλογρίδης, αμφότεροι πρόεδροι της Συνεταιριστικής, προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο για τις ευθύνες όλων των άλλων, πλην των δικών τους.

Καλογρίδης - Πατέστος
Το 2005 η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου δέχτηκε επίτροπο της Τράπεζας της Ελλάδος γιατί παρουσίασε οικονομικές δυσλειτουργίες. Επί δυόμισι ώρες το μεσημέρι της Πέμπτης, οι κ.κ. Πατέστος και Καλογρίδης, αμφότεροι πρόεδροι της Συνεταιριστικής, προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο για τις ευθύνες όλων των άλλων, πλην των δικών τους. Συμφωνώ απόλυτα αυτήν τη φορά με την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι στη Συνεταιριστική πρέπει να μπει οικονομικός εισαγγελεύς για να ξεδιαλύνει «τα επιμέρους συμφέροντα που κυριάρχησαν κατά καιρούς και κατέστρεψαν το εγχείρημα που θα μπορούσε να αποτελέσει δυνατό εργαλείο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας». Στους εργαζόμενους στη Συνεταιριστική είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί.

Παπαδέλλης και Βερβέρης
Βγήκαν και με δημόσιες ανακοινώσεις διεχώρησαν τις θέσεις τους απ’ το τωρινό ΠΑΣΟΚ, με διάφορα επιχειρήματα. Έχουν κάθε δικαίωμα. Ξέχασαν, όμως, την αρχαία ρήση ότι «η σιωπή είναι χρυσός». Γιατί όποια αξιώματα και αν κατέλαβαν στο παρελθόν, πραγματοποιήθηκαν με τις ευλογίες και την επιρροή τού ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά δε θα τους γνώριζε ούτε «ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους».

Μάθετε και τούτο
- Ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, σημερινός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, υπήρξε στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού στα νιάτα του!
- Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως φοιτητής, ήταν στέλεχος της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και είχε ομηρικούς καβγάδες με το φοιτητή της Νομικής Ευάγγελο Βενιζέλο.
- Ο νυν αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, γιος δικηγόρου, το 1975 άνηκε στην Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις, πέρασε από το ΚΟΔΗΣΟ, το Ρήγα Φεραίο και το 1985 κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ. Παρακάτω περισσότερα, λίαν ενδιαφέροντα.
- Το ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές τού 2007 ψήφισαν στο νησί 5.333 άτομα, ενώ στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, μόλις 1.579. Κάτι είναι και αυτό.

Ευάγγελο Βενιζέλο, πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
Πρώτα τα θετικά: Είναι 55 ετών, παντρεμένος από το 1980 με τη δικηγόρο Βασιλική Αποστόλου Μπακατσέλου και έχουν μία κόρη απόφοιτο της Νομικής. Στα τέσσερα χρόνια ο Βενιζέλος τελείωσε τη Νομική και πραγματοποίησε νομικές σπουδές στο Παρίσι. Είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου από το 1984 στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μιλά γαλλικά, αγγλικά, είναι καλός ρήτορας και πολύ έξυπνος. Από το 1993 μέχρι σήμερα εκλέγεται βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει υπουργός στα Υπουργεία Προεδρίας Κυβερνήσεως (υφυπουργός), Τύπου και Μ.Μ.Ε., Μεταφορών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Άμυνας, Οικονομικών, αντιπρόεδρος κυβερνήσεως.

Αρνητικά: Υπήρξε μέγας πολέμιος του ΠΑΣΟΚ απ’ το 1974. Η φράση «κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι μια σφαίρα στην καρδιά του ελληνικού λαού» ήταν του αρχηγού του, Γ. Μαύρου, και δικιά του. Μέχρι το 1980 διατίθετο εχθρικά στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Πριν ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ το 1985, πέρασε από Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις, ΚΟΔΗΣΟ, Ρήγα Φεραίο. Ως υπουργός Μεταφορών ψήφισε νόμο που υποχρέωνε το κράτος να καλύπτει τα ελλείμματα της ΓΕΝΟΠ. Είναι φιλόδοξος. Από όποιο υπουργείο και αν πέρασε, πλην Οικονομικών, δεν άφησε σημαντικό έργο. Για τη θητεία του στο Υπουργείο Οικονομικών θα κριθεί απ’ τις επερχόμενες γενιές! Δεν τον εμπιστεύομαι ως πολιτικό.

Ευρεσιτεχνίες στην Ευρώπη
Πρέπει πια να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε ο περιούσιος λαός, ούτε ο πλέον έξυπνος. Χωρίς να παραγνωρίζω ότι καταφέραμε να επιζήσουμε μέχρι σήμερα, παρά τις προσμείξεις με άλλες φυλές, διατηρώντας τη φυλετική μας αυτοτέλεια και το δαιμόνιο. Σήμερα θα σας δώσω μερικά στοιχεία για τις αιτήσεις ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν στο αρμόδιο γραφείο τής Ε.Ε. το έτος 2010 για κατοχύρωση, για να συγκρίνετε: Από τα 16 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε τρίτοι από το τέλος, με 85 μόνον αιτήσεις! Όταν η Γερμανία κατέθεσε 27.354, η Γαλλία 9.530, η Ολλανδία 5.957, η Αγγλία 5.402, η Ιταλία 4.088 κ.λπ..

Πολιτικές σκέψεις
Θα σας γράψω σήμερα τις πολιτικές μου απόψεις σχετικά με το τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Αυτοδυναμία δεν προβλέπεται για κανένα κόμμα.

Σενάρια: 1ον. Συνεργασία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό Σαμαρά, αντιπρόεδρο Βενιζέλο, υπουργό Οικονομικών Παπαδήμο. 2ον. Συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό Παπαδήμο. 3ον. Συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με εναλλαγή στους ρόλους κάθε δύο χρόνια (πρωθυπουργός Βενιζέλος, αντιπρόεδρος Σαμαράς).
ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, εκτός Βουλής. Αυτά ισχύουν με τους σημερινούς συσχετισμούς των κομμάτων. Αύριο είναι μια άλλη ημέρα!

Παπάδος 27-3-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey