29 Μαΐου 1453 ημέρα Τρίτη

01/06/2018 - 14:25

 

Πριν από 565 χρόνια, οι Τούρκοι με σουλτάνο τον Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή, ύστερα από πολύμηνη πολιορκία εκπόρθησαν την Πόλη και την κατέχουν μέχρι σήμερα.

Η Πόλη εκπορθήθηκε «από την αδυναμία στην οποία βρέθηκε το τυφλωμένο από το αντιλατινικό του πάθος βυζαντινό έθνος να κάνει την αναγκαία για την επιβίωσή του και απαραίτητη για τη διατήρηση του κράτους του μεταβολή» Ελένη Αρβελέρ.  Και συμπληρώνει ο εθνικός μας ποιητής Παλαμάς «σαν πόρνη εκαρτέραγε τον Τούρκο να την πάρει».

29 Μαΐου 1453 ημέρα Τρίτη (2)

Οι μόνοι που μπορούσαν ν’ ανατρέψουν την πτώση της Πόλης ήταν τα ομόθρησκα κράτη της Δύσης και ιδιαίτερα η Ιταλία του Πάπα.

Αλλά το 1204 η τέταρτη σταυροφορία που ξεκίνησε από την Ευρώπη, με τις ευλογίες του Πάπα, για να απελευθερώσει τους Αγίους Τόπους από τους Οθωμανούς κατακτητές, παρεξέκλινε της πορείας της, κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη και την κατείχε πάνω από πενήντα χρόνια.

Στο διάστημα αυτό διαγούμισαν τον πλούτο της, κατέστρεψαν και μετέφεραν στη Δύση τα έργα τέχνης, βίασαν, σκότωσαν αμάχους και γενικά φέρθηκαν χειρότερα από πρωτόγονους βαρβάρους. Γι’ αυτό οι Βυζαντινοί προτίμησαν «... το Τούρκικο φέσι από την Λατινική καλύπτρα!».

Γιάννη Μπουτάρη δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Μπορείτε να θαυμάσετε τον Μουσταφά Κεμάλ ως τον Τούρκο αναμορφωτή, είναι μέσα στα καθήκοντά σας να επιδιώξετε την τουριστική συνεργασία με την γείτονα χώρα, μπορείτε ακόμα να έχετε θέση για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να χ...τε τις εκατό χιλιάδες Έλληνες που πετσόκοψαν οι Τσέτες του Κεμάλ. Ποιος είστε εσείς που δεν σέβεστε τους νεκρούς μας και τα παιδιά των Ελλήνων Ποντίων; Λυπάμαι!

Τάσος Γιαννίτσης 2001

Αν το μακρινό 2001 άφηναν τον καθηγητή Γιαννίτση υπουργό στην κυβέρνηση Σημίτη, να εφαρμόσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιό του δεν θα αντιμετωπίζαμε σήμερα τους Κατρούγκαλους και τις μειώσεις των συντάξεων το 2019.

Αντέδρασε τότε, το «βαθύ» Πασόκ με ορισμένους βουλευτές και ματαίωσαν την εφαρμογή του νομοσχεδίου του κ. Γιαννίτση. Τι πρότεινε τότε ο υπουργός: να μην απονέμεται καμία σύνταξη πριν τα 65 χρόνια! Το ποσοστό αναπλήρωσης εισοδήματος να περιοριστεί από 110 - 130% στο 80%. Μ’ άλλα λόγια να μην υπάρχουν συντάξεις με δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας και οι συντάξεις να μην είναι μεγαλύτερες από το μισθό του εν ενεργεία υπαλλήλου.

Τι γίνεται σήμερα

Το όριο ηλικίας από 65 έγινε σήμερα 67 και το 2019 ο συνταξιούχος θα λαμβάνει σύνταξη, το 50% του μισθού. Δηλαδή, αν ένας υπάλληλος έχει μισθό 1000 ευρώ μηνιαίως με το νόμο Κατρούγκαλου θα πάρει σύνταξη 500 ευρώ, ενώ με το σχέδιο του κ. Γιαννίτση θα έπαιρνε σήμερα 800 ευρώ.

Κάτι ανάλογο είχε προτείνει ο τότε υπουργός υγείας, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Ένα ταμείο Ασφάλισης και περίθαλψης για την υγεία. Αν αυτά τα δύο τα εφαρμόζαμε από τότε δεν θα κλαίγαμε τη μοίρα μας σήμερα! Στερνή μου γνώση...

Δικαστικά επίκαιρα

Παραιτήθηκε λίγες ημέρες πριν την συνταξιοδότησή του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελαρίου. Ο κ. Σακελαρίου ήταν επιλογή του «βαθέως» Σύριζα, γιατί ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος είχε προτείνει τον κ. Δημοσθένη Περτούλια. Δυστυχώς, η παραίτηση του κ. Σακελαρίου δεν επιφέρει κανένα προσωπικό ή υπαρξιακό κόστος, αφού η θητεία του λήγει σ’ ένα μήνα, για να θεωρηθεί «ηρωική έξοδος»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το λαό

Τα «παιδιά του λαού» τα περισσότερα πέρασαν απ’ τις ΚΟΒΕΣ του ΚΚΕ και γαλουχήθηκαν με τα νάματα του σοσιαλισμού, φοβούνται το λαό και ζητούν την προστασία της Αστυνομίας. Ποιος θα το ‘λεγε!

Ο κ. Πρωθυπουργός έχει σε καθημερινή βάση δυο - τρεις αστυνομικές κλούβες έξω από το Μαξίμου, το σπίτι του, η γυναίκα του, τα παιδιά του έχουν τη δική τους φρουρά. Άλλοι αστυνομικοί τον ακολουθούν κατά τις εξόδους του. Άγνωστος ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το λαό (2)

Ερχόμαστε τώρα στους υπουργούς της κυβέρνησης:

Ο Φλαμπουράρης απασχολεί 15 αστυνομικούς για την προσωπική φύλαξη και 20 αστυνομικούς για το σπίτι του στα Εξάρχεια, ο Τσακαλώτος 15, ο Παππάς 12, ο Κουρουπλής 12, ο Σπίρτζης 10, ο Δραγασάκης 10, η Αχτσιόγλου 9, ο Πολάκης 9, η Γεροβασίλη 9, ο Κοντονής 9 και όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί από πέντε. Προσθέστε τώρα τη φρουρά στους πρώην πρωθυπουργούς, προέδρους Βουλής, πρώην προέδρους Δημοκρατίας, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και φθάνεις σε ένα σύνολο 3.500 αστυνομικών. Που να περισσέψουν για την ασφάλεια των πολιτών...

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey