Λίγα απ’ όλα

27/04/2012 - 22:05

Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης
Ξάφνιασε πολλούς συντοπίτες μας ο αποκλεισμός του κ. Γιαννέλλη από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.. Τον κ. Γιαννέλλη τον απέκλεισαν η ποσόστωση, η ηλικία του και η ανανέωση των ψηφοδελτίων τής Ν.Δ., ανά την Ελλάδα. Κανένας άλλος. Έχει δίκιο ο πρώην βουλευτής να παραπονιέται ότι δεν τον ειδοποίησαν εγκαίρως, για να μην αρχίσει τις επισκέψεις στα χωριά και να μη δημιουργήσει εκλογικό κέντρο. Πρέπει να επαναλάβω ότι ο κ. Γιαννέλλης φεύγει φτωχότερος από την πολιτική και αυτό, εις τα υπόψη. Επειδή ο κ. Σαμαράς τού έχει υποχρέωση, τον βλέπω μετά τις εκλογές διοικητή σε μεγάλο οργανισμό ή υφυπουργό.

Η στήλη έχει πάντα καλές πληροφορίες.

Το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε.
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο κύκλος για τους κ.κ. Κόρακα και Σκοπελίτη έκλεισε και έπρεπε ν’ ανανεωθεί το ψηφοδέλτιο. Το Κ.Κ.Ε. μετά τα σαλταρίσματα των Δαμανάκηδων, Ανδρουλάκηδων κ.λπ. είναι πολύ προσεκτικό στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του. Προτιμά πρόσωπα μη προβεβλημένα, αλλά απόλυτα πιστά στο κόμμα, χωρίς φιλοδοξίες και προπάντων εκτελεστές των εντολών του Περισσού. Ποιος θα εκλεγεί; Μου μυρίζει άρωμα γυναίκας.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής του Τοπικού Κ.Κ.Ε., όταν πρόκειται να βγει στην τηλεόραση ή να μιλήσει στο ραδιόφωνο, να μελετά καλά τα κείμενα που του γράφουν.

Προεκλογικά προγνωστικά
Μην παίρνετε τοις μετρητοίς τα προγνωστικά που δίνουν τα κανάλια και γράφουν οι εφημερίδες. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί οι ερωτώμενοι δεν απαντούν ειλικρινά. Τους παραπλανούν. Και καλά κάνουν. Εφτά στους δέκα κλείνουν το τηλέφωνο στις εταιρείες προγνωστικών. Ο κόσμος είναι οργισμένος. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα οδηγήσει αυτή η οργή. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι εκλογές θα δώσουν κυβέρνηση υποχρεωτικά. Επαναληπτικές εκλογές δε θα υπάρξουν. Με τίποτα.

Σαν το κρασί...
Το διάβασα σε κάποιο βιβλίο και σας το μεταφέρω: «Το καλό κρασί σε φέρνει στο κέφι. Το κέφι σε κάνει να έχεις καλή διάθεση. Η καλή διάθεση σε κάνει να σκέφτεσαι καλά. Οι καλές σκέψεις σε οδηγούν σε καλές πράξεις. Οι καλές πράξεις σε οδηγούν στον παράδεισο.

Συμπέρασμα: Το καλό κρασί σε οδηγεί στον παράδεισο» (John Minsheu, 16ος αιώνας)

Εγκαίνια μικροβιολογικού
Η κ. Βασιλική Φ. Πλούκου, ιατρός βιοπαθολόγος-μικροβιολόγος, εγκαινίασε το μικροβιολογικό ιατρείο της στον Παπάδο, το Σάββατο 21 Απριλίου. Στη νέα επιστημόνισσα η στήλη και ο γράφων εύχονται κάθε επιτυχία στο έργο της.

Πρώην Δήμος Ευεργέτουλα
Ο «Καλλικράτης», φίλοι, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Λέσβου, χωρίς να λύσει ούτε ένα. Έφτιαξαν ένα δήμο τεράστιο, χωρίς οι διάφοροι Ραγκούσηδες και οι μαθητευόμενοι μάγοι του αρμόδιου υπουργείου να σκεφτούν ότι η Λέσβος δεν έχει το μέγεθος της Πάρου, του Αγίου Ευστρατίου ή των Ψαρών και άλλων μικρών νησιών. Με αποτέλεσμα να τρέχει σαν τον αείμνηστο Βέγγο ο φίλος μου ο δήμαρχος και να μην προλαβαίνει. Και να βρίσκονται μερικοί κοντόφθαλμοι να τον βρίζουν και από πάνω. Μου παραπονέθηκαν κάτοικοι του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα ότι έχουν πάρα πολύν καιρό να πληρώσουν τέλη ύδρευσης! Για φαντάσου να υπάρχουν άνθρωποι τη σήμερον ημέρα που να θέλουν να πληρώσουν... Είναι οι νοικοκυραίοι.

Του κ. Κατσιφαράκη
Είχε κλείσει ραντεβού η κυρία για την Παρασκευή 20 τρέχοντος μηνός, σε κλινική του Βοστανείου Νοσοκομείου. Το ραντεβού κλείστηκε από το Γενάρη, αν δεν κάνω λάθος. Προσήλθε η ασθενής την ορισμένη ημερομηνία, αλλά γιατροί δεν υπήρχαν... Το ραντεβού ορίστηκε για το τέλος Μαΐου! Γνωρίζω ότι δεν ευθύνεστε εσείς, κ. Διοικητά, αλλά ο αείμνηστος Γεννηματάς, που έφτιαξε ένα ΕΣΥ ιατροκεντρικό, χωρίς να προστατεύει τους πολίτες. Εσείς ξέρετε τι εννοώ!

Επικοινωνία υποψηφίων
Πάντα διαφωνούσα με την τακτική των υποψήφιων βουλευτών, όλων των κομμάτων, να γυρίζουν στα χωριά, να σφίγγουν χέρια, να χαϊδεύουν αυτιά, να τάζουν ρουσφέτια και να μοιράζουν πλήθος ανακοινώσεων, που κανένας δε διάβαζε. Η τακτική της χαρτούρας εγκαινιάστηκε από το Κ.Κ.Ε. και τη μιμήθηκαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Διευκρινίζω ότι το Κ.Κ.Ε. ούτε τάζει ούτε χαϊδεύει αυτιά. Να ‘μαστε δίκαιοι. Οι καιροί άλλαξαν, το πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε από την ανικανότητά του και η επικοινωνία πρέπει ν’ αλλάξει. Κολακεύεται ο ταλαίπωρος ψηφοφόρος όταν λάβει ένα προσωπικό γράμμα... από τον υποψήφιο! Μια ιδέα, φίλοι υποψήφιοι.

Παπάδος 24-4-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey