Για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που ακόμη... χηρεύει

Έδωσαν συνέντευξη Ζωγράφου, Πατέστος, Γιακαλής

30/03/2016 - 16:11

Μέχρι χτες τρεις υποψήφιοι από τη Λέσβο έδωσαν συνέντευξη για το «τιμόνι» της διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Μέχρι χτες τρεις υποψήφιοι από τη Λέσβο έδωσαν συνέντευξη για το «τιμόνι» της διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε», πρόκειται για την παιδίατρο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Ζωγράφου, το υπηρεσιακό στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και παλιός αυτοδιοικητικός παράγοντας Απόστολος Πατέστος και ο οικονομολόγος Παναγιώτης Γιακαλής.

Τη Δευτέρα, οι τρεις υποψήφιοι βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αναδείξουν τις ικανότητές τους στα… προφορικά αλλά και την προσωπικότητά τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία άργησε αρκετά, αν αναλογιστούμε ότι εδώ και τρεις μήνες το Νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς επικεφαλής στη διοίκηση και με τον εκτελούντα χρέη διοικητή Χρίστο Θεοδώρου να έχει συγκεντρώσει όλα τα βέλη των κλινικών λόγω της μετακόμισης της παλαιάς πτέρυγας.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι απομακρύνσεις των παλαιών διοικητών, μεταξύ των οποίων και του Βασίλη Μουζάλα από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αρκετή δουλειά όμως «ρίχνει» και ο αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Στρατής Γιαννίκος, που βρίσκεται στο «Βοστάνειο» πρωί και βράδυ.

Καλό… Μάιο!
Ο δρόμος, πάντως, για το διορισμό των διοικητών είναι ακόμα μακρύς, με το Υπουργείο Υγείας να εκτιμά ότι, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω αρνήσεων επιτυχόντων, τέλος Μαΐου θα έχουν διοριστεί οι επικεφαλής σε όλα τα Νοσοκομεία. Η προσωπική συνέντευξη μετράει ως προς το ένα ενδέκατο της συνολικής αξιολόγησης, οπότε σε περιπτώσεις αδύναμων βιογραφικών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της συνέντευξης, η «βαθμολογία» δε μπορεί να ανατραπεί.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο σχεδιασμό του Υπουργείου είναι να διοριστούν αρχικά οι διοικητές στα Νοσοκομεία του ανατολικού Αιγαίου. Σημειώνεται ότι συνολικά αιτήσεις υπέβαλαν 1.632 ενδιαφερόμενοι, εκ των οποίων οι 300 κόπηκαν εξαρχής λόγω λαθών στις αιτήσεις.



Οι «δικοί μας»
Το ενδιαφέρον της Χρυσούλας Ζωγράφου για τη διοίκηση του Νοσοκομείου είχε διαρρεύσει καιρό πριν από τη «διάσπαση» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε συζητηθεί και στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Η κ. Ζωγράφου είναι στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, αλλά εφημερεύει πολλές φορές και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είναι πολύ γνωστή και αγαπητή παιδίατρος.

Ο Απόστολος Πατέστος, είναι υπηρεσιακό στέλεχος της Γ.Γ. Αιγαίου και Ν.Π. και παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος με πολυετή παρουσία στα δημοτικά πράγματα.
Ο Παναγιώτης Γιακαλής έχει αποφοιτήσει από την ΑΣΣΟΕ και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και έχει δύο μεταπτυχιακά στην πλάτη του, αν και αρκετά νέος.

Το ένα αφορά τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το άλλο τα Οικονομικά Υγείας. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του διοικητή και σε άλλο νοσοκομείο της Ελλάδας. Είναι γιος του πρώην περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey