Διαμαρτυρήθηκαν χτες στη διοικήτρια του Νοσοκομείου - Κίνδυνος λουκέτου και στο Ογκολογικό!

SOS των καρκινοπαθών χωρίς αντίκρισμα

19/01/2017 - 14:20

Σε διαμαρτυρία προέβησαν χτες το πρωί, 20 μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου προς τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού, σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στην Ογκολογική Μονάδα του «Βοστάνειου». Από την πλευρά της, η κ. Ζερβού τόνισε: «Κάνω ό,τι μπορώ, αλλά είναι θέμα Υπουργείου και γιατρών που δεν θέλουν να έρθουν στη Μυτιλήνη».

 

Σε διαμαρτυρία προέβησαν χτες το πρωί, 25 μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου προς τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού, σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στην Ογκολογική Μονάδα του «Βοστάνειου». Από την πλευρά της, η κ. Ζερβού τόνισε: «Κάνω ό,τι μπορώ, αλλά είναι θέμα Υπουργείου και γιατρών που δεν θέλουν να έρθουν στη Μυτιλήνη».

«Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες την απουσία των απαραίτητων ενεργειών, εκ μέρους της διοίκησης του Νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα σοβαρά και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς του νησιού μας», λέει στο «Ε» ο Χρυσόστομος Στεργιανός, γενικός γραμματέας του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της διοικήτριας, φρόντισε, με συναντήσεις που είχε μαζί της, αφενός να κάνει γνωστή την πρόθεσή του να συνδράμει και να συνεργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων και αφετέρου να ενημερώσει για την πραγματική εικόνα και την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, λόγω έλλειψης προσωπικού κυρίως, η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου.

 

Ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού!

Στην ίδια λογική και ο αρμόδιος ιατρός ενημέρωσε εγκαίρως για τις πιθανές παρενέργειες και ζήτησε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή τους. Δυστυχώς, καμία ενέργεια που θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση, δεν έγινε και έτσι φτάσαμε στο σημείο την περασμένη Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ο γιατρός κ. Νικολαΐδης κάνοντας χρήση κανονικής αδείας, να προβεί στην ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ραντεβού των καρκινοπαθών!

«Είναι αδιανόητο η απουσία του μοναδικού παθολόγου - ογκολόγου του Νοσοκομείου, να ισοδυναμεί με παύση λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας! Από το 2009 αγωνιστήκαμε και δημιουργήσαμε την Ογκολογική Μονάδα, στελεχωμένη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα κι αν η Μονάδα μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Με την στάση της διοικήτριας, ακυρώνονται όλοι οι αγώνες και οι κόποι μας και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην παύση της λειτουργίας μιας τόσο αναγκαίας Μονάδας για το νησί μας», είπαν οι καρκινοπαθείς.

 

Μεγάλη ανάγκη προσωπικού

Η έλλειψη προσωπικού για τη διαχείριση 2.978 εισαγωγών για χημειοθεραπείες (στοιχεία εισαγωγών για το έτος 2015 στη Γ΄ Παθ.) εκ των οποίων οι 2.200περίπου στο Ογκολογικό, και άλλων 3.370 εξωτερικών επισκέψεων (καταγεγραμμένων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον κωδικό του κ. Νικολαΐδη), δημιουργεί συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου ζητεί την προκήρυξη μόνιμης θέσης ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας ή ελλείψει αυτού, Παθολογίας με άμεσες διαδικασίες.

«Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και η εξυπηρέτηση των ασθενών με καρκίνο, πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα της διοίκησης του Νοσοκομείου. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, που προσβάλει την αξιοπρέπεια και απειλεί τη ζωή των ογκολογικών ασθενών στη Λέσβο», επισημαίνει.

 

Παρέμβαση και Γαληνού

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπ. Γαληνός, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, Ανδρ. Ξανθό, ζητώντας το συντομότερο δυνατό να προκηρυχθεί μόνιμη θέση γιατρού ειδικότητας για τη στελέχωση της Ογκολογικής Μονάδας του «Βοστάνειου», προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσει στοιχειωδώς χωρίς προβλήματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey