FOLLOW US

Αγρότες

  • Στα μπλόκα για έκτη μέρα οι αγρότες της Λήμνου
Υπό κατάληψη οι δημόσιες υπηρεσίες

Για έκτη μέρα σήμερα παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες της Λήμνου, στη δυναμικότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων, ενώ συνεχίζουν τις καταλήψεις τους σε Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, πρώην Εφορία, ΙΚΑ και στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες του νησιού.

Για έκτη μέρα σήμερα παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες της Λήμνου, στη δυναμικότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων, ενώ συνεχίζουν τις καταλήψεις τους σε Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, πρώην Εφορία, ΙΚΑ και στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες του νησιού.

Οι αποφάσεις που θα πάρουν οι αγρότες, σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, θα καθορίσουν και την πορεία των δυναμικών κινητοποιήσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες οδηγούνται στο να προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει προτάσεις για αποκλεισμό του λιμανιού, του αεροδρομίου και άλλων νευραλγικών σημείων του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών αρνήθηκε να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Σάββα Βαρελτζή, για το θέμα των αγριοκούνελων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, μετά τον εμπαιγμό και τις υποσχέσεις 10 και πλέον χρόνων, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει, αλλά έχει επεκταθεί πλέον στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Σε συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, ζήτησαν από τον κ. Βαρελτζή να μεταβούν στη Λήμνο στελέχη τού ΕΛΓΑ και του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να πάρουν από κοντά τις απαιτούμενες λύσεις για το πρόβλημα.

Αλλά και…
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και δηλώθηκε η πλήρης υποστήριξή τους στον αγώνα αλλά και τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία και μετέφερε σε σχετική επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο δήμαρχος Λήμνου.

Παράλληλα, οι αγρότες επιμένουν στα μπλόκα αλλά και στις καταλήψεις που έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής, στο Δήμο, την Περιφερειακή Ενότητα και τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού, με παράλληλο αποκλεισμό με τρακτέρ της Λεωφόρου Δημοκρατίας στη Μύρινα.

Εν τω μεταξύ, η Συντονιστική Επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου με ανακοίνωσή της τάσσεται στο πλευρό των αγροτών.

Σ’ ό,τι αφορά στα τοπικά προβλήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι αγρότες του νησιού «έχουν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή της σοδειάς τους από τα αγριοκούνελα, ένα πρόβλημα το οποίο υφίσταται πάνω από 10 χρόνια και συνεχίζει να υπάρχει λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.».

Τέλος, η Σ.Ε. δηλώνει ότι συμπαρίσταται στους αγώνες των αγροτών, ώστε το αγροτικό κίνημα «να σταματήσει την αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου, να ανατρέψει τη συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και να ανοίξει το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top