20 Αυγούστου, η έξοδος απ’ τα Μνημόνια

12/06/2018 - 15:22 Ενημερώθηκε 12/06/2018 - 15:23

Μήνες ενενήντα έξη, ολάκεροι!! Απ’ την Άνοιξη του 2010 που ο μοιραίος Γ. Παπανδρέου μας ανακοίνωσε απ’ το Καστελόριζο ότι «κατάφερε» να μας ρίξει στα βράχια των διεθνών τοκογλύφων, του ΔΝΤ και των εταίρων, συμμάχων μας στην Ε.Ε. Χρόνοι οκτώ, δίσεκτοι και πονεμένοι για όλους μας! Για όλο τον Ελληνικό λαό, εκτός για κάποιους που πάντα καταφέρνουν να επωφελούνται στις εθνικές καταστροφές (εθνικοί μειοδότες, μαυραγορίτες, κουκουλοφόροι, κ.α.). Οι βασανιστικοί χρόνοι της μνημονικής κατοχής. Της κατά 25% εσωτερικής υποτίμησης.

Η στα οκτώ αυτά μαρτυρικά χρόνια χαίνουσα πληγή του λαού μας, φαίνεται ότι τον Αύγουστο ίσως αρχίσει να επουλώνεται. Ατυχώς όμως ο πόνος και το δάκρυ για χρόνια ακόμη θα μας συνοδεύουν. Και αυτό, γιατί είναι πολλά τα λεφτά! Ενώ η ωμή πραγματικότητα είναι αυτή, η αντιπολίτευση (αξιωματική, ήσσονα) εγκαλεί την Κυβέρνηση γιατί στα τριάμισι χρόνια διακυβέρνησής της δεν έλυσε το «Γόρδιο δεσμό» του τερατώδους αυτού χρέους,. Αυτόν, που οι ίδιοι «έπλεκαν» μεθοδικά στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης. Εγκαλούν, οι «ες αεί» εγκαλούμενοι!

Οι εκπρόσωποι της του 21ου αιώνα εθνικής τραγωδίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτοί, που χρέωσαν τον Ελληνικό Λαό με τόσα δισεκατομμύρια. Εδώ χρέωσαν τα ίδια τους τα κόμματα με ~400 εκατομμύρια Ευρώ, το Λαό θα λυπόντουσαν;

Έχουν δε το θράσος να θέλουν ο Λαός να πάψει να έχει πολιτική μνήμη. Να αποκτήσει μνήμη χρυσόψαρου!

Άραγε, συνειδητοποιούν ότι η μεγέθυνση του ΣΥΡΙΖΑ του 3%, σε κόμμα εξουσίας είναι αποκλειστικά και μόνο δικό τους δημιούργημα; Αν η πολιτεία τους στη 40χρονη περίοδο του κραταιού δικομματισμού και εναλλαγής τους στην εξουσία ήταν χρηστή, θα υπήρχε περιθώριο γιγάντωσης του ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά η κακοδιοίκηση, ο νεποτισμός, η σαπίλα, το όζον έλος των σκανδάλων (χρηματιστήριο, Siemens, ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί Αγώνες και C4I, τομέας Υγείας, Δημόσια έργα, κ.α.), η παρανομία και ο αμοραλισμός, οδήγησαν στην κοινωνική και τελικά εθνική εξαθλίωση μας.

Η υποκρισία τους δε είναι τόση, που έχουν το θράσος να κατηγορούν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι δεν μπόρεσε να καθαρίσει αυτή την «κόπρο του Αυγείου» σε χρόνο dt. Ακόμη και θαυματουργή ράβδο να κρατούσε ο Πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε να μετατραπεί σε Μωυσή για να περάσει τον Ελληνικό Λαό στη γη της επαγγελίας του, σκίζοντας στα δύο την Ερυθρά θάλασσα του ιλιγγιώδους χρέους που δημιούργησαν οι εγκαλούντες. Αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο.

Παρ’ όλα αυτά, ο λαός μας θα περάσει από το της οικονομικής κατοχής καθεστώς μηδενικού βαθμού ελευθερίας, σ’ αυτό των κάποιων βαθμών ελευθερίας την 20η Αυγούστου, ημέρα εξόδου απ’ τα μνημόνια.

Γιατί το χρέος είναι απαιτητό και δεν θα ελευθερωθούμε αν δεν ξεχρεώσουμε. Οι δανειστές μας, σκληροί, αδυσώπητοι, το απαιτούν συνολικά. Έχουμε δε την πείρα, ιστορικά, ότι τα απαιτητά χρέη τελικά πληρώνονται στο ακέραιο. Το χρέος της ήττας μας του 1897 (Ελληνοτουρκικός πόλεμος) το πληρώναμε μέσω ΔΟΕ, μέχρι τη δεκαετία του ‘70.

Μέσα στον πυρετό των διαδικασιών για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, του μεσοπρόθεσμου, της ρύθμισης του χρέους, κ.α. για την έξοδο απ’ τα μνημόνια, η αντιπολίτευση (μείζων, ελάσσων) ζητά επίμονα εκλογές.

Έτσι μετά τον Αύγουστο, έχουμε ουσιαστικά προεκλογική περίοδο, ως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2019.

Είναι δε προφανές ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους όποιους βαθμούς ελευθερίας, θα μεγιστοποιήσει τα υπέρ του λαού οφειλόμενα. Γιατί αν γίνουν εκλογές και κυρίως ο νόμος, της κατά 18 % μειώσεως των συντάξεων δεν έχει ακυρωθεί και επίσης τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος μειώσεως του αφορολογήτου στα 5.000 Ευρώ, τότε μοιραία το κυβερνόν σήμερα τη χώρα κόμμα, θα πάθει ότι έπαθαν οι αντίπαλοί του το 2014, μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ. Οι ψηφοφόροι του θα φυλλορροήσουν, επαναφέροντάς το στην ιστορική του βάση.

Θέλω να πιστεύω ότι οι Κυβερνώντες γνωρίζουν καλά το: «προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται».

 

*Ο κ. Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης ( Ph.D.) είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Προβληματισμού & Παρέμβασης για την Ανάπτυξη της Λέσβου «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ», τ. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων, τ. Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλ. Μεταλλειολόγων Μηχανικών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey