Και εξετάσεις από «γενικούς» γιατρούς

Ξεκίνησε η συνταγογράφηση στο ΠΕΔΥ

05/04/2014 - 14:12

Ξεκίνησε από χτες το πρωί η συνταγογράφηση φαρμάκων από το γιατρό Γιώργο Μαύρο, ειδικευόμενο Γενικής Ιατρικής, ενώ από Δευτέρα που θα αναλάβει υπηρεσία και η ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής από το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, 

Ξεκίνησε από χτες το πρωί η συνταγογράφηση φαρμάκων από το γιατρό Γιώργο Μαύρο, ειδικευόμενο Γενικής Ιατρικής, ενώ από Δευτέρα που θα αναλάβει υπηρεσία και η ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής από το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, Παγώνα Γουρνά, θα μπορούν να εξετάζονται ακόμα περισσότεροι πολίτες. Μεγαλόπνοα και μέσα στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας είναι τα σχέδια του διευθυντή τού ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος εκτιμά ότι είναι εφικτό σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρώην ΙΚΑ να δέχεται επισκέψεις από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

«Αυτό που πρωτίστως πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, είναι ότι με τους γιατρούς Γενικής Ιατρικής μπορούν να εξετάζονται, αλλά και να παίρνουν συνταγές φαρμάκων», τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης στην εφημερίδα μας. Ας σημειωθεί ότι η Γενική Ιατρική αποτελεί μία ειδικότητα αυτούσια, πρωτοβάθμιας φροντίδας, που στοχεύει στην αποσυμφόρηση του νοσοκομειακού συστήματος. Η δουλειά του γενικού ιατρού είναι να θεραπεύσει τον ασθενή χωρίς αυτός να χρειαστεί να κατευθυνθεί στο νοσοκομείο ή εάν ξεφεύγει από τις δικές του δυνατότητες το ζήτημα αντιμετώπισης του ασθενούς, στοχευμένα να τον παραπέμψει στις κατάλληλες ειδικότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι λύνεται σε μικρό βαθμό (γιατί οι εν λόγω ειδικευόμενοι είναι προς το παρόν δύο) το πρόβλημα των ασθενών που επί δύο μήνες στρέφονται σε ιδιώτες πληρώνοντας πέντε έως δέκα ευρώ για να τους γράψουν φάρμακα κάθε φορά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χατζηγιάννης υπενθυμίζει ότι πλέον το ΠΕΔΥ δε δέχεται ασφαλισμένους, αλλά πολίτες. Κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και οι ανασφάλιστοι μπορούν να απευθύνονται στο ΠΕΔΥ, προσωρινά τουλάχιστον χωρίς να πληρώνουν τα πέντε ευρώ όπως στο Νοσοκομείο για τις εξετάσεις τους.
Σε ό,τι αφορά στη 12ωρη λειτουργία τού πρώην ΙΚΑ, ο προϊστάμενος θετικό εκτιμά το γεγονός ότι κάποιοι γιατροί περιφερειακών ιατρείων έχουν εκφράσει τη βούληση είτε εκ περιτροπής είτε σε μόνιμη βάση, να υπαχθούν στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey