FOLLOW US

Αγρότες

  • Βγήκε η απόφαση ορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΑΣ Λέσβου με καθυστέρηση μηνών
Με εντολή να κάνει εκλογές σε έξι μήνες!

Στις 14 του περασμένου Οκτωβρίου εκδικάσθηκε το αίτημα της ΕΑΣ Λέσβου για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Χρειάστηκε όμως να φθάσουμε στις αρχές του τρέχοντος Απριλίου για να εκδοθεί η σχετική απόφαση και να οριστεί τελικά διοίκηση στην άλλοτε κραταιά συνεταιριστική οργάνωση της Λέσβου. Μέχρι χθες το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Λέσβου δεν είχε συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε σώμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το Δ.Σ. της ΕΑΣ Λέσβου από το περασμένο καλοκαίρι και, προφανώς και εν αναμονή του διορισμού της νέας προσωρινής διοίκησης, δεν είχε συνεδριάσει, ωστόσο ο πρόεδρος της οργάνωσης ασκούσε κανονικά τα καθήκοντά του στη βάση μιας νομικής γνωμάτευσης που υποστήριζε πως, παρότι δεν είχε ανανεωθεί η θητεία της προηγούμενης διορισμένης διοίκησης, αυτή μπορούσε να συνεχίσει να διοικεί δεδομένου ότι δεν έχει καθαιρεθεί.

Η νέα διορισμένη διοίκηση της ΕΑΣ Λέσβου, κατά πληροφορίες, θα έχει θητεία έξι μηνών και πρώτιστο καθήκον της είναι μέσα στο διάστημα αυτό να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να διεξαγάγει εκλογές για την εκλογή νέου Δ.Σ. Δηλαδή μετά το καλοκαίρι, προς τα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου, η Ένωση θα πρέπει να κάνει εκλογές και να εκλέξει αιρετή διοίκηση μετά από αρκετά χρόνια που σέρνεται έτσι.

Είναι άξιο απορίας ωστόσο ποιοι θα θελήσουν να μπουν στη νέα διοίκηση της ΕΑΣ Λέσβου και να αναλάβουν το βάρος να διαχειριστούν όλες αυτές τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και την έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση.

 

Θα υπάρξει παράταση;

Ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν -ακόμη και να γίνουν όλα τα παραπάνω- η ΕΑΣ Λέσβου θα προλάβει να προσαρμόσει το καταστατικό της στις διατάξεις του νόμου περί συνεταιρισμών που ψηφίσθηκε το 2016. Να σημειωθεί ότι χθες 28 Απριλίου έληξε και τυπικά η περίοδος μέσα στην οποία οι συνεταιρισμοί μπορούσαν να προσαρμοστούν στις διατάξεις του νόμου περί συνεταιρισμών. Τις προηγούμενες ημέρες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης είχε δηλώσει πως ενδέχεται να δοθεί παράταση. Μία μέρα αργότερα όμως ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε ότι σε λίγες μέρες λήγει η προθεσμία προσαρμογής κι απέφυγε να μιλήσει για παράταση.

Η σύγχυση και οι διαφορετικές δηλώσεις που ακούγονται δεν είναι άσχετες, με καλά πληροφορημένες πηγές να σημειώνουν ότι η «σοσιαλιστική» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τον κ. Αποστόλου με κατάλληλες ρυθμίσεις να δώσει κάλυψη σε ορισμένες περιπτώσεις συνεταιρισμών, μέσα στις οποίες εντάσσουν και την ΕΑΣ Λέσβου. Τι τελικά θα ισχύσει και ποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν θα φανούν τους επόμενους μήνες και πάντως σε ό,τι αφορά την Ένωση αμέσως μετά το καλοκαίρι όταν θα προσδιοριστούν και οι εκλογές της νέας διοίκησής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 17:48
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top