Εξοργίζονται οι φορείς με το θάνατο της 42χρονης

Όταν η φτώχεια στερεί μια ζωή…

10/04/2014 - 15:29

Σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στον τραγικό θάνατο που βρήκε ανασφάλιστη μητέρα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο οποίος προτίμησε να αποδώσει τις ευθύνες του στο ρεπορτάζ μας (!).

Σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στον τραγικό θάνατο που βρήκε ανασφάλιστη μητέρα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο οποίος προτίμησε να αποδώσει τις ευθύνες του στο ρεπορτάζ μας (!), ανακοινώσεις εξέδωσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και ο βουλευτής Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο επανειλημμένως έχει δεχτεί πολίτες που για πολλούς μήνες, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και για χρονικό διάστημα έξι μηνών, «δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα ή θεραπείες.

Για πόσο ακόμα θα μετράμε νεκρούς που με ελάχιστο κόστος θα μπορούσαν να είχαν σωθεί; Θα επέμβει εισαγγελέας να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 42χρονη έχασε τη ζωή της;», αναρωτιέται. Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω φορέας έχει καταθέσει μελέτη βάσει της οποίας αποδεικνύεται ότι ακόμα και από οικονομικής άποψης, συμφέρει το κράτος να περιθάλψει τους ανασφάλιστους πολίτες.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» σε βάρος του ελληνικού λαού. Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη «οφείλει να κινήσει τώρα όλες τις διαδικασίες που επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο θέτει υπεράνω μνημονίων και τοκοχρεολυσίων την υγεία και την επιβίωση των ανθρώπων που ζουν στη χώρα».

Ο Γιάννης Ζερδελής ανάφερε, μεταξύ άλλων: «Ο υπουργός Υγείας συστηματικά αρνείται να καταθέσει τα επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που γνωρίζει όλος ο κόσμος που βιώνει στην καθημερινότητά του τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας.

Αντ’ αυτού, καταφεύγει σε συνωμοσιολογικές ερμηνείες για να δικαιολογήσει έναν ακόμη αποφεύξιμο θάνατο, αυτόν που πρόσφατα απασχόλησε την κοινωνία της Λέσβου.

Καμμία συνωμοσιολογική κορώνα δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, γι’ αυτό και καμμία ανοχή δεν μπορεί να δείξει ο λαός στους υπηρέτες της». Στο πλαίσιο αυτό, καλεί το λαό να στείλει «μήνυμα ανατροπής» κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey